Tuntematon Kimi Räikkönen

Kirjoittaja: Elias Uguccioni

15 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Tuntematon Kimi Räikkönen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Kari Hotakainen

Teoriapisteet: 2

Heti alkuun on todettava, että en ole mikään maailman suurin formula fani kirjaa lähdin lukemaan sen saman syyn takia, kuin suurin osa muistakin, eli vaikka Räikkönen on yksi suomen tunnetuimmista urheilijoista, tiedetään hänestä silti hyvin vähän sillä hän ei julkisuudesta ja haastatteluista pahemmin nauti. Kirjassa pidin erityisesti siitä, että se oli kirjoitettu tarina muotoon ja se oli muutenkin helppolukuista minkä ansiosta oli helpompi lähteä lukemaan pitkästä aikaan fyysistä kirjaa sillä tähän mennessä, olen kuunnellut lähes kaikki kirjat äänikirjoina.

Räikkönen on tunnettu suorista ja ytimekkäistä vastauksista. Oli helpposamaistua Kimiin sillä en itsekkään ole hirveän puhelias. Omista teoista ja saavutuksista voi monelle olla vaikea puhua, koska se voi kuulostaa itsekkäältä tai ylimieliseltä. Olemme keskustelleet tiimissämme siitä, että joillekin on vaikea puhua omista tekemistään edellä mainituista syistä ja olemme yrittänyt keksiä keinoja miten se onnistuisi helpommin, jotta kaikki tulisi kuulluiksi ja tietäisimme paremmin mitä projekteja kukakin tekee, jotta niihin voisi halukkaita lähteä mukaan oppimaan ja kokeilemaan jotain uutta.

Kimi Räikkösen ensimmäinen Formula 1 talli oli McLaren, jossa Kimillä ei ollut paras tuuri auton kanssa, sillä hänellä oli koko ajan moottori ongelmia ja jos moottori toimi niin jokin muu autossa ei. Kimi kertoo kirjassa, että hän oppi McLarenilta sinnikkyyttä sekä periksiantamattomuutta. Uskon, että myös tiimimme vastoinkäymiset ja epäonnistumiset ovat kasvattaneet meitä ja, että niistä on opittu paljon. Vielä meillä ei onneksi ole mitään niin isoja mokia käynyt, että ne olisi aiheuttanut tiimimme jäsenten kesken pahempaa kitkaa.

Kirjassa puhutaan siitä, että ei Kimi olisi voinut menestyä ilman perhettä ja tiimiään, sillä hänellä ei ollut rahaa tai kielitaitoa ja lisäksi hän oli ujo mikä ei ole paras combo menestykseen. Myös työelämässä on vaikeaa menestyä ilman tiimiä. Tiimissämme olemme oppineet käyttämään toistemme vahvuuksia avuksi esim. Nyt kun perustimme Kulman Pojat kiinteistöhuolto yritystä oli helppo pyytää Joelia ottamaan kuvat ja Tonia auttamaan nettisivujen tekemisessä. Mielestäni tässä olemme menneet tiiminä todella paljon eteenpäin siitä noin vuosi sitten juuriperustetusta ja aivan hukassa olevasta Sentiasta.

Räikkösen oli vaikeaa tottua normaaliin arkeen sillä hän eli koko ajan niin ylikierroksilla. Kaikki missä ei ollut riittävästi vauhtia tuntui tylsältä ja pitkävetiseltä. Siihen on helpposamaistua sillä hitaasti tapahtuvat asiat ovat mielestäni raivostuttavia. Haluan päästä edistämään aina suoraan uutta ideaani ja yleensä sukellan suoraan syvään päätyyn milloin usein unohtuu monia juttuja, joita usein joku muu muistuttaa tekemään siksi mielestäni tiimimme toimii hyvin, koska meillä on tiimissä niin monta erilaista ihmistä.

Kirja oli hyvä ja sain sen ansiosta paljon irti Kimi Räikkösen elämästä. Räikkönen halusi ajaa lujaa eikä häntä kiinnostanut sen mukana tuleva huomio ja julkisuus. Räikkönen on todella ystävällinen ja luotettava henkilö mihin olen myös aina pyrkinyt vaikka monesti tulee sanottua jotain liian suoraan.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti