Arvojen merkitys

Kirjoittaja: Alek Korpinen

18 lokakuun, 2020

Lähdeteos: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan 

Lähdeteoksen kirjoittaja: Mark Manson

Teoriapisteet: 2

Kuuntelin kirjan jo syksyllä 2019 kun olin viikon lomalla Turkissa. Huomasin kirjan olevan suosituimmissa kirjoissa joten päätin kuunnella sen ilman mitään tutustumista siihen. Suosittelen tätä kirjaa! Se auttaa kirkastamaan, mikä oikeasti on elämässä tärkeää ja minkälaiset asiat, ajatukset ja tavat tekevät elämästä surkeaa – ja miten ne voi kääntää tekemään elämästä parempaa.

Arvot

Kirja perustui arvojen miettimiseen ja kuinka ne ohjaavat päivittäistä tekemistäsi. Opin kirjan kautta ensimmäistä kertaa arvojen merkityksen elämään. Tuli heti mietittyä onko minulla arvoja ja mitä ne ovat. Mietin myös paljon tavoitteiden ja arvojen eroa, sillä jos tavoittelee rahaa ja menestystä mutta arvomaailmassa läheiset ja rehellisyys tulevat tielle. Onko tavoitteet vai arvot väärässä? Kirjan mukaan rehellisyys kuului hyviin arvoihin. Lukemisen yhteydessä mietin ja tajusin noudattavani rehellisyyden arvoa ja uskon että se tuo pidemmässä juoksussa luottamusta jonka kautta menestystä tulevaisuuteen.

Minun pitää löytää enemmän arvoja elämääni. Uskon että minulla on niitä useampia en vaan vielä osaa tunnistaa niitä. Näen että arvojen kautta eläminen helpottaa isoissa ja pienissä valinnoissa ja vie minua oikeaan suuntaan.

Vaikka kirjan nimi onkin kuinka olla piittaamatta paskaakaan ei tarkoituksena ole olla piittaamaton ihminen, jos kiinnität huomiota niihin asioihin mitkä ovat oikeasti tärkeitä ja ne ovat tuettu arvoilla niin elämässä on helpompi tehdä päätöksiä, joista voi olla tyytyväinen.

Ole oma itsesi

Elämä tuntuu nykyään olevan suorittavaa onnellisuuden tavoittelua. Emme osaa tarpeeksi arvostaa sitä, mitä meillä jo on. Keskitymme liikaa asioihin, joita meillä ei ole. Vertaamme itseämme jatkuvasti muihin. Aina pitäisi olla kauniimpi, laihempi, rikkaampi, omistaa enemmän, matkustaa enemmän, olla enemmän ystäviä… Nykypäivänä toisiin vertaaminen on helppoa, sillä sosiaalinen media mahdollistaa meille kurkistusikkunan toisten elämään. Some kuitenkaan harvoin antaa todellista kuvaa ja vaikka antaisikin, meidän pitäisi keskittyä enemmän omaan elämäämme. Me kaikki käymme läpi omat taistelumme. Älä siis piittaa paskaakaan siitä, mitä muut tekevät tai mitä heillä on. Keskity elämään omaa elämääsi parhaaksi katsomallasi tavalla.

On oikeastaan hassua, miten nykypäivänä kaikkien pitäisi olla jollain tavalla poikkeuksellisia. Jos kaikki ovat poikkeuksellisia, niin eihän silloin kukaan ole poikkeuksellinen. Mansonin ajatukset ovat lohduttavia: ei kaikkien tarvitse olla merkillepantavia ja mahtavia. Keskinkertainenkin on ok.

”Ne harvat, joista todella tulee jotain ennennäkemätöntä, menestyvät nimenomaan siksi, että he eivät pidä itseään poikkeuksellisina. Päinvastoin: he kukoistavat, koska he suhtautuvat itsensä kehittämiseen intohimoisesti.”

 

Pienet askeleet

Meidän onnellisuus on kiinni valinnoista eikä kohtalosta. Kohtalo alkaa heti perään oman valinnan jälkeen. Reagointi asioihin on myös valinta, ja sen takia on niin tärkeää oppia kontrolloimaan omia tunteita ja oppia tekemään sellaisia valintoja, jotka vievät sinut haluavansa tavoitetta kohti. Esimerkiksi jos haluat päästä hyvään fyysiseen kuntoon, mutta Netflix menee salin edelle, sinun täytyy tehdä valinta joka tukee tavoitteita– eli tehdä asioita fyysisen kunnon parantamisen eteen, eikä mennä siitä mikä tuntuu mukavimmalta.. Koska järki ja aivot eivät välttämättä toimi yhdessä. Joka päivä me teemme pieniä valintoja, joista koostuu koko meidän elämä.

Itsekehittäminen on kovaa joka päivästä työtä itsensä kanssa. Tekemällä pieniä askeleita oikeaseen suuntaan me loppujen lopuksi pääsemme tavoitteeseen. Kirja opettaa keskittymään nimenomaan askeleisiin. Tiimiakatemialla meidän tiimimme Sawake menee askel kerrallaan kohti huipputiimiä. Mielestäni meidän on tosi tärkeää myös oppia asioita yhdessä, mikä sitten auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme.

 

Sawake

Alek Korpinen

 

You May Also Like…

Shoe Dog

Anun suosituksesta sain kuulla tästä kirjasta. Urheilu, muoti ja kansainvälisyys ovat kiinnostaneet minua pitkään....

Homo Deus

Homo Deus

Noah Yuval Harari Harari on eittämättä yksi parhaista kirjailijoista, jonka kirjoja olen saanut lukea. Muihin...

Rakastan ja vihaan vaatteita

Vaateteollisuus on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista ja samalla yksi merkittävin tekijä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti