GRIP

Lähdeteos: Grip näin hallitset, viikkoasi, vuottasi, elämääsi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Rick Pastoor

Teoriapisteet: 2

Kalenterin käyttöönotto on helpottanut elämääni ihan älyttömän paljon, ennen akatemiaa ajattelin, että on jotenkin noloa käyttää kalenteria ja kalenteria käyttävät vain vanhukset, jotka eivät muista asioita muuten. Mielestäni kalenteri on äärimmäisen tehokas työkalu ja se helpottaa elämää ihan todella paljon. Nykyään merkkaan kalenteriin lähestulkoon kaiken, mutta uskon, että voisin olla tässä vieläkin parempi. Nautin kalenterista. Tuntuu kuin se viilentäisi aivojani, koska voin merkata tehtävät kalenteriin ja ”unohtaa” ne.

Tuli mieleen, että aivot ovat kyllä omituinen kapistus. Nämä kaikki kalenterit, tehtävälistat, muistilistat yms auttavat aika paljon aivoja toimimaan. Kolme vuotta sitten, kun minä en todellakaan pitänyt mitään muistilistoja puhelimessa auki 24/7 enkä missään nimessä täyttänyt tuota kalenteria mutta nykyään olen kyllä aivan uusi mies niiltä osin. Jatkuvassa käytössä. Ennen elin äärimmäisen stressaavaa elämää ja siksi en halunnut oppia mitään uutta, kun keskityin siihen täysillä mitä tein. Nykyään haluan, että aivoilla on tilaa ja voimia kehittyä ja nautin siitä myös äärimmäisen paljon. Onneksi olen päättänyt muuttua. Oppiminen on kivaa.

Ajanhallintaan olen huomannut itselläni vaikuttavan todella paljon myös kiinnostumisen ja jaksamisen riittämisen, olenkin nykyään koittanut pitämään draivia päällä niin kauan, kun se pysyy ja heti kun tuntuu siltä, että nyt on otettava kevyempi päivä pelkästään ajatteluun ja itsensä tutkiskeluun, niin olen sen itselleni suonut. Koen silti vieläkin morkkiksia siitä, että olen niin sanotusti tekemättä mitään ja vain ajattelen. Tämä taistelee kaikkea sitä vastaan mitä minä olen oppinut nuoresta pojasta asti.

Yleensä, kun saat jonkun kannustimen millä saat motivoitua itseäsi tekemään, niin silloin saat myös enemmän aikaan. Esimerkiksi Simple Gains projektissamme minulla toimii kannustimena se, että löysimme hyvän yhteistyö kumppanin ja mahdollisuuden päästä laajentamaan moneen kaupunkiin ideaa, jota olen jo usean vuoden miettinyt mielessäni, myös sopimus on mielestäni todella hyvä eikä mikään riisto. Siksi minulla on todella luottavainen mieli projektiin ja sen tulevaisuuteen.

Kirjassa puhuttiin kannustimista ja ”maista vähän” tekniikasta, rupesin ajattelemaan, että Akatemialla on hyvä ”vähän maistella” sitä omaa juttua mahdollisimman paljon, koska ethän sinä voi tietää mitä sinä oikeasti haluat tehdä ennen kuin olet sitä vähän maistanut. Palataan taas tuohon kalenteriin omalla kohdalla. Minulla onkin Akatemia aikanani tavoitteena maistella mahdollisimman paljon juttuja, jotta tiedän mikä se juttu olisi mitä tekisin sitten ”isona”. Meikäläinen on aika moni toimi mies, joka mukautuu aika helposti tilanteeseen, kun tilanteeseen, niin voi olla aika mielenkiintoista settiä luvassa vielä tässä elämän varrella. On tullut jo nyt käytyä niin eriskummallisissa paikoissa, että ihan naurattaa.

Akatemia aikana olen oppinut myös kuuntelemaan ja pohtimaan kuulemaani ennen kuin vastaan. En välttämättä sano edes mitään, joka on itselleni hieman eri lainen tyyli kuin muutama vuosi sitten. Kirjassa oli myös tästä aihealueesta kohta ja sieltä nousi mieleen tämä pohdinta. Kirjaa lueskellessani ja nyt läpi käydessä tätä reflektiota tehdessä, niin tästä kirjasta saa ihan hemmetin paljon koppeja tänne Akatemialle, onhan täällä paljon asioita mitä olemme oppineet ja mitä meille toitotetaan täällä Akatemialla, mutta eikös kertaus ole opintojen äiti? Esimerkiksi ajattelun eri muodoista, mikä nosti taas itselleni mietteitä siihen, kuinka voisin parantaa omaa ajatteluani ja käyttää sitä työkaluna paremmin. Kirjasta löysin kyllä vinkkejä ja neuvoja tähän. Olen vain pyrkinyt, etten kirjoittele tähän kirjasta mitään vaan kerron ajatuksiani, niin kuin minulle on ohjeistettu.

Yhden opin ja kopin voin kertoa mitä tästä hienosta kirjasta aion, jossain vaiheessa viedä käytäntöön on ”viikkokatsaus” – tästä puhui myös aiemmin treeneissä meidän tiimimme yksi jäsen. Tämä selkeyttää ja tuo mielenrauhaa sillä, että ei tarvitse lennossa temmata kalenteria täyteen ja lupailla turhia. Itsellä vielä vähän opettelemista tuon kalenterin käytön kanssa, niin tämä varmasti auttaa siihen.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Idiootit…

Mä oon idiootti. Kaikki muutkin on. Miksi luin tämän kirjan? Haluan ymmärtää itseäni edelleen paremmin. Kun ymmärtää...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

1 Kommentti

  1. Onni Keiskoski

    Tätä oli mielekästä lukea. Oisin kyllä mielelläni lukenu lisää noista hyvistä vinkeistä mitä kirjasta löysit. Onhan niidenkin tänne esille tuominen omaa ajattelua, kaikkihan niistä ei välttämättä ajattele samalla tavalla? Hyvä Jesberg!

Lähetä kommentti