Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Veikka Kurkinen

13 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimimme päätti tavoittaa tietyn täpän täpityksessä, joten tehtäväksi muodostui jokaiselle kirjoittaa essee Tiimiakatemian Johtavista ajatuksista. Tähän joutui siis itsekin paneutumaan, ymmärtämättä tämän tehtävän todellista arvoa. Tiimiakatemian arvot eivät ole itselle kovinkaan erityisiä. Tuntuvat minusta lähinnä vain itsestään selviltä kliseiltä.

 

Arvot

 

  1. Ihmissuhteet

Henkilökohtaiset suhteet toisiimme, perheeseemme ja asiakkaisiimme ovat välttämätön edellytys liiketoiminnassa, jonka voimatekijänä ovat luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus. Annamme ja vastaanotamme rakentavaa palautetta suoraan toisiltamme ja kehitymme ihmisinä.

Ihmissuhteet ovat jokaiselle ihmiselle tärkeitä, koska yksin ei pärjää. Luottamus ja kunnioitus ovat perustekijöitä kaikissa ihmissuhteissa. Luovuus ja avoimuus ovat myös mainioita arvoja. Jatkuva palautteesta kehittyminen ja sillä kehittäminen ovat myös hienoja juttuja – jee jee.

 

  1. Tiimiyrittäjyys

Kasvamme tiimiyrittäjyyteen jatkuvien treenien ja yhdessä tekemisen kautta. Valmennamme itseämme oman työpaikkamme luomiseen. Verkostossa on voimaa. Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme ympäristöstämme ja autamme toisiamme.

Tiimiyrittäminen ja ”verkostossa on voimaa” -kommentit ovat mielestäni ristiriidassa, mutta toki verkostossa on voimaa. Tiimi on lähiympäristö ja helppo tuki. Verkosto taas on paljon laajempi käsite. Vastuunkanto ja avunanto myös hyviä juttuja – jippii.

 

  1. Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

Rikomme rajoja ja teemme rohkeasti asioita, joita emme ole ennen kokeilleet. Tartumme tilaisuuksiin ennakkoluulottomasti.

Rajojen rikkominen ja rohkeus on itselle hyvinkin helppoa, muttei kanna Tiimiakatemialla kovinkaan paljoa. Mutta ihan hyvältä kuulostaa. Ennakkoluulottomuus myös jees jees.

 

  1. Tekemällä oppiminen

Tiimiakatemiassa opimme soveltamaan tuoreinta teoriatietoa käytäntöön vuorovaikutuksessa asiakkaittemme ja verkostojemme kanssa. Otamme vastuun omasta tekemisestämme sekä tiimistämme. Teot puhuvat puolestaan.

Tuoreet teoriatiedot vuorovaikutuksessa käytäntöön vieminen on hieno tapa syventää ymmärrystä teoreettiselta tasolta. Vastuunkanto taas hieno juttu joo.

  1. Matkustaminen

On mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kehitämme Tiimiakatemian kansainvälistä verkostoa ja etsimme kaikkialta uusia toimintamalleja soveltaaksemme niitä omaan toimintaamme. Matkustamme paljon, koska haluamme etsiä ja löytää uusia verkostoja, joiden avulla opimme vielä nopeammin ja enemmän.

Matkustaminen olisi toki hienoa, muttei liene osa korona-ajan arvoja Tiimiakatemialla. Ei ajassa ajankohtainen. Kuitenkin kansainvälisyys yleisesti iso mahdollisuus.

 

Johtavat ajatukset ovat ihan hienoja juttuja, mutten pidä niitä juuri minään. Turhauttaa tällainen pakotettu tehtävänanto. Ylipäätään olen yllättynyt kuinka samoina Tiimiakatemian arvot ovat pysyneet vuosikausia. Olisi hienoa nähdä minkälaisia arvoja syntyisi, jos kaikki ajatukset vanhoista arvoista pyyhittäisiin pöydältä. Minkälaisia arvoja olisi tiimiyrittäjillä itsellään ja minkälaisia valmentajilla. Miten tällaiset arvot voitaisiin saada todella sitouttamaan yhteisöä ja kamppailemaan yhdessä niiden puolesta.

Tiimiakatemian missio ”Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä” ja visio ”Tiimiakatemia kaikkien saataville” ovat myös mielestäni lähinnä omituisia, eikä niiden taustoja edes avata johtavissa ajatuksissa. Varsinkin visio on hyvin omituinen, jos ajatus olisi, että kaikki Tiimiakatemialla seisoisivat sen takana. Olen itse ollut edistämässä tiimioppimisen edistämistä kansainvälisesti, mutten ymmärrä ajatusta, että Tiimiakatemian tulisi olla kaikille. Tiimiakatemia ei mielestäni sovi kaikille. Tiimiakatemiassa on hienoja piirteitä, joita on hienoa tuoda esiin, mutten halua Tiimiakatemiaa kaikille.

 

 

You May Also Like…

21 oppituntia maailman tilasta

Yuval Noah Hararin teos 21 oppituntia maailman tilasta herätti valtavasti ajatuksia ja kiinnostusta. Kirjassa...

Markkinointi boksin ulkopuolelta

Tällä hetkellä olemme käynnistämässä yhteistyötä asiakkaan kanssa ja he tarvitsisivat meiltä muun muassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti