EXIT 1

Lähdeteos: Exit 1

Lähdeteoksen kirjoittaja: Matias Mäenpää ja Anssi Kiviranta

Teoriapisteet: 2

Herää ajatuksia ja mietteitä, että perkele minä pystyn menestymään, kun joku muukin on tehnyt sen.

Fagerström on minua 10 vuotta vanhempi, mulla ei aika lopu kesken. Haluaisin siksi mahdollisimman nopeasti rikastua/menestyä, koska haluan päästä nauttimaan rahoistani ennen, kun vanhenen. Menestyvän yrittäjän pitää olla tekevä henkilö ja todella sitoutunut asiaan, jota hän tekee. Matkaan tarvitaan myös onnea, monesti alkutaipaleella yrittäjä tulee törmäämään suuriin haasteisiin, mutta juuri uskolla ja periksiantamattomuudella pärjää aika pitkälle, vaikka tuntuisi siltä, että nyt on lopetettava. Suomessa on kyllä kovanluokan yrittäjiä ja yrityksiä, yllätyin nimittäin kirjassa mainittuun Remedy yritykseen, joka on tehnyt pelin Max Payne, peli oli lapsuusvuosina minun yksi lempi peleistäni ja sitä tuli pelattua lähes päivittäin. Olen nimittäin aina ajatellut, että Suomalaiset eivät ole niin kovia yrittäjiä mitä he oikeasti ovat. Amerikkalaisia pidetään niin kovina yrityselämässä, niin jäänyt varmaan sieltä sellainen ajatus, että Suomessa ei olla mukamas taitavia yritysmaailmassa. Saattaa johtua siitä, että kun jotain mullistavaa tapahtuu, niin tieto on Piilaaksossa jo vanhaa tietoa, kun se saapuu Suomeen. Tässähän voisi olla fiksua toimia myös niin, että etsii yrityksiä mitkä toimivat Amerikoissa ja jos niitä ei ole jo Suomessa, niin lähtee kokeilemaan, toimisiko sellainen täällä meillä Suomessa.

Olisi kiva kokeilla jotain samantyylistä, kuin aika moni kirjassa oleva yrittäjä, missä he ovat tehneet markkinahäirintää. Ymmärrän miksi hinnat ovat määrätty stabiileiksi, mutta tiedän, että pieni kiusa tekee yritykselle näkyvyyttä ja se joko stoppaa koko homman tai sitten lisää liikettä kohti yrityksen palvelua/tuotetta. Haluaisin tehdä jotain hyvää kaikille ja luoda jotain kestävää, mutta haluan siis myös tehdä sen ”näyttävästi” ja vähän eri lailla, kuin ihan perus ”by the book” meinigillä. Olen aina ollut sellainen tyyppi, joka haluaa tehdä asiat vähän eri lailla kuin muut.  Haluankin oppia kaikki kikka kolmoset yrittäjyydestä missä pysyn kuitenkin laillisissa asioissa, mutta hyödyntämällä porsaanreikiä. Olen huomannut, että saan yrittämisestä samanlaisia kiksejä mitä hain joskus jostain muusta, mikä on mielestäni todella siisti juttu. Korvaan pahan hyvällä. En tiedä, mutta mitä jos olisin syntynyt yrittäjä perheeseen, niin olisinko jo pienestä asti yrittänyt jotain järkevää bisnestä vai olisiko päätynyt samaan pisteeseen, kuin pari vuotta sitten. Uskon, että näin voisi olla, koska en todellakaan tiennyt mitään yrityksen perustamisesta tai edes sitä keneltä olisin voinut kysyä apua. Muistelen, että ensimmäiset kerrat, kun mietin yrittäjyyttä, niin olin yläasteella silloin ystäväni kanssa haaveiltiin ja suunniteltiin kuntosalin perustamista.

Kirjasta sain kyllä voimaa jaksamiseen, sillä esimerkiksi Hoblobin ensimmäisenä päivänä asiakkaita oli 12kpl. Peilasin tätä projektiini Simple gainsiin, jossa stressi tasojani nostaa vähäinen määrä asiakkaita ensimmäisinä päivinä. Mutta toisaalta, kyllähän kysyntää on meilläkin, vaikka olemme tehneet vasta viikon verran markkinointia pienellä budjetilla. Huomaan jo tässä vaiheessa mitä kaikkea projektissa tulee muuttaa ja parantaa kun kokeilujakso on ohi. Selkeyttä tulee lisätä ja helppoutta. Valinnanvaraa on myös hyvä lisätä esimerkiksi gluteenittomia ja vegaanisia ateria mahdollisuuksia. Verkkosivuja pitää selkeyttää ja parantaa asiakasystävällisemmäksi ja tiedot olisi saatava ajankohtaiseksi. Ajattelin myös kirjaa kuunnellessani, että tämän tyyliset kirjat saavat pikkuhiljaa riittää ja aika siirtyä hieman hardcorempaan lukemiseen, kunhan ensin pääsen näistä jo avatuista kirjoista eroon. Huomaan, että en saa näistä muuta kuin motivaatiota, ehkä voin avata silloin taas tämän tyylisen ”elämänkerta” kirjan, kun sitä haen.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti