Intohimona brändi

Lähdeteos: Intohimona brändi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Marina Vahtola

Teoriapisteet: 3

Ylä-asteeni mieleen painuvin muisto on rehtorini motto. Asenne alussa ratkaisee ! Muistan että ystävieni kanssa istuimme liikuntasalin kovalla lattialla ja olimme liian innoissaan koulun alkamisesta ettemme kuunnelleet oikein koko rehtorin puhetta. Pelleilimme ja kuiskuttelimme uusista juoruista mutta aina havahduimme kun rehtori lopetti pitkä vetisen puheensa lauseella jonka muistan tähän päivään asti ja mitä käytän omassa elämässäni. Asenne alussa ratkaisee.  

Kirja keskittyi yrityksen bräntäämiseen mutta halusin ottaa erilaisen kannan ja haluan tämän esseen myötä kehittää minun brändin. Halusin synnyttää itselleni idean omasta brändistä ja miten pienet osat elämästäni kietoutuu yhteen ja kuinka saan vahvemman käsityksen minusta yrittäjänä. Brändi nimeltään Yada Ruppert. 

Arvot 

Arvojen löytäminen on vaikeaa, varsinkin kun haluan arvojeni edustavan minua ja minun  kehittymistä. Minulle tärkeitä asioita on monikulttuurisuus, jatkuva oppiminen ja luottaminen. Näihin asioihin sisältyy perhe ja ystäväni ja ihmiset ketä pidän roolimalleinani, kuin myös tavoitteita tulevaisuutta miettien. Minulle on jo nuoresta iästä sanottu että kielitaitoni ja oppimiseni laahasi muuhun ikäluokkaani verrattuna. Olin erityis- opetuksessa pitkään ja minulle monesti tuli huonompia arvosanoja koska ensimmäinen kieleni ei ollut suomi. Vaikka tiedostin että minulla on oppimisvaikeuksia en halunnut niiden ihmisten sanojen rajaavan mahdollisuuksiani tulevaisuudessa. Tein kaikkeni ottaakseni muut kiinni. Joskus tuntui että minun piti tehdä tuplasti enemmän työtä muihin verrattuna että voisin niin sanotusti kilpailla heidän tasollaan. Lukiossa opin käyttämään erilaisuuttani minun omana ässänä. Sen sijan että pelaisin vain heidän peliään päätin hyödyntää minun valttikorttiani ja halusin tavoittaa korkeita tavoitteita. Tästä syystä ensimmäinen arvoni on periksiantamattomuus. Koen epäileväni itseäni paljon, koska en tiedä tarpeeksi. En ole mielestäni perfektionisti vaan enemmänkin haluan saada niin sanotusti koottua enne kuin uskallan julkaista. Koen että ylikriittisyys on isoin kompastus kiveni mutta myös asia jota jos oikein käytän voi antaa minulle vahvan pohjan rakentaa projekteja. Siksi toiseksi arvoksi laitan kriittisyys. Ja koska kaikki hyvä tulee kolmen nipuissa viimeiseksi arvoksi laitan ehdottomasti tasapainon. Tällä tarkoitan tasapainoa niin oman elämäni kanssa kuin myös työn ja vapaa-ajan kanssa. Tämän arvon kanssa minulla on paljon vielä kehitettävää mutta uskon että se on puuttuva palapeli pala rakentamaan rakenteet minun tulevaisuudelle. 

Missio ja tarkoitus 

Missiona olisi totta kai valmistua tradenomina ja mahdollisesti kehittää liiketoiminta jota pyörittää koulun jälkeen. Pidemmällä tähtäimellä tarkoitukseni on oppia jatkuvasti ja asettaa itselleni tavoitteita joiden avulla pääsisin rakentamaan minunlaista tulevaisuutta. Haluan myös että asiakkaani ja muut ihmiset ympärilläni näkisivät minut ystävällisenä ja ahkerana tekijänä. En havittele kunniaa tai tunnettavuutta vaan kokemuksia josta saisin uutta perspektiiviä elämääni. Niin kuin hyvä ystäväni on sanoin “ jokaisella ihmisellä elämässäsi on tarkoitus. On se sitten opettaa jotain tai tuottaa pettymystä tai loukata sinua. Ne ihmiset ketkä pysyvät rinnallasi ja ovat jäädäkseen ovat ne ketä välittävät sinusta semmoisena kun olet. Heitä ei kiinnosta vaikka mokaat tai teet virheitä, koska he haluavat kulkea matkan sun rinnalla, he aidosti välittävät”. Uskon tämän pitävän paikkansa, mutta silti koen haluavani kehittyä ihmisenä jonka kanssa pystyy luomaan luotettavan ja rakentavan symbiootisen suhteen. Tiedostan että minulla on paljon kehitettävää mutta en näe sitä huonona vaan enemmänkin osana minun brändiäni. Haluan oikeasti uskaltaa tehdä virheitäkin.  

Visio 

Haluan tulevaisuudelta paljon ja vaadin itseltäni myös paljon. Tiedän että haluan matkustaa ja opiskella ulkomailla. Oppia uuden kulttuurin. Ihan kuin minun kulttuurini ei oisi jo tarpeeksi sekava ? . Tunnen haluavani paljon mutta polku tavoitteisiini on vielä auki. Ja pidän siitä että se on näin. Haluan olla ikuinen oppija, asenteella jolla aloitan kantaa minut läpi. Asenteeni alusta asti on että vielä minä näytän niille että pystyn samaan kuin kaikki muutkin omalla tyylilläni.  

You May Also Like…

21 oppituntia maailman tilasta

Yuval Noah Hararin teos 21 oppituntia maailman tilasta herätti valtavasti ajatuksia ja kiinnostusta. Kirjassa...

Markkinointi boksin ulkopuolelta

Tällä hetkellä olemme käynnistämässä yhteistyötä asiakkaan kanssa ja he tarvitsisivat meiltä muun muassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti