Johda tunteita – menesty työelämässä

Kirjoittaja: Oona Korhonen

7 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Camilla Tuomisen Johda tunteita – menesty työelämässä -kirja kertoo siitä, miksi tunteet, niiden ymmärtäminen ja johtaminen vaikuttavat työelämässä. Kirja oli ihanan helppolukuinen ja siinä oli paljon havainnollistavia kuvia!

 

Tunteet vaikuttavat elämäämme ja toimintaamme koko ajan, joka päivä. Jos herään hyvällä tuulella, koko päivästäni tulee luultavammin hyvä. Olen mukavampi muille ja kannustan heitä eteenpäin. Tunteet tarttuvat, joten jos minulla on hyvä mieli, niin on muillakin, ja se taas buustaa omaa innokkuuttani lisää. Tässä ilmapiirissä on hyvä työskennellä. Mutta jos aamu on kärttyisä, väsyttää ja ahdistaa, en varmastikaan mene illalla nukkumaan ajatellen, että olipa hyvä päivä. Tunteet ovat tärkeitä ja rikkaus, meidän pitää vain oppia ymmärtämään ja kuuntelemaan niitä.

 

Tulevaisuuden välttämättömät taidot ovat tunteiden ymmärtäminen ja johtaminen

Sekä intuition hyödyntäminen. Koen olevani todella tunneälykäs ihminen, mutta lähinnä omalla kohdallani. Vuosien itsetutkiskelu, terapia ja meditaatio on opettanut minulle itsestäni ja tunteista paljon, mutta kuinka paljon voisinkaan hyötyä siitä, kun osaisin tulkita muita ihmisiä ja heidän tunteitaan yhtä hyvin kuin omiani? Koen olevani myös todella intuitiivinen ihminen, mutta tätä kykyä ole osannut käyttää työelämässä.

 

Hyvässä yrityksessä ihmiset uskaltavat näyttää tunteensa ja ilmaista itseään ilman pelkoa siitä, että meidät tuomitaan. Ajatellaanko tunteiden näyttämistä vieläkin heikkoutena? Uskalletaanko me rohkea tuoda esiin hulluimmatkin ideamme? Itse olen sellainen ihminen, jonka pää hipoo välillä aika lähellä pilviä, ja usein ideani ei ehkä ole heti niitä käytännöllisimpiä. Rakastan ympäröidä itseni samankaltaisilla ihmisillä, jotka lähtevät mukaan hauskoihin ideoihini. Meidän tiimissä tätä innostusta ja ideointia kyllä löytyy, ja tämän vuoden alussa tuntui että ovet on auki kaikkialle ja mikä vaan on mahdollista. Nyt olemme kohta vuoden tiimissä työskennelleet, ja minun on pakko myöntää, että mielikuvitukseni on hieman surkastunut. Liekö syynä maantieteellisesti rajoittavat tekijät kuten treenit Tiimiakatemialla ja tämä herra korona, vai onko meidän tiimissä sittenkään niin hyvä vastaanotto hulluihin ideoihin, mitä olen ajatellut? Ehkäpä syksyn pimenevät illat ovat vaikuttaneet mielialaani ja tunteisiin niin, että niitä on vaikeampi ymmärtää ja johtaa. Ehkä tunteet kumpuavat jostain aivan muualta. On tärkeää ottaa aikaa itselleen ja miettiä mistä tunteemme oikein kumpuavat.

 

Kirjan alussa oli lista kysymyksiä, kuten voiko teidän tiimissä sanoa en tiedä, saako teillä vitsailla, ja pysähdytäänkö teillä kuuntelemaan. Minulla ainakin on tiimissämme todella turvallinen olo. Voin sanoa mielipiteeni, nauraa ja vaikka itkeä. Kyky olla avoin tiimini kanssa kertoo siitä, että luotan heihin, mistä olen todella kiitollinen. Toki toivoisin, että pääsisimme vielä syvemmin, ja kasvotusten, puhumaan syvällisistäkin asioista, jotta tiimin yhteinen luottamus vahvistuu entisestään.

 

You May Also Like…

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

0 kommenttia

Lähetä kommentti