Aki Hintsa Voittamisen anatomia

Kirjoittaja: Alek Korpinen

28 huhtikuun, 2020

Lähdeteos: Voittamisen Anatomia

Lähdeteoksen kirjoittaja: Oskari Saari

Teoriapisteet: 3

Aloitin ensimmäisen kirjaesseeni kirjoittamisen todella tyhjin ideoin. En tajunnut kuunnella kirjaa siltä kannalta että miettisin samalla mitä laittaisin esseeseen ja olisin voinut kirjottaa enemmän asioita muistiin. Kirjan kuuntelussa meni kauan aikaa ja täten esseen kirjoittaminen oli todella haastava aloittaa.

 

Voittamisen Anatomia kirja on todella uskomaton. Kirjassa on monipuolisesti tutkittua faktaa, kertomuksia ja tarinoita. Tiivistetysti kirjassa on Aki Hintsan näkemys elämässä ”onnistumisesta”. Se esittää paljon kysymyksiä lukijalle ja saa pohtimaan omaa ydintä.

 

Kirja muodostuu kahdesta osasta: Hintsan elämäntarinasta ja kokonaisvaltaisesta elämänhallinnasta. Olen edelleen hämilläni Hintsan kyvystä auttaa ihmisiä.

En perehdy Hintsan elämäntarinaan esseessä sen kummemmin sillä se oli uskomaton ja se kannattaa lukea kirjasta. Elämänhallinnan ohjeet pistivät paljon miettimän ja haluankin kertoa vähän niistä.

Hintsa lähestyy ihmisen hyvinvointia kokonaisuutena, jonka core, eli ydin, muodostuu kolmesta kysymyksestä:

  1. Tiedätkö, kuka olet?
  2. Tiedätkö, mitä haluat?
  3. Hallitsetko omaa elämääsi?

Kysymykset ovat isoja, ja niitä on helppo vältellä vaikka koko elämän ajan. Jos kuitenkin mietit tarkemmin, voitko elää täyttä elämää ilman, että edellämainitut kysymykset ovat selvillä? Omalla kohdallani en saa selkeitä vastauksia kysymyksiin, jonka takia kirja pisti miettimään elämäni arvoja monta kertaa uudelleen.

Ytimen selvittämisen jälkeen siirrytään yksittäisiin osa-alueisiin, kuten uneen, urheiluun, ruokavalioon ja henkiseen energiaan. Jokaisessa osa-alueessa viitataan viimeisimpiin tieteellisiin havaintoihin ja nähdään kokonaisuus. Hyötyliikunnan tärkeys muutti oman elämäni arkea. Kävelen nykyään enemmän välimatkoja sekä seuraan päivän askeliani. Unen vähyyden haittavaikutukset pistivät ajattelemaan, vaikka olin ollut jossain määrin niistä aiemminkin tietoinen.

 

 

Kirjasta mieleeni jäi muutama Hintsan sanonta ja haluan tuoda ne esiin tässä.

“Menestys on hyvinvoinnin sivutuote.”

“Hyvinvointi ei ole osiensa summa vaan tulo.”

“Kiireinen elämä vie helposti mennessään, ellei ihminen tiedosta, kuka hän on, mitä hän haluaa, eikä kontrolloi itse elämäänsä.”

“On turha ryhtyä optimoimaan yksityiskohtia, elleivät perusasiat ole kunnossa.”

“Jos ihminen nukkuu vain kuusi tuntia yössä kahden viikon ajan, hänen suorituskykynsä laskee samalle tasolle kuin jos hän olisi ollut vuorokauden nukkumatta.”

“Ulkoiset seikat voivat motivoida yleensä vain tilapäisesti.”

Pidin kirjan kuuntelemisen jälkeen treenit tiimilleni hyvinvoinnista. Oli todella hyvä fiilis ja tuntui itse ”Aki Hintsalta” kun sai kertoa kirjasta saatuja oppeja ja huomasi tiimiläisten kuuntelevan tosissaan opetustani. Teimme treeneissä jokaiselle viikon hyvinvointisuunnitelman josta piti pitää kiinni. Viikon aikana tuli paljon kehuja siitä kuinka oli nukkunut paremmin ja ulkoillut enemmän hyvinvointisuunnitelman ansiosta.

You May Also Like…

Shoe Dog

Anun suosituksesta sain kuulla tästä kirjasta. Urheilu, muoti ja kansainvälisyys ovat kiinnostaneet minua pitkään....

Homo Deus

Homo Deus

Noah Yuval Harari Harari on eittämättä yksi parhaista kirjailijoista, jonka kirjoja olen saanut lukea. Muihin...

Rakastan ja vihaan vaatteita

Vaateteollisuus on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista ja samalla yksi merkittävin tekijä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti