Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Riikka Niemelä

8 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

 

Tiimiakatemian johtavat ajatukset tulisi näkyä kaikessa toiminnassamme. Tarkoituksena olisi varmastikin, että ihmisistä huokuisi sellainen niin sanottu TA-spirit niin kuin meillä talossa usein sanotaan. Todellisuudessa kaikki näistä johtavista ajatuksista eivät näy ehkä niin selkeästi, kuin varmasti olisi tarkoitus. Itse olen lukenut nämä johtavat ajatukset viimeksi läpi puoli vuotta sitten. Siitä on aika pitkä aika ja oli aikakin pureutua näihin hieman paremmalla ajalla uudestaan.

Olen toki perehtynyt näihin hieman syvemmin Megatiimin ansiosta. Koen, että itse olen pyöritellyt näitä ajatuksia mielessäni aika useinkin, kun nyt tarkemmin asiaa miettii. Meidän markkinoinnissamme, kun olisi hyvä näkyä meidän arvojen mukaista sisältöä.

 

Missio

 

Ensimmäiseksi käyn läpi vähän Tiimiakatemian missiota, joka on synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä. Tämä on johtavista ajatuksista sellainen, joka nousee keskusteluissa ilmi varmasti ainakin viikoittain. Koen, että ainakin henkilökohtaisesti olen tuon kyllä sisäistänyt, mutta myöskin ymmärrän, etten ole vielä tehnyt mitään niin suurta ja mahtavaa, että rohkean kokeilun määritelmä täyttyisi.

 

Visio

 

Visiona Tiimiakatemialla on, että viemme Tiimiakatemian kaikkien saataville. Sanoisin, että tämä on hieman kärsinyt koronan aikaan. Koen, että suuri osa tästä saavuttamisesta on hakijoissa. Hakijoita on lukioissa ja ammattikouluissa, mutta tänä vuonna emme ole päässeet samalla tavalla tekemään esimerkiksi kouluvierailuja. Tämä on toki harmillista, sillä edellisenä vuonna niitä oli tehty aktiivisesti ja se on varmasti vaikuttanut silloin hakijamääriin ja tietoisuuden lisäämiseen Tiimiakatemiasta. Olemme näin etäaikana pitäneet myös avoimia ovia verkossa, joka on varmasti lisännyt tietoisuutta meistä talon ulkopuolelle. Tämän asian eteen voisi tehdä aina niin paljon enemmän töitä, mutta tilanne on ollut ihan kohtalainen.

Me kaikki viemme Tiimiakatemiaa myös muiden tietoisuuteen aina, kun käymme asiakastapaamisissa ja sitähän me talossa teemme edelleen aktiivisesti, joskin nyt korona-aikaan etätapaamisina. Tämä ei kuitenkaan vaikuta siihen, että Tiimiakatemia saataisiin kaikkien saataville. Jos tahtoisimme saada tietoisuutta kasvatettua laajemmin olisi hyvä, jos meistä tehtäisiin juttuja lehtiin ja muihin medioihin, joissa olisi uutta lukijakuntaa.

 

Meillä on Tiimiakatemialla viisi arvoa, jotka ovat:

 

Ihmissuhteet

 

Meillä tekeminen pohjautuu Tiimiakatemialla yhdessä tekemiseen ja tästä syystä ihmissuhteet ovat tekemisessämme todella suuressa avainroolissa. Teemme paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jossa luomme uusia ihmissuhteita tasaiseen tahtiin läpi opintojemme ajan. Myös meidän keskinäiset ihmissuhteemme ovat todella tärkeässä roolissa, sillä teemme oman tiimimme jäsenten kanssa päivittäin töitä ja koko talon porukan kanssakin tulee tehtyä työtä yhdessä opintojen aikana. Luottamus toisiin ihmisiin on suuressa roolissa meidän opintojamme, sillä ilman, että luotat ja kunnioitat kanssasi työskenteleviä ihmisiä, et varmaankaan tekisi töitä heidän kanssaan.

 

Tiimiyrittäjyys

 

Arvoista toisena on tiimiyrittäjyys. Tulemme vahvasti nojaamaan opintojemme aikana tiimiin. Me kasvamme opintojen aikana yhteen ja meistä hitsautuu oikeasti toimiva tiimi. Huomaan sen esimerkiksi siinä, että itse ainakin puhun meistä Kaukan ihmisistä me-muodossa nykyään muille. Tiimityöskentelyssä kasvatamme luottamusta samoihin henkilöihin useamman vuoden ajan. Yhdessä tekeminen on muutenkin aina hauskempaa ja vie pidemmälle kuin yksin tehdessä. On mahtavaa olla tukemassa toisia omalla opinpolullaan ja auttaa tarvittaessa matkan varrella. Olemme toki aina yksilöitä, mutta seuraamme kuitenkin yhteistä kehitystämme koko opintojen ajan. On hienoa huomata, kuinka lyhyessäkin ajassa voidaan päästä tiimiytymisessä ja tiimiyrittäjyydessä aika pitkälle.

 

Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

 

Talossa on koko siellä oloaikanani painotettu todella paljon rohkeita kokeiluita. Siitä on hieman ehkä tullut jopa termi, joka kuulostaa jopa kaukaiselta. Olen huomannut, että mikään talossa tällä hetkellä olevista projekteista ei ilmeisesti mene rohkeiden kokeilujen piiriin ja olisikin hauska tietää, missä rohkean kokeilun raja sitten kulkee. Uskon ymmärtäväni kyllä mitä tuo meinaa, mutta en ehkä itsekään ole vielä tehnyt mitään niin hurjaa, että se laskettaisiin rohkeaksi kokeiluksi.

 

Uutta on tullut itsekin synnytettyä tiimin kanssa tämän viimeisen vuoden aikana. Olemme synnyttäneet niin tiimillemme, kuin asiakkaillekin. Olen omalta kohdaltani ehkä päässyt helpomminkin luomaan uutta, sillä markkinointipestini on mahdollistanut sen, että olemme markkinointitiimin kanssa luoneet uutta tyhjästä. Toki sekään ei ole aina itsestäänselvyys.

 

Tekemällä oppiminen

 

Meillä kaikki oppiminen tapahtuu tekemisen kautta. Uutta opitaan tarpeiden mukaan. Itse olen ainakin lukenut viime aikoina juurikin markkinoinnista ja johtamisesta, sillä ne ovat itselleni ajankohtaisia aiheita. On hienoa, että voimme yhdistää uusien asioiden oppimisen ja suoraan käytäntöön viemisen esimerkiksi asiakasprojektissa.

 

Matkustaminen

 

Tiimiakatemia on huomaamattaan yllättävän kansainvälinen. Se ei välttämättä näy meille aivan joka päiväisessä tekemisessä, mutta KV-tiimi tekee jatkuvasti työtä kansainvälisyytemme eteen. Siitä osoituksena meillä on ollutkin jatkuvasti yhteistreenejä ulkomailla olevien Tiimiakatemioiden kanssa. On hienoa, että meillä on tällainen mahdollisuus päästä kansainvälistymään, sitäkään ei kaikki varmastikaan arvosta tarpeeksi.

Onhan meillä myös tuota matkustamista, joskin korona on hieman sotkenut kuvioita viimeisen puolen vuoden aikana. Tiimiakatemialla kun on totuttu matkustamaan tasaisesti. Meillä on kuitenkin maailmanympärysmatkan lisäksi myös learning circus, joka veisi meitä jo opintojen aikana ulkomaille.

On ollut mahtava huomata, vaikka matkustaminen ulkomaille onkin ollut juuri nyt kiven alla, on meillä aloitettu suunnittelemaan matkustamista Suomessa. On mahtavaa, että talossa ei jäädä ”lumeen makaamaan” vaan muutetaan alkuperäistä suuntaa ja tehdään se mitä voidaan. Se kertoo jo ehkä tarpeeksi Tiimiakatemian meiningistä. Halua ja tahtoa on ja silloin asioiden eteen nähdään vaivaa, eikä alkuperäisen suunnitelman kaatuminen meitä pysäytä. Korkeintaan hieman hidastaa.

You May Also Like…

21 oppituntia maailman tilasta

Yuval Noah Hararin teos 21 oppituntia maailman tilasta herätti valtavasti ajatuksia ja kiinnostusta. Kirjassa...

Markkinointi boksin ulkopuolelta

Tällä hetkellä olemme käynnistämässä yhteistyötä asiakkaan kanssa ja he tarvitsisivat meiltä muun muassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti