Johda tunteita menesty työelämässä – Camilla Tuominen

Kirjoittaja: Lauri Puurula

5 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Johda tunteita, menesty työelämässä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Camilla Tuominen

Teoriapisteet: 2

Kuuntelin kirjan ääni kirjana ja usko tai älä tämä oli ensimmäinen äänikirja, jonka olen kuunnellut. Kuuntelin kirjan meidän johtamis- treenejä varten, johon kaikkien piti lukea/kuunnella yksi kirjallinen teos aiheesta. Valitsin tämän kirjan, sillä tunteiden johtaminen on aihe, josta minulla ei ollut aiempaa teoria pohjaista tietoa ja kirja oli nopea kuunnella, joten se oli sopiva ensimmäiseksi kirjaksi aiheesta. 

Tuominen puhui kirjassaan siitä, kuinka pitää olla rehellinen itselleen ja hyväksyä tunteet mitä tuntee. ”Pitää olla rehellinen itselleen”, ”hyväksyä tunteet” mietin hetken itsekseni, että olen taas valinnut tällaisen ympäripyöreän kirjan, jossa puhutaan itsestäänselvyyksiä. Kuitenkaan en heti jatkanut eteenpäin kuuntelemista vaan jatkoin pohtimista, sillä olen päättänyt suhtautua kaikkeen opiskelemaani teoriaan avoiminmielin. Aloinkin kyseenalaistaa itseäni olenko rehellinen itselleni ja jos en ole rehellinen itselleni olenko rehellinen muille tai voinko edes olla. Rehellisyys on minulle tärkeä arvo, jonka kautta olen pyrkinyt elämään. Oli jopa hieman kauhistuttavaa tajuta, etten välttämättä olekaan niin rehellinen kuin luulin. Kiertelen aina negatiivisia asioita, epäonnistumisia ja omia heikkouksiani. Kirja sai minut tajuamaan tai oikeastaan tämä reflektio sai minut tajuamaan, että jos hyväksyisin nämä tunteet ja olisin rehellinen niistä avoimesti luultavasti niiden käsitteleminen olisi helpompaa ja niistä tulisi kevyempiä. Se miten tuon tämän käytäntöön vie varmastikin aikaa, sillä omalla tavalla minun on vaikea välillä myöntää erheitäni etenkin muille.  

Tuominen puhui halusta palata vanhempaan ja helpompaan, ja miksi sitä pitäisi välttää. Pystyin samaistumaan tähän helposti, sillä olin juuri käynyt syysloman aikana kotiseudullani. Tuntuu, kuin aika olisi pysähdyksissä siellä ja kaikki jatkuu samalla tavalla tasapaksusti eteenpäin. Kukaan ei ota stressiä ja suurimmat huolenaiheet siellä ovat montako hirveä paikallinen hirviporukka on ampunut. Omalla tavalla kaipaan tätä huolettomuutta ja ajatonta elämää. Haluaisin välillä mennä sinne pakoon vastuita ja velvollisuuksia, mutta sitten muistan, miksi olen täällä. Tämä tasapaksu elämä ei tuo minulle jännitystä ja energiaa. Kunnianhimoni ei tule täyttymään ikinä siellä, en ikinä voisi olla täysin tyytyväinen elämääni, jos olisin valinnut helpon tasapaksun elämän kotiseudullani.  

Tuominen puhui myös siitä, mikä tekee huipputiimistä huipputiimin. Hän kertoi huipputiimien yhteisen tekijän olevan psykologinen turvallisuus. Tästä minulle tuli oikein positiivinen fiilis, sillä peilattuani meidän tiimiä huipputiimien yhteiseen tekijään. Huomasin, että piru vie ollaan melkein jo huipputiimi tai ainakin meillä on erinomainen pohja sille.  

Yksi tärkein taito tunteiden johtamisessa ja muiden johtamisessa on Tuomisen mukaan kyky olla läsnä. Myös Dale Garnegie puhui läsnäolo kyvyn tärkeydestä kirjassaan ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa”. Monet uskovat, että ystävien ja verkostojen saamiseksi täytyy olla ulospäin suuntautunut ja puhelias luonteeltaan, mutta itse olen erimieltä. Miten ystäviä ja verkostoja sitten saadaan? Tyydyttämällä ihmisten tarpeita, sillä kaikki meistä haluavat tulla kuulluksi ja arvostetuksi, joten ole läsnä äläkä tuomitse toista keskustelussa ja heitä vielä pari läppää väliin. Nauru ja toisten ihmisten tarpeiden täyttäminen ovat oikea sosiaalinen avain niin ihmissuhteissa, johtamisessa ja asiakaspalvelussa.  

You May Also Like…

Sinistä vettä parkkihalliin!

Sinistä vettä parkkihalliin!

Sinisen meren strategia on vuonna 2005 julkaistu teos, jonka on kirjoittanut professorit W. Chan Kim ja Renee...

Laiskuus haisee

Laiskuus haisee

Leo Straniuksen kirjoittama kirja edustaa kaikkea muuta, mitä minä teen. Tehokkuuden taika on selfhelp tyylinen opas,...

0 kommenttia

Lähetä kommentti