Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoittaja: Yada Ruppert

11 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Lähdeteoksen kirjoittaja: Heikki Toivanen

Teoriapisteet: 1

Lehtiö oli tiivistelmä Tiimi Akatemian keskeisten käytäntöjen kertomiseen ja miten kaverijohtaminen konseptina toimii. Pähkinän kuoressa kaverijohtajuus on muiden kuuntelua ja työ toimintaa yhteisössä jossa kaikki kokee olevansa osa yhteisöä. Yhteinen tekeminen perustuu tasapainoiseen organisaatioon ja yhteiseen aitoon visioon. Periaatteena on olla ihminen. Ymmärtää muita ja aidosti kuunnella tiimiläisiäsi. Teot puhuvat puolestasi ja esimerkillä johdatat kohti yhteistä tavoitetta. Itsensä johtaminen on siis erittäin tärkeää ja edellytys jotta osaisit johtaa muita kohti visiota. Kaveri johtamisessa on tärkeää huomata yksilöiden vahvuudet ja hyödyntää niitä. Myös kommunikaatio ja dialogilla on tärkeä asema ymmärtämisessä.  Kaveri johtaminen ei ole titteli vaan se ansaitaan joka päivä esimerkillisellä toiminnalla. Lehden visuaalinen puoli pohjautui samurai Musashin strategia kirjaan jossa elementit maa, vesi, tuli, tuuli ja tyhjyys jotka muodostavat kirjan keskeisen aiheen eli kaverijohtamisen portaat. Maa toimii perustuksen tyylisesti perusteena toiminnallesi. Vesi soljuu kuten puhe ja dialogilla ymmärrämme toisiamme ja muodostamme yhteisen vision. Tuli sytyttää tiimi hengen ja tuuli tuo vierailta mailta tietoa. Tärkeimpänä tyhjyys, joka kuvastaa läsnäoloa. 

Minulle tämä lehtiö auttoi ymmärtämään hieman syvemmin tiimiakatemian teoriaa ja käytäntöjä. Erityisesti selvisi oikea merkitys kaveruusjohtamiselle ja miten se toimii. Kirjan avulla reflektoin omaa toimintaa ja asemaa tiimissä kuin myös asioita joissa voisin vielä parantaa mutta myös alueita missä koen jo itseni vahvemmaksi.  Vahvuuksiani on suorasanaisuuteni ja  vahva asenoituminen ottaa vastaan haasteita. Heikkouksiksi koen osittain etten aina ymmärrä vitsejä ja koen monesti itseni ulkopuoliseksi koska en aina koe hauskaksi mitä muut kokevat. Olen myös oppinut etten ole niin johtaja persoona kuin alussa luulin, olen vahvasti tekijä ja ideoija joka vie mielellään projektia eteenpäin omalla työpanoksella.  

Näen itse vihkosen kevyenä ensi askeleena kaverijohtajuuden teoriaan. Kiinnostuin lehtiön avulla tutkimaan syvemmin kaverijohtamista ja miten hyödynnän taitoja päivittäisessä tiimityössäni. Minulle kaverijohtamisen portaat voi tulkita syvemmin tutkiessa toisia johtajuuden kirjoja ja kun syvällisemmin tutkin minä kuvaani ja mitä haluaisin olla tulevaisuudessa huomaan että minulla on paljon kehitettävää muiden ymmärtämisessä. Kirja ei suoraan antanut uutta oppia mutta kirjan nimen mukaan innosti ja  avasi oven kaverijohtamisen moninaisuuteen.   

You May Also Like…

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti