Kaikki mitä mies tietää naisesta

Kirjoittaja: Asser Jäntti

3 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Kaikki mitä mies tietää naisesta

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tuntematon

Teoriapisteet: 1

Kaikki mitä mies tietää naisesta

Oli vuosi 2020, kun enoni maailma kävi liian raskaaksi ja hän päätyi päättämään päivänsä. Olin surullinen, mutta ilon pilkahdus niihin harmaisiin päiviin oli saamani perintö. Perintönä minulle jäi kirja nimeltä ”kaikki mitä mies tietää naisesta”. Odotin innolla mitä oppia tämä kirja voisikaan elämääni tuoda. Odotukset olivat korkealla. Ehkä minun ei tämän jälkeen tarvitsisi enää ikinä lähteä yksin kotiin yökerhosta. Tai ehkä löytäisin tyttöystäväni jo lähikuukausien aikana.

Meni kuitenkin useampi viikko ennen kuin jaksoin alkaa tätä kyseistä kirjaa lukemaan. En ole mikään maailman ahkerin lukutoukka, äänikirjojen kuuntelu on enemmän minun juttuni ja tätä kirjaa ei ole äänikirjana edes julkaistu. Ei sinänsä mikään ihme, sillä kirjassa on tekstiä pelkästään etu- ja takakannessa. Loput 100 sivua kirjan välissä ovat tyhjiä.

Kun vihdoin sain luettua kirjan, mieleeni jäi vain yksi kysymys. Tiedämmekö oikeasti näin vähän naisista? Minä ainakin luulin tietäväni jotain. Edes sen, että naiset ovat lähtökohtaisesti miehiä emotionaalisempia, he kehittyvät nuorena miespuolisia nopeammin ja heillä on yleensä pidemmät hiukset ja isommat rinnat. Nämäkin tiedot taitavat tosin olla vain oletuksia.

Tässä vaiheessa esseen kirjoittamista mieleeni muistuu nykyaika. Voinko enää edes kirjoittaa esseetä miehistä ja naisista vai onko tämä täydellisen poliittisesti epäkorrektia? Mutta ehkä ei kuitenkaan, sillä minähän vain puhun tässä niistä ketkä mielestään lukeutuvat miehiin tai naisiin. Enkä väitä, että kaikki näihin ryhmiin lukeutuisivat. Ehkä jatko-osa tälle kirjalle voisi olla ”kaikki mitä neutri tietää gender queerista”.

Okei, onhan tämä kyseisen kirja vähän vitsi, mutta se muistuttaa yhdestä hyvästä pointista. Mitä ihmiset ylipäätään tietävät toisistaan? Onneksi kirjan sivut olivat tyhjiä, muuten olisin kirjan luettua saattanut alkaa asettamaan jopa tiedostamatta erilaisia ennakkoluuloja naisia kohtaan ja aina uuden naisen tavatessani olettanut jo tietäväni hänestä jotain. Eihän se olisi yhtään hyvä juttu. Kaikkihan ovat kuitenkin pohjiltaan aina täysin erilaisia, eikä kukaan kuulu enemmistöön. Ainut asia joka kirjan sisältöön olisi mielestäni sopinut on naisen anatomia miehen näkökulmasta. Sitä olisin lukenut jopa mielelläni.

Itselläni on pyrkimys kohdata jokainen ihminen kuin tyhjänä kirjana. Kuvitellaan, että joku kävelee minua vastaan kadulla. Näen hänet ja kuulen hänen vastaavan puhelimeen nimellään Pertti Pallero. Tästä lähtee täydentymään kirja nimeltä ”kaikki mitä Asser tietää Pertistä”. Kirja on toistaiseksi hyvin tyhjä. Siellä korkeintaan lukea, että henkilöllä Pertti on hassu sukunimi ja hän käyttää lierihattua. Illalla päätän lähteä laulamaan karaokea pataässää. Perille saavuttuani huomaan Pertin olevan lavalla vetämässä Cheekin klassikko biisiä liekeissä. Saan heti lisättyä kirjaani ainakin yhden kohdan. Pertti osaa laulaa karaokea. Menen juttelemaan Pertille, koska haluan päästä kehumaan hänen tyylikästä hattuaan. Jäämme juttelemaan Pertin kanssa hetkeksi. Hän kertoo minulle perheestään, työstään ja harrastuksistaan. Nämä asiat menevät kaikki suoraan kirjaan.

Seuraavana päivänä tapaan kaverini joka tuntee myös Pertin. Hän kertoo minulle erilaisia asioita Pertistä. Nämä asiat eivät kuitenkaan päädy kirjaan. Tallennan Pertistä kuulemani tiedot muistiinpanoihin. Vasta kun olen saanut vahvistuksen kuulemiini asioihin, ne päätyvät kirjaan. Vahvistuksen olisi hyvä tulla Pertiltä itseltään.

Ok ehkä se riittää Pertistä. Pointtina oli siis se, että kohdatessani uuden ihmisen pyrin sulkemaan mielestäni pois kaikki oletukset ja ennakkoluulot, enkä anna paljoa painoarvoa asioille, joita olen kuullut muilta ihmisiltä. Inhimillinen kohtaaminen.

En tiedä kuka tämän kirjan on oikein kirjoittanut, mutta hän on selkeästi nero. Kuinka paljon ajatuksia voikaan sanaton kirja herättää. Kiinnostavaa olisi tietää onko kirjan kirjoittanut mies, nainen vai joku muu?.

Kustantajana toimii Oy SLOYD Ab.

Kirjan takakannessa mainitaan monia positiivisia arvosteluja. Esimerkiksi Memiehet lehti on antanut 5 tähteä arvostelulla ” paljastava kirja joka vahvistaa sen mitä moni nainen on pelännyt ”.

Itsekin suosittelen kirjaa kaikille luettavaksi. Sen lukeminen ei vie liikaa aikaa, ydinsanoma tulee helposti selville ja inhimillisyys ihmisenä kasvaa välittömästi.

You May Also Like…

Digimarkkinointi

Pääsin viimein digimarkkinointikirjan kimppuun, joka on pitkään kulkenut lukulistallani mistään sitä löytämättä....

Intohimona brändit

Tämä kirja päätyi reflektoitavaksi nyt, sillä brändit ja niiden kilpailu on ollut viime vuosina todella kovassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti