Happy- Happy

Kirjoittaja: Yada Ruppert

23 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Happy-Happy

Lähdeteoksen kirjoittaja: Lars-Johan Åge

Teoriapisteet: 2

Ågenin kirja perustuu psykologian tutkimuksiin ja käyttäytymis- ja taloustieteellisiin kokeisiin. Ruotsalainen neuvottelu guru  on kehittänyt menetelmän joka yltää pidemmälle kuin win-win tavoite ja jonka pohjimmaisena tavoitteena on saada päätöksiä jossa koko ryhmä olisi tyytyväisempi toimintaan.  

Alkuun  

Tiimimme kanssa pidimme yön yli treenit jonka aiheena oli kehäteoria. Kehäteoriassa on tarkoituksena asettaa tiimiläiset kehälle ja antaa palautetta toiminnastaan tiimissä. Ennen kehäteoriaa pelkäsin hieman mitä muut olivat mieltä toiminnastani. Olen kamppailut jaksamisen kanssa paljon ja tunnen syyllisyyttä jos en tee tarpeeksi muihin nähden. Sen takia monesti kulutan itseni täysin loppuun siinä toivossa että saan tarpeeksi tehtyä. Olen saanut kommenttia että minua toivottaisiin mukaan tiimin toimintaan virka-ajan ulkopuolella ja koin syyllisyyttä etten ole jaksanut. Myös sain palauteta selkeämmästä kommunikoinnista ja avun pyytämisestä suoraan. Olen myös miettinyt itsekseen vaihtamista rajakadulle normaaliin tradenomi linjalle opiskelemaan helpottaakseni kuormitusta, mutta haasteena olisi kokeet sillä kokeiden ottaminen ei ole koskaan ollut vahvuuksia ja sen takia minulla on monesti ollut alhaisempi arvosana kuin todellinen osaamiseni. Akatemialla hyvää on että saan rakennettua omaa osaamistani tekemällä ja reflektoimalla kirjojen ja projektien avulla toimintaani. Koen sen kehittävän enemmän. Kirjapisteiden kerryttäminen on osittain ollut hieman hankalaa kun tuntuu siltä etten oikein voi perehtyä kunnolla koko kirjaan ja sen tuomaan tietoon nopean aikataulun takia. Olen liian tottunut kirja referointiin ja esittelyihin joita lukiossa jouduin tekemään. Akatemialla kun luen tuntuu nopean aikataulun takia pystyn vain nopeasti lukemaan murto osan kirjasta ja koitan sen pohjalta kasata ajatuksiani. Pelkään että sitten kun pitäisi oikeasti oppia kirjoista kuten markkinoinnista ja taloudesta en sisäisitä tarvittavaa tietoa.  

kirjasta 

Valitsin kirjan tiimivalmennus projektia varten mutta luettuani hieman kirjaa huomasin sen antavan enemmän vinkkejä omaan elämääni tiimini kanssa ja antoi hyviä vinkkejä minulle. Kehäteoriassa annetut palautteet mielessä ryhdyin perehtymään enemmän Happy-Happy teoriaan ja miten voisin oppia ja hyödyntää teoriaa kommunikoinnin parantamiseksi minun ja tiimini välillä.  

Kirjassa happy happy stradegian viisi askelta 

Myönteinen tunne: 

Huolehdi myönteisestä perustunteesta kehossasi ennen aloitusta 

Pohdinta:  

Valmistaudu pohtimaan, mitä osapuolet haluavat ja miten tavoitteeseen voisi päästä 

Vuorovaikutussuhteesta huolehtiminen: 

Esitä kysymyksiä ja kuuntele vastaukset 

Oikea puhe: 

Puhu tarpeista ja vaihtoehdoista 

Varasuunitelma: 

Jos tilanne lukittuu, kysy kysymyksiä puolustautumisen tai kritisoinnin sija 

Nämä viisi askelta kohti Happy –Happy tilannetta tuntui alussa hieman itsestään selvyyksiltä mutta kun syvennyin omaan käyttäytymiseen ja miten lähestyn tilanteita huomasin paljon virheitä ja asioita joita voisin tehdä erillä tavalla. Siksi tein prioriteetti listan mitä itse koen tärkeäksi kuin myös mitä tiimini/ ystäväni voisivat kokea tärkeäksi. 

Tarvitsen omaa aikaa palautua ja olen kokenut jaksamiseni kanssa hieman ongelmia. Joka sitten johtaa monesti siihen etten jaksa koulun ulkopuolista toimintaa.
 Minulle on vaikeaa joskus samaistua muihin ja toivoisin että tiimini ja ystäväni haluaisivat tutustua minun multikulttuuriseen elämään.
 Esim englanti kielenä on iso osa omaa identiteettiä ja välillä tuntuu että akatemialla joudun piilottamaan kultuurini.
 Ruoan teko on minulle tärkeää ja koen voivani samaistua paremmin ihmisiin jotka ovat avoimia kokeilemaan uutta. 

Tiimiytyminen ja yhteinen aika
 Avoin ympäristö jossa kaikki voisivat sanoa jos joku asia ärsyttää selvempää kommunikaatiota

 

Koen että jos pidän tämän listan mielessä ja ajattelisin miten lähestyn keskustelua ja konfliktia positiivisemmalla ja empaattisemmalla asenteella pystyisin kommunikoimaan ja ymmärtämään paremmin. Vaikka koen itseni ymmärtäväisenä ja avuliaana henkilönä haluan että keskustelun toisellekin osapuolelle tulisi olo että voivat luottaa minun ja keskustelusta tulisi raknetavampaa. Olen hieman asunut omassa kuplassani viimevuosina ja olen hieman jumittunut vanhoihin tapoihin. Aikani akatemialla on kehittänyt paljon ajatusmaailmaani mutta myös osittain vienyt omaa identiteettiäni.  

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

Uusi neuvotteluvalta

Kirjan kirjottajat: Juhana Torkki ja Sami Miettinen | Refektio by Joel Tiainen | Teoriapisteet: 2 Johdanto Hyvät...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti