Brian Tracy – Menestys ja Onnellinen Elämä

Kirjoittaja: Jesse Takala

15 syyskuun, 2021

Lähdeteos: Menestys ja Onnellinen elämä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Brian Tracy

Teoriapisteet: 3

Mieti ihanteellisinta tilannetta, mitä voisit elämässäsi kokea. Mieti missä olet. Mieti ketä on ympärilläsi. Mieti kaikkia ihmissuhteitasi. Mieti mahdollista puolisoasi. Mieti miltä näytät. Mieti mitä omistat. Mieti mitä olet saavuttanut.

Mieti nyt tarkkaan tuo tilanne. Kun olet miettinyt tilanteen mielessäsi sulje silmäsi ja fiilistele tuota tilannetta 30 sekunnin ajan. Tuon pitäisi alkaa hymyilyttämään. Tuntui kuin sinulla olisi jo ollut se, mitä haluat. Tuolla tunteella vedit tilannetta lähemmäs sinua. Sinä visualisoit tilanteen, minkä haluat saavuttaa.

Kirja kertoi siitä, kuinka saavuttaa Menestys ja onnellinen elämä. Onnellinen elämä ei ole vaikea saavuttaa ja mielestäni jokaisen tulisi tavoitella sitä. Kirja painottui tavoitteiden asettamisen ympärille ja selitänkin myöhemmin mielestäni todella selkeän ja toimivan 12-kohdan tavoitteiden saavuttamisjärjestelmän. Visualisointi ja tavoitteen saavuttamiseen uskominen ovat tärkeimmät kohdat tavoitteiden saavuttamiseksi.

Brian Tracy kertoo kirjassaan vetovoimanlaista. Laista, jonka mukaan vedät niitä asioita puoleesi, mitä ajattelet. Tämä laki oli entuudestaan minulle tuttu, joten kirjaa oli mielenkiintoista lukea, kun aiheesta oli jo ymmärrystä. Äskeisellä visualisoinnilla vedit puoleesi kyseistä tilannetta elämääsi. Kuitenkaan kerran visualisoimalla ei tuota tavoitetta saavuteta, vaan se tulee olla alitajuntaisesti mielessäsi jatkuvasti. Jos esimerkiksi mietit jatkuvasti saavasi 500€ ja kuvittelet tilannetta, että olet saanut 500€, vedät tuota tilannetta puoleesi. Alat alitajuntaisesti menemään kohti ”tavoitettasi”. Jos kyseinen päämäärä pysyy mielessäsi alat alitajuntaisesti tekemään valintoja päämäärän saavuttamiseksi. Tulet saamaan sen 500€ jostain joillain tavalla, jos vain uskot saavasi sen. Tämä vaatii tietynlaista mielen hallinnan taitoa. Vetovoiman lailla saat mitä haluat, miltä elämän osa-alueelta haluatkaan. Haluamasi asia voi olla rahaa, materiaa, menestystä, puoliso tai mitä tahansa keksitkään. Pelkästä vetovoimanlaista voisi selittää ja keskustella useita tunteja.

Kirja muistutti itseä taas kirjaamaan tavoitteita ylös elämän jokaiselta osa-alueelta. Tavoitteet tulee aina kirjoittaa ylös, silloin niistä tulee konkreettisia. Tekeminen ilman suunnitelmaa tai tavoitetta on tehotonta ja turhauttavaa. Tavoitteita Brian Tracy neuvoo kirjoittamaan päiville, kuukausille ja vuosille. Jopa 10 vuoden päähän voi asettaa tavoitteita. Tiimiakatemialla nämä konkretisoituvat oppimissopimuksessa, joka on mielestäni loistava työkalu, kunhan siihen jaksaa panostaa. Itsellä oppimissopimuksessa on tiimiakatemiaan liittyviä tai tiimiakatemian hommiin vaikuttavia tavoitteita. Olen elämäni aikana ollut aina tavoitteellinen jollain tasolla, mutta olen vasta viimeisen vuoden aikana huomannut niiden merkityksen ja tärkeyden. Kirja taas muistutti niistä ja sai minut kirjaamaan paljon tavoitteita omaan elämääni liittyen.

Kun olet kirjoittanut tavoitteen ylös, olo on heti paljon terävämpi ja alat janoamaan pääsyä tuohon tavoitteeseen. Olen kokenut loistavana keinona stressaantuneena ja turhautuneena lopettaa kaiken tekemisen ja miettiä mitä oikeasti haluaa tehdä. Kirjaan ylös mitkä asiat tulee saavuttaa ja asiat, jotka ehdottomasti haluan saavuttaa. Sen jälkeen mielentila on paljon selkeämpi. Priorisoin paljon tavoitteitani.

Tärkein kirjasta oppimani asia oli ehdottomasti 12-kohdan tavoitteiden saavuttamisjärjestelmä. Jos tätä järjestelmää noudattaa, saavutat tavoitteesi väistämättä. Kirjoitan järjestelmän hieman omin sanoin ja mahdollisimman yksinkertaisesti.

12-vaiheinen tavoitteiden saavuttamisjärjestelmä

 1. HALU

Sytytä sisimpääsi halu saavuttaa jotain, tarpeeksi suurella motivaatiolla voit saavuttaa mitä vain. Halu pitää lähteä itsestä, kukaan ei voi haluta asioita sinun puolesta.

 1. USKO

Sinun tulee uskoa, että ansaitset todellakin saavuttaa tavoitteesi ja että se on sinulle täysin mahdollista. Tavoite ei saa siinä suhteessa olla liian epärealistinen, että et millään pysty uskomaan sen saavuttamiseen.

 1. KIRJOITA TAVOITE YLÖS

Kirjoittamalla tavoitteesi ylös ne pysyvät paremmin muistissa ja tavoite konkretisoituu. Ylös kirjoitettuna tavoite on katseltavissa ja sen visualisoiminen on helpompaa.

 1. LAADI LUETTELO HYÖDYISTÄ

Tee luettelo kaikista hyödyistä, mitä saat, kun saavutat tavoitteesi. Tämä luettelo vastaa aina kysymykseen ”miksi?”

 1. ANALYSOI LÄHTÖTILANTEESI

Tietämällä lähtöpisteesi pystyt mittamaan edistymistäsi

 1. ASETA MÄÄRÄAIKA TAVOITTEELLESI

On tärkeää olla aika, milloin haluat tavoitteesi saavuttaa. Kuitenkin tällaisen määräajan voi asettaa vain mitattaville tavoitteille.

 1. LAADI LUETTELO ESTEISTÄ

Tee luettelo niistä esteistä, jotka ovat sinun ja tavoitteesi välillä. Aloita suurimman esteen selvittämisestä.

 1. SELVITÄ LISÄTIEDOT

Selvitä mitä asioita sinun tulee tietää ja osata, jotta voit saavuttaa tavoitteesi. Opettele ne.

 1. LAADI LUETTELO IHMISISTÄ JOITA TARVITSET

Mieti kaikki ihmiset, joita tarvitset saavuttaaksesi tavoitteen. Kenen apua tarvitset, mieti onko joku käynyt saman asian läpi elämässään. Saatat tarvita jonkun erityisosaamista.

 1. LAADI SUUNNITELMA

Tee selkeä suunnitelma, kuinka aiot saavuttaa tavoitteesi. Kirjaa suunnitelmaan kaikki asiat mitä sinun tulee tehdä ja tietää.

 1. VISUALISOI

Mielestäni tärkein kohta on visualisoida tavoitteen saavuttaminen. Mieti tilannetta, kun saavutat tavoitteesi. Mieti miltä se tuntuu. Tuolla tunteella vedät tavoitteen saavuttamista puoleesi.

 1. PÄÄTÄ ETTET LUOVUTA IKINÄ

Vaikka asiat ei menisi suunnitelmasi mukaan, et luovuta ikinä. Tulet kyllä saavuttamaan tavoitteesi. Heitän tähän mottoni: ”Aina löytyy ratkaisu eikä sekään ole viimeinen”

Tätä järjestelmää noudattamalla saavutat mitä haluat. Kaikki kuitenkin lähtee motivaatiostasi, kun haluat jotain tarpeeksi, saavutat sen.

Yksittäinen hyvä nosto kirjasta:

”Huonoja elämäntapoja on helppo omaksua, mutta niiden kanssa on vaikea elää. Hyviä elämäntapoja on vaikeampi omaksua, mutta niiden kanssa on helppo elää”

Menestyjät omaavat hyvät ja eteenpäin vievät elämäntavat ja rutiinit.

Paras lukemani kirja tähän mennessä.

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti