Jukka Jalonen

Kirjoittaja: Aleksi Muinonen

26 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Kuuntelin Esko Seppäsen podcastia Urheilucast. Jaksossa oli vieraana Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen. Mieleeni tuli samantien, että tässähän on niin laadukasta pohdintaa ja sisältöä, että siitä riittää esseeseen. Jaksossa käsiteltiin median tuomaa painetta ja sitä, kuinka järkyttävien odotusten ja paineiden alla joukkue joutuu operoimaan. Toki, media on syynä myös siihen, miksi näitä odotuksia on ja miksi ne osoittautuvat usein negatiiviseen sävyyn.

Lähdin tätä peilaamaan yritysmaailmaan ja nimenomaan henkilöbrändiin. Omalla kohdallani kyseessä on lähinnä sosiaalinen media, mutta siitä huolimatta liian usein suhtaudumme toisten tekemisiin ja yrityksiin liian skeptisesti ja asenteella ’’ei onnistu’’. Toisia se ei haittaa, kuulun itse näihin henkilöihin, saan tuon tyylisestä epäilystä lähinnä vain boostia ja virtaa omaan tekemiseen, mutta valtaosa ottaa niistä valtavasti paineita ja saattaa jopa lannistua ja lakata yrittämästä. Mielestäni on väärin joutua varomaan nykyään jokaista tekoaan tai joutua perustelemaan todella tarkasti kaikki tekemiset tai ihmiset katsovat sinua vinoon ja pitävät typeränä. Kuten Jalonen podcastissä mainitsi, on tärkeä ottaa niistä se boosti ja pieni agressiivisuus omaan tekemiseen, mutta tämän jälkeen unohtaa paineet ja odotukset.

Toinen aihe, mistä jaksossa keskusteltiin oli kapteenin merkitys joka oli tässä tapauksessa Mikko Koivu. Jalonen painottaa esimerkillä johtamisen tärkeyttä ja sitä, kuinka iso merkitys kapteenin asenteella on koko joukkueen tekemiseen. Jalonen kertoo, kuinka Koivu oli joka harjoituksessa ensimmäisenä jonossa, otti kyselemättä pelisysteemin vastaan ja kannusti ja tsemppasi jokaista joukkueen pelaajaa tasapuolisesti. Nämä ovat kaikki sellaisia asioita, joita itsekin odotan johtajalta oli kyseessä sitten kiekkojoukkue tai oma tiimiyritys. Jalonen linjaa, kuinka ei sovi unohtaa sitä, miten vaativa johtaja Koivu oli. Koivulla oli oma vaatimustasonsa ja hän odotti jokaisen täyttävän nämä vaatimukset. Sama asia on meillä tiimissä. Vaatimustaso on suhteellisen korkealla, ainakin itselle, mutta johtajien kannustaessa, toinen toistaan tukien ja noudattaen yhteisiä sääntöjä ja toimintamalleja johtajan esimerkillä, huomaamme, kuinka edistymme ja pääsemme haluttuihin tuloksiin.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti