Asenne, Earl Nightingale

Kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

17 huhtikuun, 2020

Lähdeteos: Asenne

Lähdeteoksen kirjoittaja: Earl Nightingale

Teoriapisteet: 3

Kirja on opas, miten saavuttaa menestys. On se sitten, millä elämän osa alueella tahansa. Voihan olla menestynyt jo nyt, monessakin asiassa.

Tykkään kirjan sisällöstä. Se on raadollisen rehellinen siitä, miten elämä toimii.

Kirja kertoo, ettei elämä ole sattuman kauppaan vaan kaikki meidän valinnat ohjaa sitä haluamamme suuntaan. Menestystä on varmuutta, näin sen itse ymmärsin kirjasta.

Earlin sanojen mukaan; ” asian jos sisäistää saamme kaikki haluamme elämän, se on osa elämän tapaa”

Kirjan sisäistäminen vie aikaa, vaikka opus ei olekaan pitkä. Itse jouduin moneen otteeseen pysähtymään kirjan kanssa, koska kappaleiden lopussa pitkän aika jänteen tehtäviä. Esimerkiksi. Minkälainen ihminen haluan olla? Minkälaisia ihmisiä haluan ympärille? Kuinka käyttäydyt muita ihmisiä kohtaan?

Näihin kysymyksiin ei vastata aivan heti. Vaati aikaa miettiä ja pohtia paperille minkälainen henkilö minä haluan olla. Päädyin tulokseen, että mukava.

Asenne kumminkin ratkaisee. Kirjassa kerrottiin, miten asenteella voimme muuttaa omaa maailmaa sisältä ulospäin. Olenkin opetellut uutta asennetta kaikkea kohtaa myös epämukavia juttujen kohdalla. On tehnyt muuten aika paljon helpommaksi, tehdä asioita. Kun on omaksunut, että asioita voi tehdä myös mukavammin.

”Asenne tarkoittaa suhtautumistapaa tai käytöstä, joka ilmentää toimintaa, tunnetta tai mielentilaa. Oma toimintamme, omat tunteemme ja mielemme määräävät, miten muut toimivat tai tuntevat meitä kohtaa”

Kun sisäistää nämä kaksi lausetta on mielestäni vain taivas rajana. On ollut todella siistiä lukea tämä kirja, että ajatuksemme on tunteemme. Voin itse vaikuttaa kuinka niitä käytän tai toimin toisia kohden. Ajan kanssahan tämän vasta oppii paremmin, mutta tämäkin on työn alla.

Tiimissä yritän tätä taitoa koko ajan kehittää. Mietin jos joku ihminen saa minussa negatiivisen reaktion aikaan. Mistä tämä tunne tuli ja miksi? Itsehän voin vaikuttaa, mitä tunnen. Kehittämistä tässä vielä on.

Asiat kumminkin toimivat syyseuraus suhteella. Jos teen jotakin hyvää todennäköisesti saan kanssa hyviä asioita elämääni.  Samoin tämä kanssa toimii tiimissä. Jos autan jotakuta, saan todennäköisesti itsekin apua.

”On sinulla syitä enemmän onnistua kuin epäonnistua. Tällä periaatteella ajattelen itsekin”.

Miksi lähtisin tekemään jotakin, että epäonnistuisin? Uskon, että elämä palkitsee kun uskaltaa ylittää omia rajojaan. Tiimissä tuntuu, että vähän väliä mennään omien mukavuus rajojen ulkopuolella.

Kirjan mukaan yrityksen menestys on enemmän kiinni henkisestä asenteesta, kuin jopa älyllisestä kapasiteetista. Mietitään esimerkiksi tavoitteita. Tavoite on todennäköisesti unelma ajatuksissa ja sydämessä. Omalla kohdallani kun aloin järjestämään mental freedom festivaalia niin täytyy sanoa, että tein kyllä sydämestä käsin töitä sen suhteen. Päivät, eivätkä tunnit tuntunut työltä.

Kummin ajatukset ovat uskomuksemme. Jos uskon lentäviin lehmiin taivaalla se on todennäköisesti todellista minulle, vaikka ei muille. Tässä oli vähä ääri esimerkkinä ajatus, mutta varmasti saat kiinni, mitä tarkoitan.

Kirjassa mietitään ketä me palvelemme? Festivaalin tarkoitus oli palvella ihmisiä, että he voisivat nauttia kolme päivää rakkauden täyteisestä elämästä. Tällä tavoin olin itse ajatellut, miten palvelen muita. Tiimissä palvelen tiimiläisiäni varten omalla osaamisellani ja elämän kokemuksellani.

”On yhtä mahdotonta elää ja olla palvelematta muita, kuin elää ilman muita palvellen”.

Tämä lause sisällyttää hyvin, kuinka me tarvitsemme toisiamme yhteiskunnassa, tiimissä, perheessä, ystävissä jne. Tämä asian yhdistää meitä kaikkia ja sitouttaa meitä toisiimme. Halusimme tai emme. Tiimiä ei voinut valita itse, mutta silti olemme siihen sitoutuneet.

Kirjassa puhutaan itsensä palkitsemisesta. Se voi olla tuote, esine tai aineeton palkinto esimerkiksi, mielen rauha. Itse nautin jos saan palkinnoksi mielen rauhan. Palkinnot on kumminkin ansaittava teoilla, vetovoimalaki.

”Totuus ja rehellisyys on avain menestykseen”.

Itse mietin kirjan kohdalla, kuinka rehellinen olen itselleni omista tekemisistä ja tavoitteistani. Päädyin tulokseen, että joudun niihin käyttämään vielä enemmän aikaa ja pilkkomaan tekemisiä, tavoitteita pienempiin osiin tai pidemmälle aika määreelle.

”Suurin ilo syntyy tekemisen ilosta”.

Tämä kiteyttää hyvin, miksi hain tiimi akatemiaan. Saan tehdä käytännössä asioita ja saan siitä ilon palkinnoksi. Olen tällöin käyttänyt aivojani omia lahjojani hyväksi, mikä antaa itselleni suurta iloa.

Motivaatio lähtee kuulemma ympäristöstä. Itse tein tietoisen valinnan lähteä kotikaupungista muualle opiskelemaan, jotta voin oppia uutta. Olenkin oppinut hyvin paljon uusia asioita, koska uskalsin luopua vanhasta. Tällä hetkellä mietin, että palveleeko ympäristöni vielä minua?

”Elämässä on helpompaa voittaa kuin hävitä. Meidän tarvitsee vain tuntea säännöt ja noudattaa niitä. ”

Olenkin miettinyt, että olisiko lisää hyötyä lukea lakia? Oppisin ainakin oman maani säännöt. Kirja myös herätti hyvin sen suhteen, minkä arvoinen olen 3-5 vuoden päästä. En ole aikaisemmin miettinyt asiaa.  Päädyin, että aion kouluttautua ja lukea kirjoja, jotta tietämykseni olisi suuri ja varakas silloin.

Lopuksi halusin laittaa tämän sitaatin, joka kiteyttää kirjan tarkoituksen. Niille jotka tarvitsevat elämän ohjausta, niin kuin minä olen yksi heistä.

”Ota ajasta kaikki irti! Elämme vain yhden kerran. Tee asiat kerralla oikein, sillä toista mahdollisuutta ei tule. Olkoon rehellisyys ja totuus oppaanasi”.

 

Carolina Tuomikorpi

040514882

Projektitoimisto Sawake osk.

You May Also Like…

Shoe Dog

Anun suosituksesta sain kuulla tästä kirjasta. Urheilu, muoti ja kansainvälisyys ovat kiinnostaneet minua pitkään....

Homo Deus

Homo Deus

Noah Yuval Harari Harari on eittämättä yksi parhaista kirjailijoista, jonka kirjoja olen saanut lukea. Muihin...

Rakastan ja vihaan vaatteita

Vaateteollisuus on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista ja samalla yksi merkittävin tekijä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti