Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Oona Manninen

6 toukokuun, 2022

Lähdeteos: -

Lähdeteoksen kirjoittaja: -

Teoriapisteet: 0

Tiimiakatemian arvot ihmissuhteet, tiimiyrittäjyys, rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen, tekemällä oppiminen sekä matkustaminen näkyvät vahvasti arjessamme akatemialla. Nämä arvot kohtaavat myös omieni kanssa ja on yksi syy sille miksi minä, koen viihtyväni ja kuuluvani täällä joukkoon.

Ihmissuhteet
Ihmissuhteet ja niiden merkitys korostuu vahvasti Tiimiakatemialla sekä myös omassa arjessani. Joka päivä kohtaamme ja toimimme erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa. Tiimiakatemialla kohtaamme toisia ihmisiä omassa tiimissä, muita tiimiyrittäjiä ja asiakkaita. Näiden kohtaamisten lisäksi kohtaamisia muodostuu ystävistä, perheenjäsenistä sekä harrastuksista ja työstä.
Minulle ihmissuhteet ovat aina olleet tärkeitä. Koen tärkeäksi toimia ihmisten parissa ja toisten kanssa yhdessä. Tiimiakatemialla ihmissuhteet muodostuvat välttämättömiksi projektien ja tiimityöskentelyn vuoksi.
Tiimiakatemian vahva yhteisö ja siellä olevat ihmiset ovat mieletön asia mitä tämä paikka antaa. Ihmisiltä oppii valtavasti ja saa erilaisia näkökulmia sekä mielipiteitä. Tiimiakatemia on paikka, missä ympärillä olevat ihmiset tukevat ja kannustavat toisiaan.

Tiimiyrittäjyys
Tiimiyrittäjyys näkyy arjessamme akaremialla päivittäin. Opintojen alussa meidät jaettiin 16 hengen tiimiin ja perustimme osuuskunnan. Teemme ja koemme tiimeinä valtavasti asioita, jotka kasvattavat meitä tiimiyrittäjän matkan varrella. Jokainen meistä on osa tiimiä ja tuo muille omaa osaamistaan. Tiimi antaa meille tukea ja turvaa. On matalampi kynnys kokeilla uutta, kun tukena on tiimi. Tiimissä jokainen tavoittelee yhteistä hyvää ja on samassa veneessä. Tiiminä olemme enemmän ja täydennämme toisiamme. Olen itse tiimipelaaja ja pidän tiimityöskentelyä tärkeänä.

Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen
Rohkeat kokeilut ovat paras tapa oppia, haastaa itseä ja astua pois mukavuus alueelta. Tiimiakstemialla kuulee paljon Rohkeista kokeiluista, joita arvostetaan valtavasti. Ensimmäisen vuoden tiimiyrittäjänä rohkeat kokeilut ovat vielä vasta haaveilun tasallo. Erilaisia ajatuksia sekä ideoita heitetään ilmoille ja pyritään kehittämään jatkuvasti. Tiimiakatemian Ilmapiiri on rohkaiseva kokeilemaan hullujakin ideoita. Tämä on juuri se paikka, jossa on mahdollista kokeilla ja saada aikaan uutta.

Tekemällä oppiminen
Olen aina ollut tekemällä oppija. Taas yksi syy miksi koen tämän olevan oikea paikka juuri minulle. Nuorempana en koskaan loistanut koulussa ja keskittymisen kanssa oli jatkuvasti ongelmia. Pidän siitä, että pääsee kokeilemaan ja oppimaan käytännön kautta, eikä koulutus ole ainoastaan pänttäämistä. Tiimiakatemialla oppiminen koostuu tasapainoisesta välimallista teoriaa sekä tekemistä. Täällä pääsee kokeilemaan ja tekemään juuri sitä mistä itse pitää.

Matkustaminen
Matkustelu on kuulunut elämääni pienestä pitäen ja koen olevani etuoikeutettu, päästyäni näkemään ja kokemaan paljon reissujen myötä. Matkustaminen on aina tuonut ymmärrystä sekä kokemuksia ja saanut ikävöimään takaisin Suomeen. Tiimiakatemialla pääsemme matkustamaan ja keräämään kokemusta monien reissujen varrelta esimerkiksi Learning Cirkuksesta ja maailmanympärysmatkalta. Nämä reissut opettavat varmasti paljon itsestämme, muista sekä maailmasta. Näitä matkoja tältä ajalta odotan, sillä matkustaminen avaa silmiä ja herättelee ajattelemaan. Paras tunne on kuitenkin aina päästä takaisin kotiin.

Tiimiakatemian arvot ohjaavat paljon toimintaamme ja ovat loistava suunnan näyttäjä. Niiden avulla voimme kasvaa sekä kehittyä paremmiksi tiimiyrittäjiksi.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti