Kaikki rahasta

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

9 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Kuinka itse käytät rahaa, kuinka puolisosi käyttää rahaa, keskusteletteko te rahasta? Rahasta on jokseenkin tullut tabu aihe puhua kenen tahansa kanssa. En itsekään juuri keskustele raha-asioistani hirveän monen ihmisen kanssa. Kirjassa kuitenkin painotetaan, kuinka tärkeää rahasta keskustelu on. Raha on jokaiselle meille arkipäiväinen juttu, käytämme sitä päivittäin eikä sitä koskaan ole riittävästi.

Kirjan opit

Suunnittelu ja säästäminen oli kirjastani ainoat oikeat opit jota on vaikea mielestäni soveltaa arkipäiväiseen tiimiakatemiaan. En ole tiimini talouspäle tai muu joka hoitaisi raha asioitamme. Tehtäväni on tuottaa projekteista rahaa, pääpainotuksena oppiminen ei niinkään raha. Näin meille sanottiin kun aloimme työskentelemään akatemialla. Mielestäni on kuitenkin tärkeää tuoda myös projekteista maksimaaliset tuotot. Suunnittelee projektit huolellisesti hyvällä budjettimallilla ja varautuu riippuen tietenkin projektista jokaiseen tulokseen. Jokaisesta projektista kuitenkin varmasti oppii oli tulos mikä tahansa. Suunnittelu omassa elämässä on aina ollut osa arkipäiväistä rahankäyttöäni, ei varmastikkaan niin tarkasti kuin pitäisi, mutta aina kuitenkin suurinpiirtein. Opiskelijana ei kuitenkaan mitään ”leveetä” elämää eletä, jokainen kuukausi pitää miettiä pakolliset kulut ja verrata myös tulevia kuukausia, tuleeko se kestämään?

Säästäminen on aina mahdollista. Säästäminen voi olla vaikkapa jokaisesta eurosta 10 senttiä. Itse määrittelet kuinka paljon haluat ja pystyt säästämään, helpottaa jos on rahan kulut ja tulot suunniteltu paremmin. Säästää voi monin eri tavoin. Jätä kaupassa valmispuuro ostamatta ja osta hiutaleita ja tee se itse. Syö kotona ennen kuin lähdet viettämään iltaa äläkä syö ulkona. Käy itse hakemassa pikaravintolasta äläkä tilaa puhelimella kotiin, tai käy vaikkapa hakemassa vastaava ruoka lähikaupastasi ja tee se itse. On aina välillä hauska tehdä asioita joista nauttii, mutta aina siihen ei pysty eikä kannata.

Kirja mielestäni soveltuu hyvin yksityishenkilölle joka on jo työelämässä. Kirjassa puhutaan paljon palkoista, avioehdoista ja muista asioista jotka eivät juuri tällä hetkellä vaikuta minuun. Tulevaisuutta ajatellen ehdottomasti luen kirjan uudestaan ja virkistän muistini näillä hyvillä vinkeillä. En kuitenkaan koe, että juuri tällä hetkellä saisin kirjasta muuta irti kuin oman elämän säästämis ja suunnittelu vinkkejä.

You May Also Like…

Sanojen supervoima

Kuuntelin kirjan jo kesällä, jolloin en tehnyt mitään muistiinpanoja. Kirja kuitenkin herätti silloin niin paljon...

Kaikki kuluttamisesta

“Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n tutkimuksen mukaan keskivertosuomalaisen kulutuksen kasvihuonepäästöistä noin puolet...

Inspiroitunut – Petteri Kilpinen

Miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä? ”Hyvä arkijohtajuus ei ole mystiikkaa ja taikatemppuja. Kun jokainen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti