5 Toimintahäiriötä tiimissä

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

9 lokakuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Meillä oli tiimin tavoitteena kaikkien saada luetuksi tämä kirja kesän aikana. Kaikilla se ei onnistunut/tullut tehtyä. Tekosyistä huolimatta selkesi kaikille, että meillä ei aina pidetä kiinni yhteisistä tavoitteista. Nämä tunnetut viisi toimintahäiriötä ovat siis luottamuspula, konfliktien pelko, sitoutumisen puute, vastuun väittely ja tulosten huomiotta jättäminen.

Meillä näkyy kyllä luottamus selkeästi tiimissä vielä, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Paljon on ollut olanyli vilkuilua ja sen sellaista ja yleinen epäluottamus vierustoveriin. Olemme vielä jonkin verran tuore tiimi jossa kaikki on nyt vasta löytämässä omaa rooliansa.

Konflikteja meillä on ollut ja uskon, että suurin osa meistä uskaltaa kohdata tiimitoverin konflikteissa. Ikinä ei olla päädytty pitkäaikaiseen vihaan, mutta kyllähän niitä tulee aika ajoin esille meidänkin tiimissä. Meidänkin tiimissä on monta vahvaa ääntä joilla on vahvat mielipiteet ja ne joilla ei ole niinkään vahvaa mielipidettä hyppäävät aina sen kyytiin kehen ne luottaa. Valitettavan usein tämä luottohenkilö on ollut meidän tiimissämme valmentaja, koska eihän valmentaja voi yleensä olla väärässä ja hänellä on kokemusta asioista mitä meillä ei vielä ole. Välillä se toimii ja välillä muiden vahvat mielipiteet jätetään huomioimatta.

Sitoutumisen puutetta ei päällepäin näy meidän tiimissä juuri ollenkaan, koska kaikki sanovat olevansa täysillä mukana, mutta eihän se aina näin helppoa ole. On ollut helppoa jättää tekemättä kuin tehdä joistain syistä, itsekin valitettavasti sorrun tälläiseen koska on vain helpompaa ”tehdä se huomenna”.

Uskoisin kyllä, mitä mokia ja virheitä tässä nyt on tullut käymään vuoden aikana, että kaikki meillä kantavat oman vastuunsa ja tämä on yksi meidän vahvuus omasta mielestäni. Keskustellaan avoimesti asioista ja kannetaan vastuu omista tekemisistä. Toki aina meilläkään ei kaikki tiedä mikä on kenenkäkin vastuulla, mutta tekemällähän sitä opitaan.

Meillä homma toimii suhteellisen hyvin tulosten huomioinnissa. Yhteisiä tavoitteita seurataan hyviä ja siitä annetaan hyvää tai huonoa palautetta. Henkilöitä jotka eivät hirveästi ole vielä päässeet tekemään projekteja, heitä kehutaan ja kannustetaan, mutta henkilöt jotka jatkuvasti tekevät hyvin hommia, omasta mielestäni ei kehuta ja kannusteta tarpeeksi.

Kaikki toimintahäiriöthän on jollain tapaa sidoksissa toisiinsa ja se heijastuu kaikille. Olemme koko ajan kehittymässä ja alkamassa luottaa toisiin.

You May Also Like…

Inspiroitunut

Inspiroituneena olen innostunut ja valmiina luomaan uutta. Näen, kuulen ja aistin uusia ideoita, kehitettävää tai...

VIHERPESUOPAS

Viherpesuopas - Jani Niipola, Antti Isokangas ja Riku Vassinen Löysin Nextorystä tänä vuonna (2022) julkaistun...

100 faktaa myynnistä

Toinen vuosi tiimiyrittäjänä tiimiakatemialla alkoi nyt syksyllä ja päätin ensimmäiseksi kirjaksi lukea Andrei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti