Tiimiakatemia-Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Lähdeteos: Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Timo Lehtonen

Teoriapisteet: 2

Timo Lehtonen Tiimiakatemia-Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Oma tieni Akatemialle syntyi hieman summanmutikassa kun olin tekemässä ystäväni kanssa nuorisotyöprojektia jossa toteutimme nuoren naisen unelmaa päästä lappiin. Aloimme etsiä yhteistyökumppaneita/töitä jotta saamme reissun kustannettua. Kävimme tiimiakatemialla keskustelemassa mikä homman nimi on. Saimme sitä kautta töitä kotakahvilasta, josta meille maksettiin hyvät liksat. Siellä teimmekin suurimmanosan rahoista reissua varten. Lapissa saimmekin puhelun jossa minua ja ystävääni kysyttiin saunalautalle kesäksi. Sain näiden akatemia kokemusten kautta hyvän kuvan akatemian toiminnasta ja päätinkin itse hakea samaiseen kouluun. 2 vuotta myöhemmin täällä ollaan.

Tiiminä

Dialogi

Dialogin säännöt, jotka kirjasta löytyvät.

  1. Kuuntele
  2. Kunnioita
  3. Puhu sydämestäsi
  4. Odota vuoroasi

Mielestäni olemme tiimin kanssa menneet syksystä paljon eteenpäin näissä dialogin säännöissä. Treenit ovat olleet paljon mieleisempiä kun noudatamme näitä sääntöjä ja olemme ottaneet opiksi aikaisemmista treeneistä. Niin monesti ennen on saanut kuulla sen että ”älä vittu puhu päälle”. Mikä on epäkunnioittavaa toista kohtaan. Kyseistä lausetta kuulee nykyään hyvin harvoin. Eli vuoroa osataan odottaa ja kunnioitetaan toisen vuoroa. Jengi myös puhuu hyvin paljon avoimemmin. Meillä oli yhdet ”mikä harmittaa” treenit ja tuntuu että ne avasi hyvin paljon meidän tiimin yhteishenkeä avoimempaan ja positiivisempaan suuntaan.

Tiiminkehitysvaiheet

Tuntuu että olemme Valetiimin ja Potentiaalinen tiimi välillä. Koen, että emme enää pyri miellyttämään toisiamme ja alamme oppimaan toinen toistamme ja hyväksymme että jokainen on erilainen. Tulemme myös hyvin toimeen keskenämme. Kuten mainitsinkin niin treenit ovat menneet eteenpäin ja osaamme halutessamme käydä hyvinkin rakentavaa ja avointa dialogia. Toisaalta konfliktien välttely on yksi syy siihen miksi koen että olemme näiden kahden tiiminkehitysvaiheen välillä. Projektien kanssa on myös hieman ongelmia saada rullaamaan kunnolla. Ehkä me kallistumme vielä enemmän valetiimin puolelle, mutta todellinen tiimi ei ole kaukana.

Meillä on halukkuutta saada tiimin yhteinen projektia aikaan, mutta emme ole sellaista vielä löytäneet. Se olisi meille tiiminä erinomainen kehityksen ja yhteishengen lisäboostaaja. Toivon todella, että sellaisen vielä löydämme.

Haluan lopettaa tämän siihen, että jokainen meistä on täällä vastuussa itsestään, enkä halua että kukaan nojaa iikaa omaan tiiminsä vaikka se meidän kaikkien rakas kotipesä onkin. Jokaisen olisi hyvä uskaltaa lähteä rohkeasti kokeilemaan siipiään muidenkin tiimiläisten kanssa, mitä toki muutama hienosti onkin lähtenyt tekemään. Haetaan jokainen muiden tiimiläisten kanssa tekemisen kautta oppeja ja koppeja ja rakennetaan meistä huipputiimi!

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti