Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille

Kirjoittaja: Nella Manninen

4 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille

Lähdeteoksen kirjoittaja: Katleena Kortesuo

Teoriapisteet: 2

Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille

En ole pitkään aikaan lukenut markkinoinnista kertovaa kirjallisuutta. Olen viime aikoina huomannut, kuinka tärkeää markkinointiosaaminen jokaisessa projektissa on ollut. Koen markkinoinnin investointina en kuluna ja nyt halusin kartoittaa osaamistani sekä kehittää itseäni teoria opin avulla. 

Some

Some markkinointi on nykypäivänä välttämätöntä. Jokaiselta yritykseltä löytyy nykyään oma Instagram, Facebook, Linkedin ja osalla jopa Twitteri tai Youtube. Tärkeintä on valita muutama kanava, jota päivittää aktiivisesti, sillä kaikille kanaville ei ole aikaa. Somemarkkinoinnin pitää olla tasaista ja materiaalin laadukasta. Markkinointia voi myös buustata käyttämällä maksullista markkinointia. Me käytimme nyt Happy Secondin mainontaan maksullista markkinointia. Meidän markkinointikampanjamme on yleensä hoitanut Lasse. Hän toimii meidän niin kutsuttuna IT tukena. Lasse näyttää meille tuloksia ja opettaa meitä muita projektissa olevia samalla. On ollut hauska oppia maksullisesta markkinoinnista ja sen tuottamisesta lisää. Onneksemme maksettu markkinointi on maksanut itsensä hyvin takaisin ja se on tavoittanut todella hyvin kuluttajia. Aiomme jatkaa maksullista markkinointia koko projektin ajan. Lisäksi myös päivitämme aktiivisesti Instagramiamme ja Facebookiamme ja siitä olemmekin saaneet todella hyvää palautetta asiakkailta. 

Kuvat ja videot

Kuvaaminen kiinnosti minua akatemian alku vuosina. Olen seurannut talomme kuvaajia Aapoa, Peleä sekä Mäksää sivusta ja todennut, että videoiden sekä kuvamateriaalin tuottaminen ei ehkä sittenkään ole minua varten. Sain kuitenkin kivan kokemuksen kuvaamisesta, kun kävin kuvaamassa tiimimme Jarkon tyttöystävän valmistujaiskuvat. Aapo opetti minua käyttämään kameraa ja Sussu auttoi siirtämään kuvat koneelle. Nyt edessä on vielä editoinnin harjoitteleminen. Kuvauspäivä oli todella mukava, mutta ei kuvaamista minulle ammattia tule. 

Olen myös muutaman kerran ollut itse kuvattavana. Otimme Ekollan edustuskuvat ja muutaman kerran olemme kuvanneet tiimipotretin. Minulle on hyvin luonnotonta olla kameran edessä, tunnen oloni hyvin epämukavaksi. Sain ongelmaani apua, sillä kirjasta löytyi hyviä vinkkejä kuten, että harjoittelee erilaisia poseerauksia kotona valmiiksi tai ensimmäisen 10 minuutin ajan ottaa kuvaajan kanssa vain hassuttelu kuvia, jolloin tunnelma rentoutuu loppu kuvausten ajaksi. On myös hyvä jutella ja tutustua kuvaajan kanssa ennen kuin kuvaukset aloitetaan. 

Huumori 

Kirjan loppu metreillä kerrottiin, kuinka markkinoinnissa on hyvä myös välillä käyttää huumoria. Huumoria on hyvä keino herättää mielenkiintoa ja saada kuluttajat kiinnostumaan. Sitä pitää kuitenkin käyttää varoen ja hyvällä maulla. Esimerkiksi mustahuumori ei sovellu yrityksen markkinointiin.

Markkinointi 

Markkinointi ei ole ollut minulle intohimo eikä kiinnostuksen kohde, olen päätynyt käyttämään aikana muiden asioiden opetteluun. Nyt kuitenkin haluan perehtyä edes markkinoinnin perusteisiin, sillä tiedän että markkinointi on todella tärkeää ja jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää markkinoinnin päälle. Nykyään koen myös markkinoinnin paljon kiinnostavampana kuin ennen, koska olen ymmärtänyt, että se on suuri kokonaisuus, joka koostuu monesta osa-alueesta. Onnekseni voin vielä oppia paljon tiimimme markkinoinnin huippu osaajilta sekä IT tukimies Lasselta. Lisäksi tavoitteenani on vielä suorittaa Googlen Digital Garage-kurssi ennen kuin valmistun.

You May Also Like…

Dopamine nation

Luin Anne Lembken kirjoittaman kirjan ”Dopamine nation”. Anne Lembke on amerikkalainen psykiatri, joka on Stanford...

0 kommenttia

Lähetä kommentti