Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Wiljami Jokela

30 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Johtavat Ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Wiljami Jokela

Teoriapisteet: 1

Johtavat ajatukset

Wiljami Jokela

Heti kärkeen on mainittava, että johtavista ajatuksista ei aivan älyttömästi ole meille tiimiyrittäjille puhuttu. Tai ainakaan selitetty mitä ne ovat. Muutamaan otteeseen olen kuullut sanaparia ilmoille heitettävän ja jossain treeneissä nämä on nopeasti myös näytetty. Mutta vasta lähes vuoden talossa oltuani voin sanoa olevani tietoinen, mitä ne ovat. Ulkoa tuskin tulen hetkeen muistamaan kuitenkaan.

Tiimin treenejä varten kaikki meidän tiimimme jäsenet kirjoittavat johtavista ajatuksista reflektiot ja pääsemme yhdessä keskustelemaan näistä Tiimiakatemialle luoduista aatteista sekä siitä, kuinka ne näkyvät tiimissämme, että omassa tekemisessämme.

Johtavat ajatukset on luotu meitä yrittäjäopiskelijoita varten Tiimiakatemialle ohjaamaan meidän kaikkien toimintaa. kuuden sivun opuksessa on lueteltu Tiimiakatemian missio, visio, arvot sekä ohjeita (ja täydentäviä ohjeita) tiimiyrittäjälle.

MISSIO JA VISIO

Jokaista tiimiyritystä kannustetaan Tiimiakatemialla brändirakennuksen lomassa luomaan yrityskulttuurin kivijalaksi missio ja visio. Tiimiakatemia on luonut itselleen, tiimiyritysten kattojärjestönä, mission sekä vision.

Missio: Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä

Visio on kaksiosainen: 1. Viemme Tiimiakatemian kaikkien saataville. 2. Tiimiakatemian visio on olla 19.11.2037 omalla alallaan maailman johtava huippuyksikkö.

Molemmat näistä resonoi ja vaikka kumpaakaan ei välttämättä ole torvien ja rumpujen kanssa korville ja silmille ammuttukaan, tuntuvat ne jotenkin luonnollisilta ja valmentajien tekemä työ heijastaa selvästi näitä. Tiimiyrittäjät itse haluavat myös olla rakentamassa Tiimiakatemian mainetta laajemmalle yleisölle sekä osaltaan kehittämässä Akatemian toimintaa kohti huippuyksikön mainetta.

Heigan brändisynnytyksessä kävimme läpi mission ja vision. Mission kohdalle saimme monia eri teemoja, joiden mukaan pyrimme tekemään töitä ja joita kohti pyrimme

kehittymään. Synnytyksessä saimme aikaiseksi vision, joka peilautuu täydellisesti siihen mihin Tiimiakatemia omassa visiossaan pyrkii.

10 OHJETTA TIIMIYRITTÄJÄLLE

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita
  2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.
  3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.
  4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.
  5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.
  6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.
  7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.
  8. Hymyile, nauti ja heittäydy.
  9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen
  10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältä löytyvä kokemus jatieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

Nämä ohjeet ja ajatukset me toistettiin ”Tiimiakatemia valassa” viime tammikuussa, kun meidät jaettiin vihdoinkin tiimeihin, mutta sen koommin en ole niitä kuullut. Ohjeet ovat kuitenkin todella hyvät ja ansaitsisivat paikan kyllä lähes jokaisessa nurkassa, vessanovien sisäpuolet mukaan laskettuna. Ohjeisiin tiivistyy ne ajatukset, joita noudattamalla pääsee pitkälle jopa ilman Tiimiakatemian kaltaista ympäristöä. Näitä noudattamalla saa otteen yrittäjämäisestä asenteesta, mikä auttaa koko tiimiyritystä eteenpäin.

Ylläluetellut ohjeet näkyvät mielestäni myös omassa toiminnassani suurimmalta osin. Voisin olla nykyistä rohkeampi ja lähteä uskaliaammin toteuttamaan omia ideoitani, joita on paljon. Myös kohta numero kolme, saat tehdä virheitä, herättää hieman vilunväristyksiä, koska kuka nyt menisi hyvillä mieli kohti virheitä. Tärkeää on tiedostaa, että toimintaympäristönä Tiimiakatemia sallii virheiden tekemisen, kunhan virheistään oppii. Kahta kertaa ei samaa virhettä kannata tehdä.

Samaistun ohjeisiin ja pyrin myös omalla toiminnallani toimimaan muita kohtaan, kuten ohjeissa neuvotaan. haluan olla avulias ja tuoda omasta panoksestani pöytään niin paljon kuin kullakin hetkellä on mahdollista. Mielestäni olen hyvä bisnesajattelussa ja rakastan kuunnella, kun kanssaihmiset avaavat minulle ideoitaan ja pääsen sparraamaan heitä tai antamaan heille näkökulmia, joita he eivät välttämättä ole vielä miettineet.

Oman kaaoksen hallintaan tarvitsen vielä kehitystä ja harmillisen usein annan kaaoksen vain olla ja pahentua.

Kaikkien tiimit totta kai pyrkivät elämään ja oppimaan näiden ohjeiden avulla ja suurin osa siihen pystyykin. Osalle Tiimiakatemian arki ja työtaakka voi olla raskasta ja tiimin tuki on tärkeää. Ketään ei haluta jättää jälkeen ja meillä tiimi pyrkii auttamaan niitä eteenpäin, jotka eivät välttämättä pääse vielä omin avuin samaan tahtiin. Loppupelissä oma panos ratkaisee kuitenkin eniten.

ARVOT

Johtavat ajatukset luettelevat Tiimiakatemian arvoiksi ensimmäisenä ihmissuhteet. Painottaen henkilökohtaisia suhteita toisiimme, perheeseemme ja eritoten asiakkaisiin. Vahvat ihmissuhteet luovat helpon alustan luovuudelle, luottamukselle, kunnioitukselle ja avoimuudelle. Palautteen antaminen ja saaminen on myös helpompaa, kun työskentelee ihmisien kanssa, joiden kanssa suhteet ei ole vain pinnalliset.

Tätä arvoa Tiimiakatemialla ajetaan tuhannen auringon voimalla meihin. Yhteistä tekemistä koko talon kanssa saisi olla vieläkin enemmän, mutta siitä huolimatta tiimit ainakin tekevät sen minkä keskenään pystyvät, jotta ihmiset tuntisivat toisensa. Heigassa tehdään hyvin töitä sen eteen, että tunnemme toisemme ja koen olevani tärkeässä roolissa siinä. Lähtökohtaisesti tulen kaikkien kanssa toimeen ja olen hyvä hengenluoja.

Toisena arvona luetellaan tiimiyrittäjyys. Yllättyneet parijonoon. Meidän oppiminen tapahtuu lähes täysin tiimiyrittäjyyden kautta ja olemme toinen toisillemme osalta vastuussa oppimistamme asioista. Luentojen sijaan meillä on treenit, joissa jaamme tietoa toisillemme. Tämä malli ampuu itseään varpaaseen, ei jalkaan, vaan varpaaseen siksi, että treenien taso vaihtelee aiheen ja treenien vetäjän mukaan. Oppiminen ei todellakaan ole tasavertaista, mutta kaikki yrittävät ammentaa onneksi joka kerta kaiken minkä treeneistä irti saavat.

Luomme omat työpaikkamme akatemialla tai siihen ainakin pyrimme ja verkoston avulla homma muuttuu kosolti helpommaksi. Jokaisella meistä on vastuu auttaa toisiamme kehittymään paremmaksi yrittäjäksi, ystäväksi ja ihmiseksi.

Kolmantena meillä on rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen. Tiimiakatemian peruspilareita. Uuden luominen ja oman itsensä rohkea toteuttaminen. Jos sinulla on idea.

Lähde toteuttamaan sitä. Osuuskuntamalli mahdollistaa paljon ja opiskelijastatus vielä enemmän. Kaikesta mitä teet, saat opintopisteitä, joista saat loppuen lopuksi opintotukea, joten idean ei tarvitse välttämättä olla taloudellinen menestys. Meidän tiimi toteuttaa tätä ideaa tällä hetkellä ja on toteuttanut tänä vuonna jo aiemmin.

Neljäntenä tekemällä oppiminen. Lue kirja ja toteuta sen aivotukset jo huomenna olisi varmaan ideaaliversio tästä. Teoriatiedon jalostaminen käytäntöön niin nopeasti, kuin mahdollista. Omissa aivoissamme emme tule keksimään pyörää uudelleen, välttämättä. Siksi kirjojen ja muun teoriatiedon ahmiminen on tärkeää.

Uusi tieto mahdollistaa uusia palveluita asiakkaille, eli lisää myyntiä. Teoriatiedolla ei kuitenkaan tee mitään, jos sillä ei tee mitään. Heigassa pyritään toteuttamaan rohkeasti opittuja asioita, mutta haluaisin rohkaista itseäni ja muita tiimiläisiä hakemaan tietoa entistä yksityiskohtaisemmista asioista.

Viimeisenä matkustamin0+en. Tärkeä Tiimiakatemian arvo ja olennainen osa akatemiaideologian siirtymistä kansakunnalta toiselle. Jyväskylän Tiimiakatemia on aito ja alkuperäinen Tiimiakatemia, josta ideologia on sittemmin levinnyt ympäri maailman ja me todellakin haluamme olla myös jatkamassa tätä työtä. Korona on pitänyt meidät täysin nationalisteina ja sidottuina omissa kodeissamme, mutta olen varma, että pääsemme vielä matkustamaan. Matkustamisen voi nähdä myös vertauskuvallisesti. Tiimiakatemian aikana pääsee matkustelemaan omaan itseensä. Tutkimusmatkalle oman mielen ja käyttäytymisen syövereihin. Kolmeen ja puoleen vuoteen mahtuu niin paljon uusia löytöjä itsestä, että jokainen meistä pystyisi kirjoittamaan kirjan.

MIETTEITÄ

Arvot ovat linjassa sen mukaan, mitä Tiimiakatemialla tehdään. Tiimien toiminta vastaa arvoja ja tiimiyrittäjistä huokuu kaikki, mitä tässä opuksessa oli mainittu. Jokainen henkilökohtaisella tasolla tietenkin voi mennä hiukan sivuun jonkun ohjeen tai ajatuksen kanssa, mutta koko joukkona todellakin edustamme näitä arvoja.

Johtavissa ajatuksissa on ohjeita, joista voisin ottaa vaarin, esimerkiksi voisin olla projektien kanssa rohkeampi. Toivon, että Heigan treenit aiheesta tuo itselleni uusia ajatuksia ja haluan käydä tiimin kanssa arvoja täydentävät periaatteet vielä läpi. Tähän en valitettavasti niitä sisällyttänyt. Kiitos ja näkemiin.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti