Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on – Saku Tuominen

Kirjoittaja: Jesse Takala

14 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on

Lähdeteoksen kirjoittaja: Saku Tuominen

Teoriapisteet: 2

Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on – Saku Tuominen

Luin Saku Tuomisen kirjan ”Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on”. Ihan fyysisen kirjan luin pitkästä aikaa ja se oli erittäin positiivinen kokemus, aikaakin kului jopa vähemmän kuin äänikirjan kuuntelussa.

Kirja oli opas positiiviseen ajatteluun, mitä mielestäni suurin osa ihmisistä tarvitsisi lisää nykypäivänä. Elämä on todella helppoa nykyisin, eikä ihmisten yleisimmät ongelmat edes ole oikeita ongelmia. Mielestäni ihmisillä on niin helppoa, että on aikaa paneutua turhaan negatiivisuuteen tai ottaa yhteiskunnan tai jopa maailman ongelmia omakseen.

Nykyään oikeus loukkaantua on naurettavaa, kuitenkin se vain kertoo loukkaantujan omasta mielenheikkoudesta, mutta silti se on aivan käsittämätöntä. Kaiken maailman cancel-kulttuurit ja muut vastaavat ovat erittäin väärä tapa lähestyä ongelmia. ”Poistamalla” vääriä mielipiteitä vain estetään aito keskustelu asian ympäriltä. Mutta niin tällaista esimerkiksi ei ilmenisi, jos olisi oikeita asioita henkilökohtaisessa elämässä, joiden eteen joutuu näkemään vaivaa tai selvittämään ongelmia. Tämä loukkaantumiskulttuuri tuli mieleen siitä, kun Saku Tuominen kirjassaan käytti rasismia esimerkkinä.

Kirjassa oli hyvä oppi siitä, että keskittymällä ongelmaan ja siitä huutamiseen, ei ole kovin tehokasta vaikutusta itse ongelman ratkaisuun. Sen sijaan keskityttäisiin jo olemassa olevaan hyvään ja lisättäisi sitä. Itselleni tuli tästä mieleen oma käytökseni välillä tiimissä. Saatan liikaa keskittyä meidän heikkoon talouspuoleemme ja sen selkeään johtamiseen väärällä tavalla. Keskityn itse ongelmaan ja toistan sitä, koska tuntuu ettei tiimiläiset sitä ymmärrä. Välitän negatiivisen asenteen itsestäni ja vaikutan varmasti siltä, ettei tiimissämme olisi mikään asia hyvin. Asia ei tietenkään ole näin. Voisin keskittää ajatukseni jo talouspuoltamme edistäneisiin asioihin ja panostaa niihin ja kannustaa tiimiä.

Pari hyvää nostoa kirjasta:

”Entä jos meidän ei tarvitse lisätä elämäämme mitään ollaksemme onnellisia? Entä jos olemme sitä luonnostaan, kunhan emme pilaa sitä itse esimerkiksi kohtuuttomilla odotuksilla ja jatkuvalla vertailulla?”

Uskon, että tämä lause pitää täysin paikkansa. Meidän tulisi olla nykyisessä hyvinvointiyhteiskunnassa jo todella onnellisia, sillä kaikki saavat kodin, ruokaa ja vapauden elää. Maailmassa on ihan pari ihmistä keille joku noista kolmesta asiasta ei toteudu. Itseltäni puuttuu välillä kiitollisuus perusasioista. Mietin kirjaa lukiessani, mitä kaikkea minulla on jo, ja muistin kuinka helvetin hyvin kaikki on. Ihmisten tulisi vaihtaa kateellisuus kiitollisuuteen niin maailma olisi paljon parempi paikka.

”Teet tarjouksen asunnosta, mutta se meneekin nenän edestä. Syytät itseäsi. Olisi pitänyt olla aggressiivisempi ja nopeampi. Eikä aikaakaan, kun huomaat löytäneesi paremman.”

Ilmiö minkä olen toistuvasti huomannut tapahtuvan elämässäni. Toivoisin, että ihmiset tajuaisivat tämän. Monet romahtavat, kun eivät saakaan tiettyä koulu- tai työpaikkaa, vaikka parempi vaihtoehto on tulossa tai sinun onkin parempi päästä kouluusi ehkä vasta ensi vuonna.

Kirja oli kokonaisuudessaan täysin tuttua asiaa minulle, ehkä lähinnä herätteli tietyiltä aihealueilta. Toivoisin, että suurin osa ihmisistä lukisi tämän kyseisen kirjan, sillä se auttaisi heitä pääsemään pois negatiivisuudesta ja muitten ymmärtämättömyydestä.

You May Also Like…

Digimarkkinointi

Pääsin viimein digimarkkinointikirjan kimppuun, joka on pitkään kulkenut lukulistallani mistään sitä löytämättä....

Intohimona brändit

Tämä kirja päätyi reflektoitavaksi nyt, sillä brändit ja niiden kilpailu on ollut viime vuosina todella kovassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti