Jarkko Ruutu, Jumalainen näytelmä

Jumalainen duunari

Kirjoittaja: Petteri Suomalainen

6 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Jarkko Ruutu Jumalainen näytelmä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tuomas Nyholm

Teoriapisteet: 2

Kuka on Jarkko Ruutu? Hän on entinen suomalainen NHL-jääkiekkoilija, joka poikkeaa monesta muusta suomalaisesta NHL-pelaajasta monin tavoin. On upeita suomalaisia kiekkotarinoita, mutta Ruudun tarina eroaa monista tunnetuista nimistä. Kaikki varmasti muistavat ilmaveivin 2011, Rasmus Ristolaisen U20 finaalin voittomaalin, Pulju-Laine-Aho-ketjun U20 MM-kisoista ja samasta arvoturnauksesta Mikko Rantasen. Nämä ovat superlahjakkaita ja taitavia nuoria kiekkoilijoita. Jarkko Ruutu on kuitenkin täysin eri mies. Tähti ilman talenttia olisi ehkä minun kuvaukseni hänestä. Tuomas Nyholm on kirjoittanut Jumalaisen näytelmän Jarkko Ruudun elämästä.

Lyhyt itseensä meneminen

Maailma on täynnä jääkiekkoilijoita, jotka unelmoivat suuresta NHL-urasta. Paljon on myös yrittäjiä ja yrittäjäopiskelijoita, jotka unelmoivat liike-elämän NHL-urasta. Joillakin on kuitenkin luontaisesti paremmat edellytykset menestyä uralla. Matemaattiset lahjat, johtajuus ja puhumisen lahja esimerkiksi. Myös he joutuvat tekemään suuren määrän töitä päästäkseen huipulle. Ei ole kuitenkaan tähtiin kirjoitettu, etteikö tavallisemmat ihmiset voisivat sinne päästä. NHL on täynnä taitopelaajia, tässä tapauksessa matemaatikoita, koodareita ja taitavia johtajia. Siellä on kuitenkin tilaa myös ihmisille, jotka ovat kovalla työllä saavuttaneet yhtä arvostetun aseman. Esimerkiksi Jarkko Ruutu. Jarkko Ruutu ei ollut hyvä jääkiekkoilija. Hän oli kuitenkin päättänyt menestyä ja päästä Pohjois-Amerikkaan pelaamaan jääkiekkoa. Miksi sitten esimerkiksi minä voisi päästä yrityselämän taalaliigaan.

Miksi Ruutu oli niin hyvä?

Hän oli erikoistunut yhteen asiaan paremmin kuin kukaan muu. Hän pelasi kaukalossa paljon muutakin kuin jääkiekkoa. Hän pelasi pään sisäistä peliä vastustajien horjuttamiseksi ja siinä hän oli maailman paras ja siksi hän menestyi. Lähipiirissäni ei ole montaa NHL-jääkiekkoilijaa, mutta yrittäjiä on paljon. Yksi heistä on tilitoimistoyrittäjä, joka on erikoistunut rakennusalan yrityksiin ja menestyy siksi muita paremmin. Tiimiakatemialla usein yritetään täyttää mahdollisimman monen erilaisen yrityksen tarpeet ja olla paljon eri asioita samaan aikaan. Henkilökohtaisesti haluaisin käyttää lopun tiimiakatemia urani keskittymällä yhteen asiaan ja kehittyä siinä. Kun yritys on erikoistunut tiettyyn alaan tai mihin ikinä, niin on helpompi saada asiakkaiksi sen alan yrityksiä, koska on jo valmis tieto siitä, miten kyseiset yritykset toimivat. Samalla tavalla kuin Ruutu. Hän valitsi alan, jossa erikoistua jääkiekon sisältä ja menestyi siinä loistavasti.

Itseäni kiinnostaa taloushallinto, joten olisi mielenkiintoista löytää taloushallinnosta jokin tietty osa-alue tai ala ja kehittyä siinä, jopa muita paremmaksi. Kokemukseni mukaan moni tilitoimisto palvelee monen alan asiakkaita, joten silloin pitää myös tuntea monen alan käytänteet ja säännöt. Tällöin on vaikea keskittyä yhteen. Olisiko tilitoimistonkin parempi erikoistua? Tai edes minun? Jos perehtyisin esimerkiksi rakennusalan yrityksiin, niin olisi vain yksi ala, jossa kilpailla, mutta siihen koriin voisi laittaa kaikki munat kerralla. Ehkä se olisi tehokkaampaa. Olen itse tehnyt vasta yhden säätiön kirjanpitoa. Kaikkihan pitää jostain aloittaa. Sekin silti vaatii jo hieman perehtymistä, miten yhdistykset ja säätiöt toimivat, vaikka teen vain kirjanpitoa.

Ilman kovaa työtä on vaikea saavuttaa mitään. Todella kovalla työllä myös lahjattomampi voi menestyä. Erikoistuminen on mielestäni avainasemassa yrityksen menestymiseen ja toiminnan laadun parantamiseen. Ruutu on hyvä tsemppaaja minun kaltaisilleni, jotka eivät ole löytäneet vielä ihan omaa polkuaan. Polkua, jonka päätyttyä voi katsoa taakseen ja todeta, että olipahan jumalainen näytelmä.

You May Also Like…

Digital Garage

Google digital garage on monelle akatemialaiselle tuttu Googlen ilmaiskurssi, joka käsittelee muun muassa...

Uteliaisuuden taito

Hanna Siefenin Uteliaisuuden taito käsittelee uteliaisuutta psykologin näkökulmasta ja sitä, kuinka uteliaisuus on...

Matkan opas

Johdanto Nappasin Tiimiakatemian kirja hyllystä tämän Saku Tuomisen ja Risto Kuulasmaan kirjoittaman kirjan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti