Idiootit ympärilläni

Kirjoittaja: Iina Laurikainen

16 helmikuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Idiootit ympärilläni. Päätin kuunnella ensimmäisen kirjani ja se oli hyvää vaihtelua perinteiselle lukemiselle. Tosin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut ehkä hyvä tehdä muistiinpanoja kuunnellessa, mutta virheistä oppii. Olin kuullut paljon kirjasta puhuttavan, joten ajattelin että voisin itsekin sen lukea. Kirjassa käydään läpi erilaisia ihmistyyppejä ja miten he käyttäytyvät ja toimivat. Ihmistyypit väreinä olivat punainen, keltainen, vihreä ja sininen. Kirjassa tuli todella paljon asiaa ja mielenkiintoista tietoa. Jokaisella ihmistyypillä on niin hyvät kuin huonotkin puolensa, vaikka osa saattoikin kuulostaa paremmalta kuin toiset. Kirja auttoi jokseenkin ymmärtämään miksi jotkut ihmiset toimivat niin kuin toimii ja jatkossa eri ihmisten käytöstä ehkä ymmärtää paremmin. Kirjaa kuunnellessa oli mielenkiintoista pohdiskella kunkin värityypin käyttäytymistä.

 

Punaiset ihmiset ovat usein hyvin suora puheisia, eivät juuri piittaa muista, haluavat saada asiat tapahtumaan mahdollisimman nopeasti ja ovat johtajatyyppejä. Keltaiset taas ovat ulospäinsuuntautuneita, positiivisia, huomiota tarvitsevia, tunteella eläviä ja nopeasti innostuvia. Vihreät ovat muut huomioon ottavia, luotettavia, ystävällisiä, hillittyjä sekä heidän voi olla välillä vaikea tehdä päätöksiä tai ottaa suoraa kantaa asioihin. Siniset vuorostaan ovat tarkkoja, tutkivia, loogisia, suunnitelmallisia, perfektionisteja ja kyseenalaistavia. Tässä tuli muutamat pääpiirteet jokaisesta väristä. Tiimiä ajatellen olisi hyvä, jos sieltä löytyisi mahdollisimman erilaisia ihmisiä eli useampaa eri väriä.

 

Vain harva meistä sopii yhteen ja ainoaan väriin, joten usein meissä on useampaakin väriä. Itse koen olevani melko vahva vihreä, mutta hieman myös muitakin värejä löytyy. Luulen että kirjan kuuntelu antoi uusia näkökulmia minulle asioihin ja pystyn hyödyntämään sitä tulevaisuudessa. Kaikinpuolin mielenkiintoinen ja hyödyllinen kirja mielestäni.

You May Also Like…

21 oppituntia maailman tilasta

Yuval Noah Hararin teos 21 oppituntia maailman tilasta herätti valtavasti ajatuksia ja kiinnostusta. Kirjassa...

Markkinointi boksin ulkopuolelta

Tällä hetkellä olemme käynnistämässä yhteistyötä asiakkaan kanssa ja he tarvitsisivat meiltä muun muassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti