Kaikki on hyvin, riippumatta siitä, miten kaikki on.

Kirjoittaja: Pele

21 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Kaikki on hyvin, riippumatta siitä, miten kaikki on

Lähdeteoksen kirjoittaja: Saku Tuominen

Teoriapisteet: 3

”Voimme elää elämämme siten, ettei mikään ole kovin ihmeellistä. Tai siten, että kaikki on.”

Saku Tuomisen ääntelehtimä äänikirja ”Kaikki on hyvin, riippumatta siitä, miten kaikki on”, on varmasti jokaiselle sen bookbeatista löytävälle teos, joka aluksi hämmentää sen kansikuvan vuoksi, ja sen kuunneltuaan helpottaa, että avasi kirjan. Mielestäni kirja käsittelee asioita, joita suuri osa ihmisistä käy läpi ellei viikoittain, niin ainakin kuukausittain. Myös kirjan tapa käsitellä asioita on ainakin omaan korvaan erittäin koukuttava, sillä ne käydään läpi tarkasti ja sopivan monimutkaisesti ja tarinamaisesti, jotta sanat saavat minut miettimään todella näitä asioita. Monia asioita jäi muistiinpanoihin kirjasta, mutta käydään tässä kirjoitelmassa läpi niistä minun omasta mielestäni tärkeimmät ja arkielämää läheisimmät asiat. Ne arkielämän pienet asiat ja ajatukset ovat kuitenkin suuressa osassa sitä, kuka olet, mikä on tapasi suhtautua asioihin ja millä tavalla elämässä tapahtuvia käänteitä käsittelet.

Suhtaudu positiivisesti kaikkeen

On aivan uskomatonta, kuinka yksinkertaiselta, fiksulta ja tyhmältä tämä yksi asia voi samanaikaisesti kuulostaa. Olen lähes aina ollut tyyppi, joka haluaa saada ihmisistä enemmän irti kuin pelkän pintaraapaisun. En tätä tietenkään keneltäkään vaatimalla vaadi, mutta pyrin aina siihen, kun tapaan jonkun, että me molemmat kohdattaisiin toisemme ihmisinä ja aitoina sellaisina. Koska sellaisiahan me kaikki sisimmissämme ollaan, eikös? Jos katsotaan maailmaa niin kutsutun perustallaajan näkökulmasta, on hyvin todennäköistä, että näemme sivusta ja saamme lukea uutisia suurten starojen ja yritysten menestystarinoita, mutta ikinä ei päästä syvemmälle näkemään, mitä kaikenmoisia pohjaraapaisuja siellä verhon takana onkaan. Elämä ei ole aina ihanaa. Meidän jokaisen on kohdattava elämässämme myös sellaisia asioita, joita emme haluaisi. Menneisyys mietityttää ja tulevaisuus pelottaa. Mutta, entä jos opettelisimme elämään juuri tässä ja nyt, hetkessä. Näin meidän ei tarvitse olla koko ajan huolissamme jostakin.

Yksi osa menestystarinoita on se, millä tavalla näitä aikaisemmin mainitsemiani alamäkiä ja pohjaraapaisuja kukakin käsittelee.
Pieni mietintä hetki:
1. On joukko ihmisiä, jotka koittavat poistaa elämästään kaikki negatiiviset tekijät ja elää etusivu -laatuista elämää jatkuvasti. He myös elävät nämä negatiiviset muistot mielessään ja koittavat tilanteessa kuin tilanteessa varmistaa, ettei huonosti pääsisi käymään enää ikinä. He yrittävät ja yrittävät, ja lopulta katkeroituvat, kun mikään ei onnistu.
2. On toinen joukko ihmisiä, jotka hyväksyvät nämä elämän negatiiviset tapahtumat ja elävät ajatusmaailmalla, että myös ajoittaiset negatiiviset hetket kuuluvat elämään. He myös osaavat käsitellä elämän negatiiviset asiat joko kääntämällä ne positiivisiksi, tai jollain muulla tapaa.

Kumpi näistä ihmisjoukoista mielestäsi tulee olemaan onnellisempi ja halutessaan menestymään? Melko mustavalkoisesti kerrottu, mutta kerrottu kuitenkin. Positiivinen ajattelutapa ja asioihin suhtautuminen tosiaan on supervoima, ja sen osaavat varmasti etenevät elämässään haluamaansa paikkaan helpommin ja vaivattomammin.


Menneisyyden vaikutus nykypäivään

On joskus hurjaa ajatella, kuinka menneisyydessä tapahtuneet asiat vaikuttavat nykypäivään. Toimintatavat, ajatukset, tilannetaju, sosiaaliset tilanteet.. näitä voisi luetella loputtomiin. Mennään eteenpäin ja nukutaan välissä, sanoi eräs viisas ex-jääkiekkoilija – nykyinen grillimestari Timo Jutila. Tämä sanonta tiivistää hyvin kirjan ajatuksia. Mennyttä on mahdotonta jättää taakseen, mutta eteenpäin on mentävä. Tämä on jokaisen omasta taustastaan riippuva asia, ja siitä ei ole ketään tuomittava.

Ajattelutyöskentelyn tuotoksia kirjan kuuntelun aikana

Rakkaassa harrastuksessani kiipeilyssä, tarkemmin boulderoinnissa kiivetään maksimissaan viisi metriä korkeilla seinillä erilaisia kiipeilyotteista tehtyjä reittejä. Reittejä on monentyylisiä, yksi niistä reittien tyyleistä on ”one-move-magic”. Tällä tarkoitetaan sitä, että reitti on vaikea niin kauan, kunnes keksit yhden kikan, joka tekee siitä mahdollisen kiivetä ylös, ja yleisesti ottaen reitti on tätä yhtä liikettä lukuun ottamatta suhteellisen helppo.
Tämä kirja oli vähän jotakin samantyylistä. Kirjan kirjoittaja oli havahtunut yhteen asiaan, ja kirjoitti tästä kirjan. Teos perustuu lähes poikkeuksetta alusta loppuun asti yhden asian ympärille. ”One-move-magic” -kiipeilyreitit ovat hauskoja kiivetä, ja hauskaa oli tämäkin kirja lukea. Vaikka tässä oli vain yksi ajatus, jonka pohjalta oli kirjoitettu kirja, niin silti kirjan kirjoittajan, Sakun sanat saivat minun oman ajatuksenjuoksuni vielä normaalia vilkkaammalle levelille, ja sain kirjasta loppujen lopuksi paljon, paljon, paljon, paljon enemmän irti, kun mitä sen sisältö oli. Mahtavaa! Oli hauskaa kuunnella välillä tämmöinen teos, jossa puolet sujahtaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, koska yksi lause kirjasta herättää kerralla kolme uutta ajatusta päässä.

Ps. https://www.youtube.com/watch?v=dZfGTL2PY3E

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti