12 Elämän ohjetta kaaosta vastaan

Kirjoittaja: Veeti Rastas

14 joulukuun, 2020

Lähdeteos: 12 Elämän ohjetta kaaosta vastaan

Lähdeteoksen kirjoittaja: Jordan B Peterson

Teoriapisteet: 2

 

12 elämänohjetta – käsikirja elämän kaaosta vastaan

Tämä kirja oli hyvää lukemista tähän pimeään vuodenaikaan. Kirjassa luvataan 12 elämänohjetta kaaosta vastaan, joita jokaisen olisi hyvä lukea ja ottaa mietintään. ”self help kirja niille jotka eivät lue self help kirjoja”

Tässä minulle tärkeimmät ohjeet, kopit ja opit. Näiden avulla pääsee pitkälle kunhan näitä muistaa noudattaa ja haalia. Suosittelen kirjaa kyllä jokaiselle luettavaksi.

4.Vertaa itseäsi siihen mitä olit eilen, älä siihen mitä joku toinen on tänään

Tätä olen alkanut oppimaan jo jonkin aikaa. On tärkeää että, ei vertaa omaa tekemistään kenenkään muun tekemiseen vaan täytyy aina pyrkiä tekemään asiat paremmin kuin miten eilen teki, edes vähäsen. Maailma jossa elän on täynnä musiikintekijöitä ja kilpailuhenkisiä ihmisiä (itse myös molempia). Tässä maailmassa on hyvin vaikea välillä olla vertaamatta omaa tekemistä toisen tekemiseen. Varsinkin kun on vielä ihmisiä jotka menestyvät joko urheilussa tai musiikissa niin kyllähän sitä katsoo missä itse menee, väkisinkin. Mutta sen voi kääntää voimavaraksi. Olen niin pyrkinyt tekemään. Keskustelen kavereideni kanssa siitä ja seuraan vierestä kun he tekevät. Siitä oppii paljon itsestään ja siitä missä on petrattavaa.

  1. Järjestä omat asiasi kuntoon ennen kuin kritisoit maailmaa

Maailmaa on helppo syyttää jos ei itse onnistu. Harvemmin se on oikeasti kenenkään muun syy kuin itsensä jos ei saa asioita rullaamaan tai ei menesty. Varsinkin jos on terve ja muutenkin terveet lähtökohdat. Sitä niin helposti etsii virheitä muista ihmisistä ja syyttää muita ennen kuin katsoisi peiliin. Se lähdetkö yksin aamulla taistelemaan maailmaa vastaan vai lähdetkö yhdessä ihmisten kanssa taistoon yhteisen hyvän puolesta tekee suuren eron.

  1. Hanki ystäviksesi ihmisiä jotka tahtovat parastasi

Tämän suhteen olen hyvin onnekas! Minulla on paljon kavereita. Mutta minulla on myös kourallinen hyviä aitoja ystäviä jotka oikeasti tahtovat parastani. Pidän sitä etuoikeutena, koska se ei kaikilla näin ole, mutta jokainen puhdasydämminen sen ansaitsee. On tärkeää välillä pysähtyä ja olla kiitollinen siitä, että vierellä on ihmisiä jotka tahtovat pelkkää hyvää ja ovat aidosti läsnä. Se on ihan hirveä voimavara kun saa kavereilleen avautua elämän murheista ja nauraa yhdessä elämän iloille. Kiitos kaikille teille, olette tärkeitä.

You May Also Like…

Kehnot pomot ympärilläni

Kehnot pomot ympärilläni Maailma on täynnä paskoja johtajia. Olemme kaikki varmasti törmänneet sellaiseen. Olenko minä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti