Unelmahommissa

Lähdeteos: Unelmahommissa

Lähdeteoksen kirjoittaja: Satu Rämö

Teoriapisteet: 3

Unelmahommissa

Onnellisuus on menestymisen korkein muoto

Tee sitä mistä tykkäät. Tätä kohti tottakai kaikki pyrimme. Ei kukaan halua tehdä asioita, jotka tuntuvat pahalta. Itsekin olen viimeaikoina pyrkinyt välttämään tekemisiä mistä en nauti sillä koen sen vaikuttavan itselläni suoraan henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. En tietenkään väitä ettei välillä joutuisi tekemään jotain epämiellyttävää jos se mahdollistaa sinulle jatkossa ”hyviä hommia”.

Itselläni tällä hetkellä suurin mielenkiinto kohdistuu kuvaamiseen. Olenkin päässyt siihen tilanteeseen, että koen kuvaamisen olevan minulle enemmänkin harrastus mutta pystyn silti tuottamaan kaupallistettua materiaalia eli tekemään töitä harrastuksellani.

Ihailenkin juuri tästä syystä ammattiurheilijoita. He ovat aloittaneet lajinsa harrastuksena ja siksi että se on kivaa. Vuosien edetessä ja intensiivisen harjoittelun myötä he ovat kehittyneet lajissaan huipputasolle ja pystyvät nykypäivänä työllistämään sillä itsensä ja tienaavat huikeita summia periaatteessa harrastuksellaan. Toki siirtyminen ammattilaisuuteen muuttaa lajia ja harjoittelua täysin muttei se poista sitä, että urheilija rakastaa omaa lajiaan. Nuorempana itsekin haaveilin ammattilaispotkunyrkkeilijän urasta sillä rakastin lajia koko sydämestäni, mutta vakava loukkaantuminen 2014 vei haaveet ammattilaisuuteen pykimisessä.

Omaan onnellisuuteen voi vaikuttaa

Kirjassa kerrotaan kuinka kaikilla ihmisillä ei ole tasaveroisia mahdollisuuksia onneen, mutta onnen lisäämiseen on monella mahdollisuus. Onnellisuustutkija Sonja Lyubomirskyn mukaan onnellisuuden lähtökohtana toimii ns sadan prosentin kakku. 60% ihmisen onnellisuuteen ei voi itse vaikuttaa vaan se koostuu 50% geeniperimästä ja kasvuympäristöstä sekä 10% olosuhteista. Loput 40% ovatkin ne ratkaisevat prosentit mihin jokainen aikansa käyttää. Tavoitteellinen toiminta, omat valinnat ja suhtautuminen haasteisiin voivatkin siis nostaa omaa onnellisuuden tasoa jopa 40%. Tätä peilaankin siihen kun ihmettelen ihmisiä jotka ovat työssä josta eivät nauti. He voivat omalla suhtautumisellaan nostaa onnellisuuttaan huimasti ja saattavat pitääkin työstään kun vain asennoituvat sitä kohtaan oikein.

Jos tykkäät siitä, olet siinä hyvä”

Oman unelmatyön etsiminen on yksi syy, miksi olen Tiimiakatemialla. Kirjassa kerrotaan unelmatyön löytyvän kolmen tien risteyksestä jotka ovat sinä, ostajat sekä sinun ja ostajan kohtaaminen. Ensimmäisenä olet siis sinä omien vahvuuksien ja intohimonkohteidesi kanssa. Haaveen ei tarvitse olla selkeä, vaan riittää kunhan sinulla on intohimoa jotain asiaa kohtaan. Seuraavaksi on tärkeä löytää ostajat jotka olisivat valmiita maksamaan osaamisestasi. Varsinkaan alussa saattaa kestää että osaamisesi huomataan ja ensimmäiset asiakkaat tulevat luoksesi mutta odotus palkitsee. Viimeinen vaihe on kohdata asiakkaat ja saada myytyä osaamisesi heille.

You May Also Like…

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti