Draivi

Kirjoittaja: Veeti Rastas

15 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Draivi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Ida-Maria Mulju

Teoriapisteet: 2

Tiimin motivaatio

Koen että tiimissämme on erilaisia motivaation lähteitä. Joillakin se on raha ja toisilla uudet kokemukset. Yhteistä motivaation lähdettä ei tiimissämme ole löytynyt. Vaikka ulkoisia motivaatioita toiset saattaisi tiimille tuoda, niin jokaisen täytyy silti löytää oma motivaation lähde, jotta tekeminen pysyy halutulla tehokkaalla tasolla. 

Sisäinen motivaatio

Oma sisäinen motivaatio on useasti kytköksissä kilpailuun. Olen kilpailuhenkinen ollut aina ja häviäminen saa huonolle tuulelle ja verenpaineen nousuun. Uskon että perheen nuorimpana veljeksistä usein erilaisissa lajeissa pärjäämättömyys on johtanut siihen, että häviäminen ei tunnu hyvältä. Tietenkin myös jalkapallon harrastaminen pienestä pojasta asti on vaikuttanut asiaan.  Raha motivoi myös totta kai, mutta se ei ole isoin motivaation lähde. Omalla alalla pärjääminen ja osilta myös menestyminen toimivat hyvänä motivaattorina. 

Oma sisäinen motivaatio on myös ajoittain itselläni pahasti hukassa, se on myös itselläni suuri ongelma. Tiimin toiminta ja ilmapiiri on vaikuttanut minulla paljon omaan motivaation puuttumiseen. En ole myöskään löytänyt akatemialla/tiimissäni omaa paikkaani ja sen takia motivaatio on useasti hukassa. En ole myöskään saanut musiikkia ja akatemiaa yhdistettyä mikä on ollut varmaan se isoin osa motivaation puuttumiseen. Siihen tulee muutos tänä syksynä. Väännän vaikka väkisin nämä kaksi aluetta kävelemään käsi kädessä. 

Ulkoinen motivaatio

Mainitsinkin jo sisäisen motivaation kappaleessa hieman rahasta ja menestymisestä. Raha ja menestyminen ovat näkyvillä kaikkialla nykyään. Sosiaalinen media on sen esilletuonnissa isossa roolissa. Joka paikassa on rikkaita ja menestyneitä ihmisiä ja iso osa heistä jotka sitä tuovat esille ovat nuoria. Ja iso osa jotka sosiaalista mediaa kuluttavat ovat nuoria. Vääjämättä siinä tulee olo, että haluaa itsekin tuota elämäntyyliä elää. Ehkä siinä muokkaantuu suurelle osalle väärä kuva menestyneestä ihmisestä. Menestynyt ihminen, ei välttämättä ole se joka omistaa monta urheilu autoa ja talon jokaisessa maailman nurkassa. Menestyminen ei ole pelkästään mitattavissa yhteiskunnan asettamien rimojen saavuttamiseksi. 

Kirjassa esitetään neljä perustarvetta joiden avulla voi löytää oman draivinsa

 1. Vapaaehtoisuus
  1. Päämäärä on tavoittelemisen arvoinen
  1. Toteutustapa on vapaa
  1. Tekemisestä nauttiminen
 2. Kyvykkyys
  1. Hallinnan tunne ja projektin eteenpäin vieminen
  1. Kykyjen kasvu ja niiden tunnistaminen
 3. Yhteenkuuluvuus
  1. Luotettava ja turvallinen ympäristö, psykologinen turvallisuus
  1. Välittävä yhteisö
 4. Hyväntekeminen
  1. Missio – tehdään yhdessä hyvää ja merkityksellistä asiaa
  1. Auttamisen tunne

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti