Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Alek Korpinen

26 toukokuun, 2020

Lähdeteos: Kehitä kokeillen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Lotta Hassi, Sami Paju ja Reetta Maila

Teoriapisteet: 2

Luin kirjan Kehitä kokeillen E-kirjana. Lukeminen oli haastavaa sillä ruudun tuijottaminen ei ollut mukavaa ja kirjaa piti lukea pienissä pätkissä. Tämän kirjan lukeminen osaksi palvelujen johtamisen kurssia osoittautui kumminkin hyväksi ratkaisuksi. Kirjan opit ovat hyvin ajankohtaisia, sillä tykkään kokeilla uusia asioita business kannalta.

 

Kirjassa tuotekehitys esiteltiin viitenä eri vaiheena: tavoite, tarve, kehitettävät ideat, kokeilut ja lopputulos.

 

Tavoite: Tarkoittaa ennalta määriteltyä tavoitetta lopputuloksesta, jonka eteen lähdetään tekemään töitä.

 

Tarve: Tämä syntyy yleensä erilaisista ongelmista, joihin on mahdollista kehittää ratkaisuja.

 

Kehitettävät ideat: Ideoita syntyy usein matkan varrella paljon ja kokeilemalla oppii mihin ideaan kannattaa laittaa enemmän resursseja.

 

Kokeiluvaihe: Kokeiluvaiheessa on tärkeää testata oikean asiakkaan kanssa, jotta omaa tuotetta tai palvelua pystytään kehittämään siten, että se vastaa tarvetta. Kokeiluvaiheessa voi tulla esille uusia näkökulmia ja kehityskohteita.

 

Lopputulos: Tällä haetaan sitä. että on luotu toimiva tuote tai palvelu, jota asiakkaat haluavat ostaa. Lopputulos voi olla myös uuden ongelman tai kehitettävän asian löytäminen.

 

Kirjassa paljon hyviä ideoita toteuttamisen kehittämiseen. Yhtenä parhaista mieleeni jäi kirjan alussa useaan otteeseen kuvattu tavoitteesta lopputulokseen auttava sykli. Tämä sykli auttaa hahmottamaan sen että, lopputulokseen pääseminen ei ole helppoa. Pitää välillä palata taaksepäin, jotta näkee paremmin eteenpäin. Tulevaisuudessa kun tulee hyviä ideoita, joita on hyvä ajatella ensin mitä haluaa sillä saavuttaa, ennen kuin aloittaa toteuttamisen suunnittelun. Kun tavoite on selvillä, niin voidaan miettiä toteuttamistapaa, jolla saadaan ratkaisu saavutettua. Kehitettävät ideat kohdassa saadaan vastauksia tulevaan ratkaisuversioon ja sitä on hyvä jalostaa kokeilemalla ideaa asiakastasolla mahdollisella kyselyllä tai konkreettisella versiolla. Kun kokeilun vaihe on suoritettu onnistuneesti voi idean viedä valmiina käytäntöön, jolloin ideasta saadaan haluttu lopputulos.

Minulle tulee viikoittain uusia ideoita, jota haluaisin lähteä toteuttamaan. Viimeksi eilen, kun olin pelaamassa ensi kertaa Padelia, sain loistavan vision siitä minne Jyväskylässä tulisi rakentaa lisää Padel kenttiä ja mitä niiden yhteydessä olisi helppo myydä.

Kirjan avulla saan tulevaisuudessa paremmin käytyä mielessäni palvelun tuotteistamista läpi ja hahmottamaan mitkä ideat olisi todella toteuttamiskelpoisia. Uskon että saan myytyä Tiimiakatemian aikana paljon synnytyksiä yrityksille ja pääsen kokeilemaan ja kehittämään todella monen eri alan juttuja.

You May Also Like…

Inspiroitunut

Inspiroituneena olen innostunut ja valmiina luomaan uutta. Näen, kuulen ja aistin uusia ideoita, kehitettävää tai...

VIHERPESUOPAS

Viherpesuopas - Jani Niipola, Antti Isokangas ja Riku Vassinen Löysin Nextorystä tänä vuonna (2022) julkaistun...

100 faktaa myynnistä

Toinen vuosi tiimiyrittäjänä tiimiakatemialla alkoi nyt syksyllä ja päätin ensimmäiseksi kirjaksi lukea Andrei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti