Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja (2019)

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja.                                                                                                                                                 Ville Lehtola 2019

 

Kaverijohtaminen, mielenkiintoinen käsite, mitä se sitten tarkoittaa?
Kaveri johtaminen on hyvin esillä Tiimiakatemialla, tämän ollessa niin sanotusti litteä organisaatio, eikä kyseessä ole perinteinen arvo-hierarkia

Kirjassa kaverijohtaminen on jaettu viiteen eri portaaseen, taikka osa-alueeseen.
Ne kuuluvat seuraavasti:
 


Maa – itsensä johtaminen

Vesi – Tiimi
Tuli – johtamisen roihu
Tuuli – Tunne ympäristö ja luo uutta
Tyhjyys – Tietoinen läsnöolo 

Käsittelen eri osa-alueet yksitellen ja peilaan niitä myös tiimini toimintaan.

Maa
Jotta voit johtaa muita, täytyy sinun ensin tuntea itsesi ja kyetä johtamaan itseäsi.
Mitä tulee itsensä johtamiseen on metodeja yhtä paljon, kuin ihmisiä maailmassa, ei ole oikeaa, eikä väärää tapaa, mutta hyväksi todettu tekijä on itsensä tunteminen. Tätä voidaan harjoittaa muun muassa itsereflektoinnilla, miten edistyt, mistä tulet, esimerkiksi Tiimiakatemialla käytettävät oppimissopimukset ovat oiva paikka reflektoida omaa menoaan. Jos osaat erottaa omat heikkoutesi, osaat myös paremmin tunnistaa muiden vahvuuksia, sekä heikkouksia, tämä edes auttaa kehittymistäsi johtajana.

Vesi
Tähän pohjasin edellisen kappaleen lopussa, tiimiläistesi tunteminen auttaa tiimin toiminnan kehittämisessä huimasti. Missä kukin haluaa kehittyä, missä he ovat jo hyvällä tasolla sekä mitä tulisi treenata. Yhteiset arvot ovat myös korkeassa asemassa. Mikäli johtajana tunnistat epäkohtia esimerkiksi tiimin tavoitteille omistautumisessa, tai yleisesti tiimin yhteishengessä, on se sinun tehtäväsi tuoda pöytään, myös muiden tiedostettavaksi. Usein konflikteja pelätään, mutta ne toimivat hitsin tavoin ja kiinnittävät ihmiset yhteisiin tavoitteisiin ja tekemiseen. 

 

Tuli
Kaverijohtajan suuria haasteita on sytyttää tiimi, innostaa kaikkia tekemään ja työskentelemään sitä yhteistä tavoitetta kohti. Tässäkin palaamme tiimin jäsenten tuntemiseen, mitä paremmin tunnet tiimisi, sitä paremmin osaat motivoida ja innostaa kaikkia tiiminjäseniä sitoutumaan. 


Tuuli
Kun aiemmin auki selitetyt osiot alkavat näyttää ja tuntua oikealta, on aika luota uutta, tässä viittaan kanssa akatemialaiseni kanssa käymään keskustellun  kolmijakoisesta menetelmästä
1. Mikä motivoi
2. Miten / Missä voimme olla parhaita
3. Mistä teemme rahaa ?  

Pahoittelut Tempon herroille jos lainasin menetelmäänne väärin.
Uskon menetelmän olevan oiva työkalu monelle muullekin tiimille, mikäli tekeminen junnaa paikallaan. Näihin kysymyksiin vastaamalla kyetään luomaan uutta tekemistä, uusia ideoita ja täten edistämään tiimin tekemisen tasoa. 

 

Tässä on kirja, joka on varmasti monelle Tiimiakatemialaiselle hyödyllinen, liikaa mollaamatta kirjan esitystapaa, tai sen pituutta voin hyvillä mielin suositella kirjan lukemista läpi edistääksesi omaa tekemistä mahdollisessa johto roolissasi. 

You May Also Like…

Sinisen meren strategia

Valitsin tämän kirjan reflektoitavaksi seuraavana, sillä se on ollut paljon keskusteluissa Tiimiakatemialla. Sinisen...

21 oppituntia maailman tilasta

Vengan 21 oppituntia maailman tilasta treeneissä, minulle muodostui monia kysymyksiä ja huomasin tiedonpuutteen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti