Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoittaja: Jesse Takala

15 syyskuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Timo Lehtonen

Teoriapisteet: 3

Aloitin itse Tiimiakatemialla nyt tammikuussa 2020 käytyäni ensiksi syksyn 2019 perusliiketaloudenlinjalla ensimmäisen vuoden perusopintoja. Vaihdoin siis Tiimiakatemialle. Ensimmäisenä päivänä Janne kehotti lukemaan tämän kyseisen kirjan, jotta ymmärrän enemmän Tiimiakatemiasta. Luin kirjan samana iltana. Kirja lisäsi ymmärrystäni tiimiakatemiasta. Myös paljon uutta siinä oli. Oli erittäin hyvä lukea juuri tämä kirja ensimmäisenä ja heti alkuun. Katsottuani esseepankista muiden reflektioita kyseisestä kirjasta monet harmittelivat, että lukivat kirjan vasta toisena tai kolmantena vuonna. Siitä olisi ollut hyötyä alussa. Mitä pitemmälle luin kirjaa, tajusin yhä enemmän, että olen tullut juuri oikeaan paikkaan.

Alussa kerrotaan Tiimiakatemian historiasta ja sen synty tarinasta, mikä oli hyvin mielenkiintoinen. Kuinka hyvin poikkeavalla tavalla Suomen koulutusjärjestelmästä ajatellut Johannes sai idean ja toteutti sen. Kiitos Johannekselle, että olen tässä tilanteessa?

Kirja sain minut tajuamaan, kuinka tärkeä tiimi on. Kuinka sillä, että tiimi on yhtenäinen ja yhdessä on hauskaa päästään jo pitkälle. Ei se päämäärä vaan matka? Tiimivaiheet olivat myös mielenkiitoisia. Meidän tiimimme on työryhmä-vaiheessa, sillä olemme aivan alussa.  Jännä seurata kuinka siirrymme seuraaviin vaiheisiin ja kuinka lopulta olemme ”huipputiimi”.  Kirja syvensi ymmärrystä kaikesta, mitä Tiimiakatemialla tehdään ja miksi.

Tiimiakatemian arvot ovat mielestäni hyvät. Niitä ajattelemalla pärjää erittäin hyvin. Mielestäni arvot pätevät elämään ylipäätään, olit tiimiakatemiassa tai et. Kirja ”myi” Tiimiakatemian minulle täysin ja tajuamaan, että näin tulee toimia elämässä, jos haluaa menestyä. Oli menestys sitten rahallista tai sosiaalista, samat arvot pätevät. Eniten kirja avasi käsitystäni siitä, että Tiimiakatemialla ei opiskella tradenomin tutkintoa varten vaan opitaan elämää varten.

Hauskaa oli huomata, että kirjassa oli myös ystäväni Kalle. Hän on myös Sotkamosta. Kirjassa oli hänen lausahdus treeneistä, kun hän kehui ettei saanut sakkoja käydessään Sotkamossa Peugeot 307:llaan. Vielä viime kesänä kallella oli samanlainen pösö, ei tainnut kuitenkaan olla sama mikä Tiimiakatemia-aikana vuonna 2000-luvun alussa. Kallen kanssa monesti väiteltiin onko merkitystä millaisella autolla ajaa, itse olin aina sitä mieltä, että kyllä siinä on eroa tuleeko henkilö paikalle Mercedes-Benzillä vai pösöllä. Kalle ja hänen vaimonsa Leena ovat molemmat käyneet Tiimiakatemian. He ovat todella ystävällisiä ja lämminhenkisiä. Heillä on Sotkamon suosituin kahvila, joka on erittäin hyvin toteutettu ja palvelu on aina asiakaslähtöistä ja mukavaa. He ovat hyvä esimerkki millaisia ihmisiä Tiimiakatemialta tulee.

You May Also Like…

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti