Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Susanna Soini

26 tammikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimiakatemia on edelläkävijä. Tapa millä opimme on erilainen. Se rikastuttaa ajastusmaailmaamme, kehittää täysin eri tavalla kuin normaaliksi kutsuttu opiskelu ja ennen kaikkea se luo parhaan mahdollisen alustan menestymiselle. Käytännössä jokainen meistä on itse vastuussa omasta oppimisesta, jolloin tämän asian ymmärtäminen on tärkeää. Jos tätä ei sisäistä, on mielestäni väärässä paikassa.

Meitä niin kutsuttuja yrittäjäopiskelijoita ohjaa tiimiakatemian johtavat ajatukset. Niiden tarkoitus on ohjata toimintaa ja luoda pohjaa tiimiakatemian toiminnalle.  Johtaviin ajatuksiin kuuluu arvot ja missio sekä tiimiyrittäjän kymmenen ohjetta, jotka listaan tähän alle:

 

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita
  2. Opi hallitsemaan kaaosta
  3. Uskalla tehdä virheitä, niistä voi oppia
  4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen
  5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle
  6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä
  7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi
  8. Hymyile, nauti ja heittäydy
  9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen
  10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä jo Akatemian sisältä löytyvää tietoa

 

Näkyykö omassa toiminnassani nämä ohjeet? Suurimmaksi osaksi kyllä, mutta muutama kohta on, joiden kanssa kamppailen. Ahdistuksen tunteita herättää kohta kolme: ”Uskalla tehdä virheitä, niistä voi oppia”. Allekirjoitan asian menevän näin, mutta en silti itse uskalla tehdä virheitä. Virheiden myötä tulee epäonnistumisen tunne ja sen kestäminen ei ole vahvuuksiani. Mielummin jätän asian tekemättä, missä on isompi mahdollisuus epäonnistua kuin onnistua. Tiedostan, että epäonnistumisia ja virheitä on pakko oppia sietämään, koska niiden avulla kasvaa.

Kohdassa kymmenen koen, että on toinen itselleni haastava asia: ”Hyödynnä jo Akatemian sisältä löytyvää tietoa”. Mielestäni en hyödynnä tarpeeksi sitä tietoa ja taitoa mitä talomme sisällä on. Ongelma piilee varmasti siinä, etten vielä tiedä miten hyödyntää yhteisöä taikka edes omaa tiimiä omassa kehityksessä. Lisäksi olen huono (lue: surkea) pyytämään apua ja neuvoa. Sisääni on iskostettu periaate, että ensin yritetään itse ja jos homma ei rullaa, pyydetään apua. Näen jollain kieroutuneella tavalla avun pyytämisen heikkoutena. En jollain tapaa raaski käyttää toisen kallisarvoista aikaa oman ongelman ratkaisemiseen, jos en itse ole ensin tehnyt kaikkeani asian ratkaisemiseksi. Ymmärrän tällaisen ajattelun olevan väärin ja tämä ajattelu hankaloittaa kymmenennen ohjeen hyödyntämistä arjessani. Mielestäni Akatemia on täydellinen alusta ottaa kaikki avut, neuvot, ohjeet ja hyödyt irti. Ja kuinka paljon säästää omaa aikaa sillä, että kysyy neuvoa ja hyödyntää muita? Vastaus on: todella paljon.

Tiimiakatemia on minulle paras paikka oppia. Sen avulla rakennan itselleni tulevaisuutta, joka on juuri sellainen kuin haluan.

You May Also Like…

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti