Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Lauri Koivisto

29 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemia, johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemian yhteisö

Teoriapisteet: 1

Johtavat ajatukset. Mitä ne ovat ja mitä kohti ne vievät, varsinkin kun pohditaan asiaa niin yksilön, kuin myös tiimin ja koko yhteisön näkökulmasta. Minusta johtavat ajatukset ovat tärkeitä aatteita akatemialla ja ne kirkastivat ainakin minun ajatuksiani siitä, miksi olen tullut opiskelemaan tiimiakatemialle. Johtavat ajatukset ovat ennen kaikkea ohjeita ja toimintatapoja, joiden mukaan jokaisen tiimiyrittäjän pitäisi jokapäiväisessä työssään elää. Ne eivät ole lakien kaltaisia käskyjä, jotka pakottavat toimimaan tietyllä tapaa, vaan ne ovat innostavia sanoja ja ajatuksia siitä, miten jokainen meistä saa tuotua esiin satakymmenen prosenttia joka päivä jokaisessa hetkessä, jonka vietämme yhdessä ylittäen jopa kaikki tiimirajat ja muut ennakkoluulot.

Minusta johtavat ajatukset ovat elintärkeä osa tiimiakatemiaa ja täällä yrittämistä. Ne vievät kohti yhteisesti asetettuja tavoitteita ja unelmia, joissa akatemia tunnetaan ympäri maailmaa ja on maailman paras instituutio siinä mitä se tekee. Mielestäni nämä ovat ihanan isoja ja mahtipontisia tavoitteita, jotka innostavat menemään kohti suuruuksia. Myös ajatus siitä, että emme ennusta tulevaa, vaan teemme itse sen on aivan mahtava. Spotlight tapahtumassa puhumassa ollut tulevaisuustutkija Ilkka Halava sanoi, että me nuoret tulemme olemaan tulevaisuus ja tulemme olemaan edelläkävijöitä tässä alati muuttuvassa maailmassa. Ainakin itse haluan olla juuri se edelläkävijä, joka rakentaa oman tulevaisuuden ja työn jättäen samalla jälkipolville jotakin pysyvää, joka voidaan muistaa vuosienkin päästä, tarkoitti se sitten maailman parasta projektia tai jotain vielä suurempaa. Minusta maailmassa tarvitaan innovatiivisuutta ja mahtipontisuutta ja toivoisinkin, että suomalainen nöyrä ja vaatimaton ajattelutapa karistettaisiin akatemian malliin pikkuhiljaa pois ja sitä kautta voitaisiin alkaa yksilöinä ajattelemaan, että mekin pystymme olemaan parhaita siinä mitä me teemme.

Haluan nostaa tässä myös esiin tiimiyrittäjän kymmenen ohjetta, ja sen kuinka ne ovat auttaneet minua yrittäjyyden juurikoisella alkutaipaleella. Erityisesti ohje numero 3. ”Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä” On minulle erityisen tärkeä oppi ja ohje. Olen itse pelännyt paljon virheiden tekemistä ja olen pitkään ajatellut, että virheistä saa vain paskaa niskaan ja, että virheitä tekemällä ei voi ikinä päästä eteenpäin. Nyt kuitenkin melkein vuoden ajan opiskeltuani akatemialla olen tajunnut, kuinka tärkeää virheiden tekeminen on opin kannalta. Ilman virheitä ja palautetta tehdyistä virheistä ei voi ikinä oppia niistä, eikä myöskään oppia välttämään samojen virheiden tekemistä uudelleen. Minusta on myös lohduttava ajatus, että akatemialla palkitaan virheistä ja se on jopa suurin mahdollinen kunnia voittaa palkinto isoimmasta mokasta. Tämä kertoo mielestäni todella paljon meidän avoimesta ja mahtavan anteeksi antavasta kulttuurista, jossa virheistä rankaisemisen sijasta niistä palkitaan ja kannustetaan oppimaan.

Toinen minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä ohje on numero 8. ”hymyile, nauti ja heittäydy” Minusta tämä sopii omaan persoonaani kuin nenä päähän. Olen itse hyvin avoin ja positiivinen ihminen ja minusta onkin ihanaa, että kerrankin olen löytänyt paikan, jossa työnteosta saa oikeasti nauttia ja heittäytyä tekemiseen joka päivä ilman, että joku tulee sanomaan, kuinka työnteon pitäisi olla ankeaa ja tylsää pakkopullaa, josta kerran kuukaudessa saa tilille tietyn verran rahaa palkkana siitä, ettet ole yhtenäkään aamuna herännyt ajatellen kuinka ihanaa ja kivaa on lähteä paiskimaan töitä.

Kaiken kaikkiaan johtavat ajatukset ovat minulle henkilökohtaisessa työssäni niin opiskelijana ja tiimiyrittäjänä hyvin tärkeitä voimavaroja, jotka haastavat minut nousemaan joka aamu sängystä ylös ja kohti akatemian toimistotiloja. Voisin kuvitella, että ilman johtavia ajatuksia opiskelu tiimiakatemiassa olisi hyvin toisenlaista ja todennäköisesti paljon ankeampaa ja ilottomampaa. Olen myös sitä mieltä, että ilman yhteisiä tavoitteita ja päämääriä tiimiakatemia ei olisi ikinä pystynyt saavuttamaan kaikkea sitä mitä se on saavuttanut ja todennäköisesti se ei myöskään ikinä pysty kehittymään niin oppilaitoksena kuin myös yhteisönä ilman näitä mahtavia tavoitteita ja ajatuksia. Näin lopuksi haluan vielä nostaa ylös pienen toiveeni. Muistakaa nämä opit ja ohjeet joka päivä, hymyilkää ja olkaa uteliaita, sitä kautta pystymme kehittymään ja oppimaan joka päivä jotakin uutta, kiinnostavaa ja innostavaa.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Idiootit…

Mä oon idiootti. Kaikki muutkin on. Miksi luin tämän kirjan? Haluan ymmärtää itseäni edelleen paremmin. Kun ymmärtää...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti