Aikaansaamisen taika

Kirjoittaja: Veeti Rastas

14 joulukuun, 2020

Lähdeteos: Aikaansaamisen taika

Lähdeteoksen kirjoittaja: Satu PIhlaja

Teoriapisteet: 2

Aikaansaamisen taika

Aikaansaamattomuuden tunne on ollut minulla keskeinen ongelma jo jonkun aikaa elämässäni, niin akatemialla kuin ihan muuallakin elämänosa-alueilla. Siksi valitsin tämän kirjan jos tästä saisi jotain neuvoja, ohjeita tähän ongelmaani.

Kirjassa hyvin sanotaan heti alkuun, että jokaiselle ajatukselle on vasta ajatus. Sen olen huomannut. Olenkin puhunut treeneissä tiimilleni, että monesti on tunne kun olen akatemialla, että pitäisi olla muualla ja toistepäin koen muualla painetta siitä että pitäisi tehdä jotain akatemian eteen. Oli se sitten jotain projektia tai kirjoittaa kirjapisteitä. Eli minulla on vaikeuksia yhdistää akatemia ja vapaa-aika kävelemään käsikädessä.

Eudaimoninen mielihyvä

Kiinnostuin kun kirjassa puhuttiin eudainomisesta mielihyvästä. Sillä viitataan merkityksen ja tarkoituksen tunteeseen, sekä omien taitojen, kykyjen ja potentiaalin toteuttamiseen. Keskiössä siinä on asettaa itselleen tavoitteita ja kokemalla merkityksellisyyden tunteita. Ihan siis vaikka vain käymällä lenkillä ja juokset sen yhden kilometrin pidempään mitä et välttämättä viitsisi juosta. Kaikki tietää tämän tyylisen suorituksen. Näitä itsensä ylittämisiä ja tavoitteita kohti tekemisiä kun saisi päivän mittaan useampia niin dopamiinin aiheuttamia mielihyvän piikkejä saisi pitkin päivää.

Tavoitteilla menestykseen

Napoleon Hillin kirjassa Think and Grow rich Napoleon seurasi 500 eri aloilla menestyvää henkilöä. Heistä jokainen oli asettanut tavoitteet sen mukaan mikä heidän unelma, tavoite tai visio oli ja tehneet kovasti töitä niitä kohti. Heillä ei välttämättä ollut tietoa miten päämäärään pääsevät, mutta jokainen heistä seurasi visiotaan.

Jokaisella meillä on unelmia ja tavoitteita. Minunkin on aika tajuta, että luo niille matkalle tavoitteita. Joka päivä voi kiivetä niitä pitkin eikä tarvitse hakata päätä seinään ja miettiä miten pääsee sinne samantien. Matka kohti unelmia ja päämäärää voi olla jo itsessään paljon antava ja elämäntäyteinen.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

Uusi neuvotteluvalta

Kirjan kirjottajat: Juhana Torkki ja Sami Miettinen | Refektio by Joel Tiainen | Teoriapisteet: 2 Johdanto Hyvät...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti