Aamun ihme – Hal Elrod

Kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

12 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Aamun ihme

Lähdeteoksen kirjoittaja: Hal Elrod

Teoriapisteet: 2

Miten yksi tunti päivässä voi muuttaa elämän?

Aamun ihme kirja kertoo, kuinka ottaa koko oma potentiaali käyttöön käyttämällä siihen yksi tunti päivässä. Aloin itse toteuttamaan tätä samaan aikaan kun kirjaa luin. En ole koskaan ollut niin tyytyväinen aamuisin, koska koin aina onnistumisen tunteen, kun olin saavuttanut aamun ihme yhden tunnin.

Kirja on opas parempaan elämään, tyytyväisyyteen ja kirja kannattaisikin lukea pariin otteeseen. Itse aina palailen kirjan ääreen koska se on niin mielialaa kohottava kirja. Tässä kirjassa tuli ensimmäistä kertaa ilmi se, että lukemat asiat ovat mielen tilasi. Kirja kannustaakin lukemaan tekstejä, jotka kohottavat mielialaa ja pitävät sen ylhäällä.

Käytänkö täydesti koko potentiaalini ja luonko elämääni runsain mitoin aidosti haluamaani menestystä – jokaisella elämänalueella? Vai onko elämässäni alueita, joilla tyydyn vähempään kuin aidosti haluan? Tyydynkö vähempään kuin kykenen ja puolustelen sitten sanomalla, että se on riittävästi. Vai olenko valmis lopettamaan tyytymisen ja elämään parasta elämääsi – unelmien elämää?

Näiden kysymysten äärellä on pakko pysähtyä ja miettiä. Rehellisesti sanottuna en ole tyytyväinen, jokaisella elämän alueellani. Eli itseni kanssa on töitä tehtävä.

Jopa aikaansaavat ihmiset, jotka menestyvät hyvin yhdellä elämän alueella, tyytyvät usein keskinkertaisuuteen jollain toisella elämänalueella, kuten terveydessä tai ihmissuhteissa.

Se miten heräät joka aamu vaikuttaa ratkaisevasti menestymiseen joka ikisellä elämänalueellasi. Keskittyneet tuotteliaat, onnistuneet aamut puolestaan tekevät koko päivästä keskittyneen, tuotteliaan ja onnistuneen, jolloin koko elämästä tulee väistämättä menestys.

Hajanaiset. tuottamattomat ja keskinkertaiset aamut puolestaan tekevät päivästä hajanaisen, tuottamattoman ja keskinkertaisen, jolloin koko elämästä tulee lopulta sellainen. Kun muutat tapaa, heräät aamuisin, voit saada aikaan muutoksia millä tahansa elämänalueella nopeammin kuin olisit koskaan voinut kuvitella.

Kirjasta on hetki aikaa itselläni, kun luin tätä viimeksi ja tein kirjan ohjelmaa rutiinilla aina aamuisin heräämällä klo 5–6 muutaman viikon ajan, jolloin tyytyväisyyteni kasvoi jo muutamassa ensimmäisessä päivässä. Itse kun olen hieman rutiinin omainen ihminen niin tämä sopii hyvin itselleni.

Monet ovat saanet apua yritystoimintaansa, sillä että on vain itselleen antanut tunnin päivästä ja keskittäneet sen energian omaan toimintaansa. Lisännyt paljon tyytyväisyyttä omassa elämässä, mikä on sittemmin näkynyt yritystoiminnassa.

” Jos haluaa tehdä elämässään syvällisiä muutoksia, on oltava joko innoissaan tai epätoivoinen”

Aamu, joka muutti kirjailijan elämän. Kun hän lähti juoksulenkille ystävänsä kehottamana. Hän oli hyvin masentunut tuohon aikaan ja kaikki maistui elämässä puurolle. Hän kumminkin lähti lenkille ystävänsä kehottamana, että se auttaa häntä selvittämään päätään ja keskittymään välillä johonkin muuhun kuin niihin asioihin mitä ajatuksissa pyörii.  Juokseminen kohensi mielialaa, selkeytti ajatuksia ja ratkaisuja. Tämä auttoi.

Itsenikin olen omassa elämässäni huomannut, kuinka liikunta kohentaa todella paljon mielialaa. Se päivä, kun ei yhtään kiinnostaisi liikkua ja haluaisi jäädä kotiin makaamaan omassa kärsimyksessään ja pääsee ylös omasta sängystä liikkumaan, niin tulee kyllä hyvä olo.

” Menestyksen taso ylittää harvoin ihmisen henkilökohtaisen kehityksen tason, koska menestys on asia, jota vedämme puoleemme tulemalla menestyviksi ihmisiksi”

Itse nyt kun taas palaa tähän kirjaa ja mietin, miksi en ole tyytyväinen jokaisella elämän osa alueella on syynä se, etten ole kehittänyt itseäni ollenkaan.  En ole kehittänyt itseäni siihen suuntaan, minkälainen ihminen haluan olla. En ole luonut sitä menestystä, mitä haluan olla ja yllä pitää sitä. Pisteillä 1-10, missä menestykseni menee ehkä 0-5 välillä ja tavoite on kumminkin 10. Tähän täytyy tulla muutos!

Pisteet 1-10 elämän osa-alueilla

 1. Henkisyys 5
 2. Terveys 0
 3. Onnellisuus 3
 4. Vauraus 2
 5. Ihmissuhteet 5
 6. Ura 2

Ulkomaailmamme on aina heijastusta sisäisestä maailmastamme. Menestyksemme heijastaa aina henkilökohtaista kehitystasoamme. Meidän on käytettävä aikaa siihen, joka päivä siihen, että kehitämme itseämme tullaksemme ihmiseksi, jollainen meidän on tarpeen olla luodaksemme haluamamme elämän. Muuten menestyminen on vaikeaa.  On siis aika ottaa koko potentiaali käyttöön!

Ratkaisu on siinä, että sitouduttava asettamaan oma henkilökohtainen kehitykseni etusijalle päivittäisessä elämässäni! Sen avulla minusta tulisi ihminen, joka minun oli tarpeen olla voidakseni jatkuvasti vetää puoleeni, luoda ja pitää yllä haluamaani menestystä. Yksinkertaista.

Me kaikki haluamme olla onnellisia. Me kaikki tiedämme, mikä tekee meidät onnelliseksi. Emme kuitenkaan tee noita asioita. Miksi? Yksinkertaisesti meillä on liian kiire. Liian kiire tehdä mitä? Liian kiire yrittää olla onnellinen.

Jos haluaa, että elämä muuttuu erilaiseksi, on oltava ensin halukas tekemään jotakin eri tavalla. Aamun ensimmäinen tunti. Mitä minun kannattaisi tuona aikana tehdä? Millä asioilla on eniten vaikutusta elämääni ja mikä tekisi elämästäni nopeasti parempaa?

 1. Meditointi 5 min
 2. Visualisointi 5 min
 3. Vahvistu lauseiden lausuminen 5min
 4. Päiväkirjan kirjoittaminen 5 min
 5. Lukeminen 20 min
 6. Liikunnan harjoittaminen 20 min

Tässä on kuusi harjoitusta, jolla on nopein ja voimakkain vaikutus elämän laatuun.

Itse kun aloin tekemään aamun ihmettä meditointi, päiväkirjan kirjottaminen, visualisointi, lukeminen ja kirjoittaminen oli ennestään tuttuja juttuja. Se että aamulla omassa asunnossa alat tunteella ilmaisemaan ääneen vahvistuslauseita saa itsensä epäilemään kyllä onko tässä mitään järkeä. No en ainakaan siinä mitään menetä. Muutaman kokeilu viikon jälkeen aloin uskomaan ääneen lausumia lauseita ja osia jouduin jo päivittämäänkin, kun oli tullut nopeammin, kun olin uskonutkaan asiat mitä olin halunnut omaan elämääni.

Itselleni aamun ihme on tuonut elämään lisää iloa ja onnea. En voi sanoa muuta kuin, että kirja kannattaa lukaista. Se on piristävää lukemista.

Projektitoimisto Sawake Osk.

Carolina Tuomikorpi

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti