Johda tunteita menesty työelämässä

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

22 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Luin kirjan ensimmäistä kertaa puhelimellani, joka oli jokseenkin virhe. Kirjassa puhutaan tunteiden hallitsemisesta työelämässä ja niiden hyödyntäminen. Kuinka usein isoissa yrityksissä keskustellaan työntekijöiden tunteista? Tiimiakatemialla keskustelemme paljonkin tunteista ainakin tiimin sisällä. On helpompaa huomata ihmisten/työkavereiden tunteet kun olet heidän kanssaan päivittäin tekemisessä.

Kirjassa pääpointtina tuli esiin luottamus, johon perustuu paljon tunteita. Luottamusta käsitellään melkein kaikissa tällaisissa self help kirjoissa. Konkreettisin asia jonka voisin sanoiksi kirjoittaa on esim. tiimin luottamus muihin tiimiläisiin. Olemme olleet akatemialla reilun vuoden verran ja on edelleen asioita jotka olivat alussakin ongelmia. Näitä ongelmia pyritään edelleen ratkoa. Tiimissä on siis edelleen epäluottamusta. Mikä tähän on ratkaisu? Olemme keskustelleet tästä aiheesta tiimin sisällä jonkin verran ja mielestäni luottamustamme saamme parannettua tuloksilla. Kun näemme, että jokainen lyö täysin sylinterein ja näkyvästi pyritään jatkuvasti kehittämään itseämme yksilöinä. Onko meidän tiimissä turvallinen olo kaikilla? Tämäkin on ollut yksi iso kysymys tiimimme sisällä. Mielestäni on paljon asioita jotka meilläkään ei ole vielä ihan huippukunnossa ja saattaa olla, että kaikki tiimimme jäsenet eivät aina uskalla tuoda omia mielipiteitämme esiin. On myös mielestäni tärkeää tuntea työympäristön henkilöt jokseenkin, jotta ymmärtää heitä. Toisille pieni ”vittuilu” on vain hyvällä mielin ja toisille se ei pakosta ole. Väärinkäsityksiä syntyy helposti, jos seuralaiset eivät ole niin tuttuja.

Kävimme myös viime viikolla Kangasalan sanomien entisen päätoimittajan kanssa jutustelemassa ja häneltä saimme paljon hyviä vinkkejä tähänkin aiheeseen. Johtoasemissa työskentelevä henkilö ei voi menettää malttiaan ja pillastua. On hyvä näyttää alaisilleen tunteita, se voi jokseenkin helpottaa viihtyvyyttä kun esim. pomo tulee kahvipöytään ja kyselee kuulumisia. Ei saa antaa henkilökohtaisten tunteiden tulla töiden eteen, tai sillälailla, että se haittaisi työntekoa.

Tunteet ovat siis tärkeä osa työelämään. Toiset osaavat hallita niitä paremmin ja toiset eivät. Voisin sanoa, että ei pakosta pärjää helpommin työelämässä, kun pitää tunteet checkissä, mutta varmasti helpompaa on, jos osaa pitää pakan kasassa. Kirjasta en sanoisi, että opin mitään uutta vaan enemmänkin muistutti asioita mieleen. Toisin sanoen kirja oli täynnä itsestäänselvyyksiä. En suosittelisi kenellekkään työssä käyvälle ihmisille, ehkä rakkaat tiimiakatemialaiset saisivat tästä jotain enemmän irti mitä minulle ei vielä tullut.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti