Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Alpertti Korhonen

17 toukokuun, 2021

Lähdeteos: Johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Tiimiakatemian johtavia ajatuksia käsiteltiin muistaakseni jossain treeneissä miltei heti tiimin perustamisen jälkeen. Pienellä pinkulla oli tuolloin niin paljon sulateltavaa uutta ja innostaava, ettei johtavat ajatukset tainneet jäädä ihan päällimmäiseksi mieleen. Treenimuistiinpanoja selattuani totean, että ainakin TA:n arvoja pähkäilimme.

Kaivelin johtavat ajatukset läpyskän teamsista ja kyllähän se vähän avaa, että minkä takia täällä heilutaan ja mihin suuntaan ollaan mielellään menossa.

Ajatukset sisältävät kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle, joihin itse ensimmäistä kertaa törmäsin vasta 2021 tammikuussa ollessani kuvaamassa pinkkujen jakoa tiimeihin. Pinkut toistivat ohjenuorat perässä ja sillä hetkellä luulin, että ohjeet olivat jotain haippiringin keksimää pelleilyä. Myöhemmin kuulin, että ne olivat ihan oikea juttu. Mielestäni ohjeet kuulostivat melko itsestään selvyyksiltä, mutta kun tovin pohdin, huomaan, että on siinä minullekin ihan hyviä muistutuksia. Etenkin kohta 4. ”Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen” sekä 6. ”Näe mahdollisuuksia, älä esteitä”. Lievänä pessimistinä olen joskus palautetreeneissäkin saanut palautteeksi, että ”Älä mieti niin paljon mikä vois mennä vituiks, vaan keskity tekemiseen” ja tätä voisin kyllä ihan tietoisesti koittaa mietiskellä silloin tällöin.

Tiimiakatemian arvot:

  1. Ihmissuhteet

Akatemian alkutaipaleen aikana jokainen nivotaan tiimiin, perustamaan yritys lähes tuntemattomien ihmisten kanssa ja silti meistä onnistuu muodostua suhteellisen yhtenäinen joukko. Tutustumme ja syvennämme sidettä aluksi oman tiimin sisällä ja pian huomaammekin, että meillä on koko Tiimiakatemian laajuinen reilun sadan hengen yhteisö ympärillä useimmiten valmiina auttamaan ongelmissa tai vain muuten kavereina. Tähän päälle vielä sadat ja sadat alumnit sekä asiakkaat, suhteiden luomisen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Itse varsinkin, kun nautin akatemian tiloissa hengailusta on se vähän kaksi teräinen miekka, sillä välillä muiden kanssa höpöttely menee töiden edelle.

  1. Tiimiyrittäjyys

Tiimiyrityksessä jokainen voi melko olemattomalla riskillä testailla mikä ikinä häntä kiinnostaisikaan tehdä. Tämähän on aivan mahtava tilanne varsinkin, jos ei vielä ole löytänyt sitä kuuluisaa ”omaa juttua”. Kun lähtee projekteihin seikkailemaan muiden tiimiyrittäjien kanssa voi löytää itsensä ties mistä ja jopa tulevien työkavereidesi kanssa.

  1. Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

Itse en voi sanoa, että olen rohkeiden kokeilujen mestari, sillä pysyttelen pitkälti siinä samassa vanhassa, minkä entuudestaan tiedän, mutta koitan kuitenkin nostaa tekemistä seuraavalle tasolle. Jonkinlaisia kokeiluja tiimiakatemialla silloin tällöin poukkoilee, mutta mikä määrittelee, onko se rohkea? Ensimmäisenä mieleeni kumpuaa nykyisistä kokeiluista esimerkiksi Puskamestarit, Väriveicot tai Kulmikas. Näissä projekteissa on mielestäni hypätty suoraan syvään päätyyn ja lähdetty tekemään. Arvostan.

  1. Tekemällä oppiminen

This is definitely the beauty of Team Academy. Olisi hauska kaivaa tähän jotain dataa, kuinka moni ihminen oikeasti nauttii jollain luennolla tai oppitunnilla istumisesta. Itse en erityisemmin ainakaan. Tekemällä oppiminen on mielestäni se selkeästi paras oppimismuoto ja on ihan huippu juttu, että koko opiskelu pohjautuu tähän. Kieltämättä on tässä väkisin vähän käynyt tykkäämään myös kirjojen lukemisesta. Se kun aloittaa valloittamaan jotain ihan uutta juttua, niin on se vaan mukavaa, kun pääsee suoraan puuhastelemaan.

  1. Matkustaminen

Kävin kerran Helsingissä, mutta sitten tuli korona. Reissusta nimeltä Learning Circus olen joskus kuullut. Mymmit on nykyään symmejä. Matkustaminen ja uusiin kulttuureihin törmääminen olisi kyllä kivaa ja varmasti mieltä avartavaa, tätä olen ehtinyt harrastaa aivan liian vähän.

Namaste.

You May Also Like…

Digital Garage

Google digital garage on monelle akatemialaiselle tuttu Googlen ilmaiskurssi, joka käsittelee muun muassa...

Uteliaisuuden taito

Hanna Siefenin Uteliaisuuden taito käsittelee uteliaisuutta psykologin näkökulmasta ja sitä, kuinka uteliaisuus on...

Matkan opas

Johdanto Nappasin Tiimiakatemian kirja hyllystä tämän Saku Tuomisen ja Risto Kuulasmaan kirjoittaman kirjan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti