Nalle Puh ja johtamisen taito

Kirjoittaja: Nella Manninen

4 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Nalle Puh ja johtamisen taito

Lähdeteoksen kirjoittaja: Roger E. Allen

Teoriapisteet: 1

Nalle Puh ja johtamisen taito

On jo vierähtänyt hetki, kun viimeksi luin johtamiseen liittyvän kirjan. Johtamisen koulutusohjelman aikana niitä tuli luettua niin monta putkeen, että halusin välillä lukea jotain muuta. Nyt kuitenkin syksy on edennyt lujaa vauhtia ja viimeiset kuukauteni Kaukan Tiimiliiderinä ovat käynnissä. Haluan antaa vielä kaikkeni ja päätin virkistää muistiani teorian kautta. Kävelin taas kerran Moonan kirjahyllylle ja valikoin sieltä lyhyen mutta ytimekkään Nalle Puhin johtamisen taito kirjan.

Nalle Puh virkisti hyvin muistiani johtamisen perusteista: 

Tavoitteiden asettaminen

Tänä syksynä asetimme tiimillemme huikean tavoitteen voittaa Golden step- palkinto 2022 keväällä. Lisäksi asetimme taloudelliset tavoitteet sekä syksylle, keväälle kuin myös koko tilikaudelle. Jokainen tiimin jäsen teki myös kolme yksilöllistä tavoitetta. Yksilö tavoitteiden tarkoitus on saavuttaa kolme asiaa jouluun mennessä, jotka hyödyttävät tulevaisuuden työelämää ja syksyn matkaa tiimiakatemialla. Tänä vuonna saimme mielestäni ensimmäistä kertaa sovittua kunnon tavoitteet, joita kaikki ovat motivoituneita saavuttamaan. Tavoitteiden asettaminen on meille tärkeä työkalu asioiden aikaansaamisen ja saavuttamisen kannalta. Kun tiimillä on selkeät tavoitteet mitä kohti mennä on työskentely paljon mukavampaa. 

Organisointi

Johtajalla on paljon töitä, siksi on tärkeää, että johtaja osaa myös välillä organisoida omia tehtäviään muille. Tänä syksynä tiimissämme on myös osattu ottaa omatoimisesti vastuuta paremmin kuin ennen. Järjestämme valmistujaiset joulukuun puolessa välissä ja jaoimme eilen vastuu alueet jokaiselle tiimiläiselle. Jako onnistui todella hyvin ja nopeasti. Luotan täysillä siihen, että jokainen pystyy ja hoitaa oman vastuualueensa mallikkaasti. Viime kevään kevät gaala opetti, että organisointi ei aina ole niin helppoa. Sen järjestäminen jäi aika lailla meidän tiimin tyttöjen hartaille ja kun yritimme organisoida vastuu tehtäviä muille niin vastaanotto ei ollut kovin suotuisa, emme osanneet motivoida ja sitouttaa muita tiimiläisiä projektiin oikealla tavalla. Nyt kuitenkin virheistä on otettu opiksi ja koko talolle on luvassa huikeat valmistujaiset! 

Motivointi

Tiimin motivointi tuotti minulle alussa paljon hankaluuksia. Yritin innostaa tiimiämme omalla innostuksellani ja tartuttaa sen heihin, se ei kuitenkaan toiminut toivomallani tavalla. Opin, että tiimissämme on vahvoja yksilöitä ja kaikilla on omat erilaiset motivaation lähteet työntekemiseen. Kun aloin keskittymään enemmän yksilöihin ja yksilötason motivointiin huomasin työni helpottuvan huimasti. Tämän vuoden pituisen matkan aikana olen oppinut huimasti itsestäni ja myös johtamisesta. Koen, että olen kehittynyt ja pystynyt muokkaamaan omia johtamistapojani meidän tiimillemme sopivaksi. 

Kommunikointi

Kommunikointi on kaiken A ja O. Kommunikointi pitää olla selkeää, avointa ja säännöllistä. Tällä hetkellä koen, että kommunikointi yksilöittäin on kaikista selkein ja tehokkain tapa tiimillemme. Myös lyhyet ytimekkäät teams postaukset ovat toimineet hyvin pitkien ja puuduttavien viikkopalavereiden sijaan. Olen myös mielestäni kehittynyt viestijänä ja informaatiostani on tullut johdonmukaista. Rennolla kommunikoinnilla olemme myös onnistuneet luomaan todella rauhallisen, hauskan ja mukavan ilmapiirin. Miellä on tiimimme kesken todella hauskaa ja treenitkin ovat parantuneet huippu luokkaansa. Koen, että tähän suuri vaikuttava tekijä on avoin kommunikointi. 

Seuranta ja analyysi

Meillä on käytössä Viikonmittari, jossa seuraamme kirjapisteitä, asiakaskäyntejä, treenien laatua, tiimin jäsenten yksilöllisiä tavoitteita sekä tiimin yhteisiä rahallisia tavoitteita. Viikon mittari täytetään joka toisen viikon perjantaina ja minä käyn yleensä vastaukset läpi viikonlopun aikana. Nyt päätimme laittaa vastaukset myös avoimesti jakoon, jotta kaikki voivat seurailla toistensa etenemistä. Viikkomittarin avulla olen myös pystynyt kokoamaan kokonaiskuvaa tiimimme toiminnasta ja analysoimaan toimintaamme paremmin. 

Viimeiset kuukaudet ovat koittaneet 

Koen, että johtajana et ole koskaan valmis. Pystymme kehittymään koko ajan ja se tekee johtamisesta mielenkiintoista. Olen todella ihmisläheinen ja rakastan olla pienessä tiiviissä tiimissä, jossa voimme oppia toinen toisistamme. Tiimiliiderinä oleminen on ollut suuri kunnia ja myös suuri vastuu. Olen todella iloinen, että tiimimme mahdollisti minulle tämän oppimisen paikan. Olen päässyt oppimaan käytännössä nyt vuoden ajan ja sehän on sitä parasta oppia mitä voi saada. Koen kuitenkin, että teoria on hyvä keino kasvattaa osaamista. Teoriaa pitää myös muistaa siirtää käytäntöön ja konkretisoida oppeja. Tämä kirja tuli juuri sopivaan väliin ja muistutti minua johtamisen peruspilareista. Nyt pystyn antamaan parhaani vielä viimeisille kuukausilla ja sain hyvät eväät uuden tiimiliiderin perehdyttämiselle. 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti