Gamestorming

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

9 lokakuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Löysin kirjan ihan sattumalta kirjastosta ja päätin ottaa kokeiluun, kun englannin kielisiä kirjoja on aina mukava lukea. Kirja esittelee uuden tavan innovoida erilaisilla peleillä ja ryhmäaktiviteeteilla. Kirjan alkuosassa selitetään mitä gamestorming on ja mitä erilaisia sääntöjä ja kaavoja peleissä saattaa olla. Minkälaisia tavoitteita haetaan kultakin peliltä ja kuinka niihin päästään. Loppuosa kirjaa olikin sitten erilaisia pelejä.

Mitä on gamestorming? Gamestormingin tarkoituksena on saada ihmisiä ajattelemaan erilaisin tavoin, jotta saataisiin mahdollisimman laaja käsitys kokonais tavoitteesta ja kuinka siihen päästään.Kirjassa on monia erilaisia pelejä ja aktiviteettejä ryhmille. Esimerkiksi kysytään sellaisia kysymyksiä missä saadaan ihmiset käyttämään omaa mielikuvitusta. Oma mielikuvitukseni on omasta mielestäni monipuolinen kun taas jollain toisella saattaa olla hyvin yksinkertainen ja lopputulos voidaan saada esim. yhdistämällä yksinkertainen ja monipuolinen mielikuvitus. Ensiksi saatetaan ajatella tiettyä tapaa lähestyä ongelmaa ja sitten saatetaan jo yrittää ratkaista ongelmaa tässä tietyssä pelissä tai aktiviteetissa.

Kirja oli minusta hyvä lukea vaikkakin peliä oli monia ja kaikkia en käynyt läpi, mutta avarsi omaa mielikuvitusmaailmaani. Jos joskus tulee joka mielikuvituksellinen ”blokki” yritän ehdottomasti käyttää kirjan pelejä tiimini kanssa. Uskon myös, että kirjasta saataisiin isompi hyöty kun kaikki tiimissäni sen lukisi. Ainoa tapa olla innovatiivinen on ottaa riskejä ja kokeilla uusia asioita.

You May Also Like…

Dopamine nation

Luin Anne Lembken kirjoittaman kirjan ”Dopamine nation”. Anne Lembke on amerikkalainen psykiatri, joka on Stanford...

0 kommenttia

Lähetä kommentti