Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Iina Laurikainen

6 toukokuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: -

Teoriapisteet: 1

Johtavat ajatukset. Ensimmäisenä kun aloin tätä esseetä kirjoittamaan jouduin tekemään ihan kunnollisen taustatyön, että mitä nämä johtavat ajatukset oikeastaan edes ovat. Suoraan sanottuna minulla ei ollut hajuakaan mitä ne ovat ja tämä ehkä vähän hävettääkin. Mutta toisaalta jos nämä johtavat ajatukset ovat juurikin niitä mitkä toimintaa Tiimiakatemialla ohjaavat niin miksi niitä ei sitten tämän enempää tuoda esille, jotta ne olisivat joka ikiselle Tiimiakatemialaiselle täysin selvät. Mielestäni ne ovat jääneet hieman pimentoon tai sitten en vain ole itse ollut tarpeeksi hereillä. 

Kuitenkin tässäpä ne johtavat ajatukset nyt ovat;

Missio – Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä

Visio – Tiimiakatemia kaikkien saataville

Tiimiyrittäjän kymmenen ohjetta

1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.

2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.

3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.

4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.

5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.

6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.

7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.

8. Hymyile, nauti ja heittäydy.

9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.

10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

Nyt kun olen kirjannut nämä kymmenen ohjetta tähän ylös ja olen pohtinut toiminko itse näiden mukaan niin huomaan kyllä, että kaikki näistä ei minulla ihan täysin onnistu. Luulen että se voi johtua jokseenkin rohkeuden puutteesta ja siitä että en ole vielä kovin isoja juttuja päässyt tekemään Tiimiakatemian aikana eikä siten myöskään sen isompia onnistumisia ole tullut. Mutta varmasti nämäkin kohdat mitkä minulla ei vielä niin hyvin luonnistu tuosta kymmenestä ohjeesta niin tekemisen ja onnistumisten kautta nekin korjaantuvat. Suurimmat kehityksen kohteeni ovat näistä 1 ja 3 sekä osittain 4, 6 & 7. Toki myöskin tuo kymppi kohdan loppu osa ”…ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältä löytyvät kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.” tässä voisi aloittaa ihan siitäkin, että osaisi hyödyntää omankin tiimin osaamisen ja tiedon. Parannettavaa siis löytyy, mutta uskon että näissäkin pystyn vielä kehittymään Tiimiakatemian aikana. Paljon on myös omalla ajatusmaailmallakin vaikutusta ja jos tähän pystyisi tekemään muutoksia, niin sillä pääsee jo myös eteenpäin. 

Tiimiakatemian arvot

1. Ihmissuhteet ja kumppanuudet

2. Tiimiyrittäjyys

3. Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

5. Matkustaminen

Näistä pystyn kyllä sisäistämään hyvin jokaisen kohdan ja ymmärrän miksi ne ovat juuri Tiimiakatemian arvot. Näistä juurikin tuo neljäs kohta oli varsinkin se syy miksi hain opiskelemaan juuri Tiimiakatemialle. Uskon että olen valmiimpi tämän koulun myötä työelämään kuin sen ”tavallisen” koulun. Toki tähänkin varmasti vaikuttaa se, että yrittäjyys on se mitä kohti haluan kulkea.

Tämän esseen kirjoitus tuli kyllä hyvään kohtaan, tai toki tämä olisi ollut hyvä tehdä vaikka jo aiemminkin. Mutta nyt olen paljon paremmin perillä siitä mitä nämä johtavat ajatukset ovat ja niitä on nyt hyvä lähteä omassa toiminnassaankin miettimään enemmän. Samalla tämä essee toimii itselleni myös tietynlaisena ”muisti listana” ja tähän voi aina palata uudelleen kirkastamaan ajatuksiaan aiheeseen liittyen.

You May Also Like…

Kilpailuetua etsimässä

Selasin Jamkin nettikirjastoa ja kymmenien kirjojen joukosta vastaan tuli Markku Vierulan (2021) teos Löydä...

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

0 kommenttia

Lähetä kommentti