Johtavat ajatukset (2019)

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Johtavat ajatukset                                                                                                                                                 Ville Lehtola 2019

 

Marraskuun aikana tiimimme viikkopalaverissa esiteltiin Tiimiakatemian johtavat ajatukset.
Nämä kyseiset lauseet ohjaavat laajalti kaikkea tekemistämme koulutuksemme aikana. 
Aion seuraavaksi käsitellä tarkemmin lävitse pienestä kirjasesta kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle, tuon vastauksiini omia näkökulmiani muun muassa, kuinka Gravissa toimitaan näiden ohjeiden mukaisesti ja mitä niistä on ollut hyötyä tiimimme toiminnassa.

Vaikka arvot tuotiin tietoisuuteemme vasta vähän aikaa sitten, voidaan todeta, että olemme ne jollain tasolla alitajuntaisesti oppineet valmentajien ja muiden akatemialaisten kautta. Joihinkin ohjeisiin joutui hieman enemmän pohtimaan vastauksia, koen kuitenkin tämän myös avanneen itselleni enemmän johtavien ajatuksien tarkoitusta.

 

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.

Mielestäni toteutamme tätä ohjetta hyvin, otamme vastaan uusia haasteita, joita kohtaamme ja etsimme itse uusia haasteita, joista voimme oppia olemaan parempia valitsemissamme asioissa. Mitä tulee ohjeiden etsimiseen, mielestäni tässäkin olemme onnistuneet hyvin. Emme pelkää käyttää hyödyksi muun muassa tiimiakatemian laajaa verkostoa tarvitsemassamme asioissa. Ohjeiden haku on myös tuonut tiimillemme paljon uutta osaamista, sekä vaihtoehtoja tulevaisuuden projekteille. 

 

  1. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.

Tämä mietitytti pitempään kuin muut näistä ohjeista, osaammeko hallita täydellistä kaaosta?
Pohdintani lopputulos oli kuitenkin positiivinen. Ei kukaan hallitse täydellistä kaaosta, sillä mikäli siihen voidaan kyetä, miten kaaosta varsinaisesti enää olisi olemassa? Lähdin lähestymään asiaa erilaiselta kantilta, miten kykenemme toimimaan kaaoksen astuessa kehiin esimerkiksi projektin saralla. Mielestäni olemme kehittyneet tässä huomattavasti. Aiemmin, jos jokin asia meni eritavoin kuin tarkoitettu, olisimme olleet helisemässä, että ”mitä nyt tehdään? ”. Nykyään koen tiimimme olemana kykeneväinen toimimaan luovasti, jotta voimme ratkaista ongelmasta johtuvan kaaoksen. 

 

  1. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.

Tämä on täysin totta, ympäristömme kannustaa yrittämään uusia asioita, oppimaan erilailla kuin esimerkiksi niin sanottu normaali koulu. Tiimimme sisälläkin tämä toteutuu, virheistä ei rankaista, vaan pikemminkin kannustetaan ottamaan oppia niistä ja ratkaisemaan niistä koituneet ongelmat. Tästä loistavana esimerkkinä toimii Gravin ja Superparkin suorittama yhteistyö. Teimme Superparkille mainosvideon, josta ei tullut odotuksien mukainen, seisoimme kuitenkin virheemme takana ja hoidimme projektin loppuun.


4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen. 

Tästä voidaan olla monta mieltä. Oman näkemykseni mukaan kaikki eivät tässä vielä onnistu, oli kyseessä kuinka vanha tiimiyrittäjä tahansa. Mitä tiimiimme tulee, olen sitä mieltä, että tässä mennään hyvällä tasalla, esimerkkinä viimeaikaiset nettisivuprojektit, olemme törmänneet useampiinkin ongelmiin uusien ideoiden toteutuksen kanssa, mutta emme ole jääneet murehtimaan ongelmaa joka on edessämme, vaan ryhtyneet tutkimaan miten voimme tilanteen ratkaista ja mitä voimme tehdä paremmin. 

 

  1. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.

Pyrimme aina tekemään parhaamme, ja mikäli yksilö itse tunnistaa olevansa kykenemätön suoriutumaan 110% tehtävästä, tietää jokainen, että vierestä löytyy apua, jolloin tiiminä annamme aina 120% parhaastamme ja täten nostamme myös omia odotuksiamme tulevia projekteja kohtaan. 

 

  1. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.

Tähän kävisi hyvin jo aiemmin käyttämäni vastaus, olemme parantuneet tämän saralla huomattavasti akatemialla vietetyssä ajassa, myös henkilökohtaisesti koen olevani kehittynyt tässä.  Voisin nostaa monia projektejamme esimerkiksi, mutta pitäydyn aiemmin esitellyissä nettisivuprojekteissa. Emme osanneet aluksi tehdä nyt omalla etusivullamme nähtäviä referenssi kortteja, mutta emme nähneet tässä ongelmaa, vaan mahdollisuuden kehittää omaa kykyämme rakentaa entistä parempia ja toimivampia nettisivuja. 

 

  1. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.

Tämän koen Gravissa vielä olevan hieman takaalalla. Jokainen ei aina kykene olemaan täysin oma itsensä, vaan pyrkii hieman esittämään jotain muuta kuin oikeasti on. Edellä mainittuun syyllistyn myös itse useasti. Kehitystä toki on havaittavissa, ja mitä enemmän vietämme aikaa yhdessä, sitä enemmän tähän olemme kykeneväisiä. 

 

  1. Hymyile, nauti ja heittäydy

Mitä tulee Gravin ilmapiiriin, nämä ohjeessa mainitut termit ovat hyvin paljon läsnä arjessamme. En muista päivääkään, jolloin joku ei olisi päivän aikana hymyillyt tai silminnähden nauttinut edes pienestä hetkestä päivää. Tottakai aina välillä jollain on huono päivä, mutta tiimimme usein onnistuu piristämään tällaisissa tilanteissa. En koe meillä olevan tämän kanssa minkäänlaista ongelmaa. 

 

  1. Ole nöyrä ja luo menestyksesi uudelleen.

Mielestäni tärkein kaikista ohjeista. Jos asenne lähtee leijumaan pois todellisen osaamisen tasolta, tulee asiakkailta aika kylmää kyytiä. Ota kunnia tekemistäsi onnistuneista projekteista, mutta älä anna tämän nousta päähäsi. Nöyryys on tärkeä arvo itselleni myös akatemian ulkopuolella. Mitä tulee menestyksen luomiseen uudelleen, tämä tulee myös edellä mainitun nöyryyden mukana. Opettele asiat kunnolla, ole nöyrä ja pääset kyllä näyttämään osaamisesi uudelleen. 

 

  1. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää aina tarvitse keksiä uudelleen.

Akatemia tarjoaa erittäin laajan spektrin taitoja, mikäli et osaa itse osaa, älä pelkää kysyä apua muilta.
Tämän mukaan olemme Gravin kanssa toimineet erittäin hyvin, haemme tietoa jatkuvasti muilta akatemialaisilta, sekä akatemian tarjoamista verkostoista. Onhan se loogisesti parempi ja tehokkaampi tapa toimia, opetamme myös itse toisiamme ja jaamme hankkimamme tiedon mielellämme eteenpäin.

Ikään kuin yhteenvetona voin todeta Gravin ja monien muiden akatemialaisten toimivan näiden ohjeiden mukaisesti jokapäiväisessä työssä. 

You May Also Like…

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti