Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Lassi Pohtola

25 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

 

Ideoiden keksiminen ja niiden pompottelu miksi ne ovat hyviä ja miksi huonoja ovat minulle lähes jokapäiväistä ajattelua. Olen tottunut yrittämään löytämään uusia ”markkinarakoja” kaikessa minkä mielestäni voisi tehdä paremmin. Mutta pelkät ideat eivät millään riitä, tarvitaan kokeilemista, testaamista ja pelottomasti uuteen hyppäämistä.

 

Parhaimmat ideat jalostuvat huippu tuotteiksi ja palveluiksi vain kokeilemalla ja hiomalla toimintamalleja. Tuotekehityksen kannalta kokeilu on todella tärkeää, sen avulla firmat saavat selville, miten tuotteita ja palveluita tulee muuttaa ja kehittää jotta asiakas olisi mahdollisimman tyytyväinen. Kehittämällä tuotteita ja palveluita jatkuvasti firmoilla on aina uutta tarjota, sillä ihminen kyllästyy ajan myötä esimerkiksi nykyiseen puhelimeensa ja haluaa jotain missä on jotain uutta.

 

Kirja keskittyi todella paljon ajatusmalliin, jossa tulee uskaltaa kokeilla pelkäämättä epäonnistumista sillä epäonnistumisista oppii ja tuotetta tai palvelua voi muuttamalla parantaa ja kokeilla uudestaan ja uudestaan.

 

Kirja avasi ajatteluani juuri tälle keskeiselle ajatukselle, että miksi ei voisi kokeilla jotain ideaa niin että tietää varmaksi eikä tarvitse olettaa ja antaa vastauksia vailla käytännön pohjaa, esimerkiksi toisen mielestä johonkin palveluun riittäisi asiakkaita yllin kyllin ja toisen mielestä kukaan ei haluaisi maksaa palvelusta, noh asiahan selviää kokeilemalla. Haluankin lähteä kokeilemaan ja toteuttamaan omasta mielestäni hyviä ideoita ja testata toimiiko ne käytännössä vai pelkästään ajatuksen tasolla ja kehittää niitä kohti toimivia malleja ja ottaa oppeja virheistä!

 

Olen tottunut kokeilemaan monenlaisia asioita esimerkiksi extreme urheilussa jos olen todennut että tuskimpa tuohon voi kuolla, ainakaan helposti… Aionkin nyt ottaa saman periaatteen bisnesmaailman kummalliseen ideaviidakkoon ja viedä ideoita kokeiluun.

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti