Faktojen maailma

Kirjoittaja: Karim Oussihl

4 tammikuun, 2023

Lähdeteos: Faktojen maailma

Lähdeteoksen kirjoittaja: Hans Rosling 

Teoriapisteet: 3

Alkusanat 

Peetu teki mulle ekana tiimivuonna testin jossa kysy maailman tilasta. Vastasin muutamaan kyssäriin ja sain melkein kaikki väärin. Mietin, että mitä ihmettä. Luulin olevani maailman tilasta jotenkin perillä ja vastasin melkein joka kysymykseen väärin. Hän selitti, että useimmat ihmiset maailmassa vastaavat väärin ja asiat ovat usein paljon paremmin kuin luulemme. Peetu kertoi, että hänelle oli käynyt sama ja kysely oli kirjasta Faktojen Maailma joka on äärimmäisen hyvä luettava. Pelkästään keskustelu ja tuon testin tekeminen muuttivat ajatuksiani ja suhtautumistani uuten informaatioon. No vuosi pari myöhemmin bongasin sekyseisen teoksen aksun kirjahyllystä ja aloin pläräämään. 

Tulevaisuus keskustelu 

Ensinnäkin mua ärsyttää. Ärsyttää keskustelun laatu. Se on nii kahtia jakautunutta ja uutisissa kauhu skenaarioita ja ongelmia puskee pelkästään. Jos manifestointi on toimiva asia niin ollaan manifestoimassa itsellemme sellaista paskanmyrskyä, että huh huh. En yhtään ihmettele, että nuoret saa masennus diagnooseja. Miten katsoa yhtään tulevaisuuteen jos ainoa kuva minkä saat siitä on yksi iso katastrofi. Meidän ihmisten oman tulevaisuuden kuvan maalaaminen on enemmin saanut ihmiskunnan rypemään itsesäälissä ja heittämään hanskat tiskiin kuin saamaan meidät puhaltamaan yhteen hiilen. Ilmastonmuutoksen eteen tehdään varmasti kokoajan uusia innovaatioita ja yritykset varmasti ovat valmiita vihreään siirtymään kunhan saavat vain siihen työkaluja. Vaikka pohjosmaihin tulisi ilmastopakolaisuutta niin mitä sitten. Täällä on väestölaskussa ja on yksi isoimpia ongelmia ja tämä voisi olla vain ratkaisu siihen.  

On hyvä tietää faktoja ja mitä tuleman pitää, ei kaiken tarvitsekaan olla pilvilinnoja ja hattaraa. Hyvä muutos on aina suunta oikeaan ja oli se kuinka pieni tahansa se synnyttää positiivista kierretä ja suurenkin muutoksen on jostain lähdettävä likkeelle. Mielestäni meidän kannataisi alkaa ajattelmaan positiivisen ja negatiivisen tulevaisuuden maalaamisen eroja toimintaamme. Kumpi on rakentavampaa, manifestoida hyvää vai huonoa? 

Keskitymmekö negaan vai posiin? 

Kumpi on rakentavampaa, manifestoida hyvää vai huonoa? Itseni mielestä hyvän manifestointi ja siihen keskittyminen ehdottomasti. Miksi sitten meidän on helpompia keksiä aina mikä menee vikaan? Oli se sitten omassa toiminnassa, tiimin tai maailman. Miksi tein noin, miksi emme tee näin, miksi ketään ei kiinnosta? Meidän tiimi on mielestäni päässyt negatiivisestä mindsetistä pikku hiljaa pois. Silti on vaikea keskittyä mikä menee hyvin ja mitkä on meidän kantavat voimat mitä emme saa hukata. Ne ovat kuitenkin asioita jotka vievät meitä eteenpäin ja miksi onnistumme.  

Jos emme onnistu jossain nyt se ei meinaa, että olisimme surkeita. Ensimmäisenä vuonna emme osanneet asioita samanlailla kuin vanhemmat tiimit, eikä se tarkoittanut, että olemme surkeita. Emme olleet vielä oppineet. Yleensä vertaamme itseämme muihin vaikka pitäisi verrata itseensä. Siinä huomaat mitä olet oppinut ja kuinka paljon olet kehittynyt ja sen pohjalta tulet oppimaan ja kehittymään jatkossakin. 

Loppulätinät 

En voi kun suositella kirjaa kaikille. Kannessakin lukee Bill Gatesin lainaus, ´´Yksi tärkeimmistä kirjoista, jonka olen lukenut´´, ei sillä, että vertaisin itseäni Gatesiin, mutta hänkin suosittelee. Kirja vahvisti jo aiemmin syntynyttä ajatusta positiivisen ajattelun voimasta. Tai ehkä enemmän irti pääsemistä negatiivisesta ajattelusta joka ei johda mihinkään hyvään. 

You May Also Like…

Digimarkkinointi

Pääsin viimein digimarkkinointikirjan kimppuun, joka on pitkään kulkenut lukulistallani mistään sitä löytämättä....

Intohimona brändit

Tämä kirja päätyi reflektoitavaksi nyt, sillä brändit ja niiden kilpailu on ollut viime vuosina todella kovassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti