Kaverijohtaminen

Kirjoittaja: Veeti Rastas

14 joulukuun, 2020

Lähdeteos: Kaverijohtaminen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Heikki Toivanen

Teoriapisteet: 2

Kaverijohtamisen portaat

Kaverijohtaminen on ihan keskiössä Tiimiakatemialla joten tämä kirja on juuri oikea luettavaksi jokaiselle Tiimiakatemian tiimiläiselle.

Kaverijohtamisen portaat on luotu siihen kuinka onnistua kaverijohtamisessa. Miyamoto Musashin 1600-luvulla julkaistussa strategiakirjassa on viisi kohtaa maa, vesi, tuli, tuuli.

Maa

On tärkeää ymmärtää tiimin heikkoudet ja vahvuudet. Kun ymmärtää perustan tiimissään, on siitä helpompi lähteä kasvamaan ja kehittämään niitä osa-alueita jotka tarvitsevat vielä aikaa kehittymiseen ja pitää huolta niistä vahvuuksista jotka jo tiimistä löytyvät. Tietenkin tämä tarkoittaa myös sitä että täytyy tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Uskon siihen että oma johtaminen on oltava kunnossa, että voi myös johtaa muita sujuvammin.

Vesi

Vesi on toiminnan ympäristö. Kun tietää minkälaisessa ympäristössä liikkuu ja ymmärtää tiimin perustan on myös helpompi roolittaa tiimin palasia. Tiimin kanssa luodaan visio ja missio, mitkä toimivat tekemisen perustana.

Tuli

Tiimi täytyy sytyttää tekemiselle. On tärkeää löytää yhteinen innostava tekijä, suunnata energia oikeaan suuntaan ja olla se jokin mitä kohti mennään. Täytyy löytää yhteinen päämäärä mikä motivoi jokaista tiimin pelaajaa puhaltamaan yhteen hiileen.

Tuuli

Tunne ympäristösi ja luo uutta. Kun olemme alkaneet hahmottamaan yhdessä minkälainen tiiminä olemme on aika alkaa miettimään mitä me voimme tehdä ja mihin meidän työpanoksen voisi kohdentaa. Pyritään käyttämään juuri näitä meidän vahvuuksia ja mietitään kuinka voimme tuoda ne käytäntöön. Mitä voimme asiakkaille tarjota? Mikä erottaa meidät muista? Mitä voimme tehdä eritavalla?

  • Mikä inspiroi meitä?
  • Missä me voimme olla parhaita?
  • Missä me voimme tehdä rahaa?

Tyhjyys

’’Keskeinen elementti kaverijohtajuudessa on tietoinen läsnäolo. Tämä tarkoittaa ajattelun ajattelua. Tärkein elementti on tyhjyys. Tietoinen läsnäolo. Mielekkyys. Nuotittomuus. Ymmärrys olennaisuudesta. Ajatus siitä, mitä tiedät ja mitä et. Kuuntelet omaa sydäntäsi ja rohkaiset muiden. Ymmärrät tiimisi ja sen valtavat mahdollisuudet. Tietoinen läsnäolo on kaverijohtajuuden ylin taso.’’

Olen huomannut että treeneissämme olemme alkaneet käymään asioita läpi jotka oikeasti ovat tärkeitä ja olennaisia tiimin kannalta. Enään äänekkäät eivät ole vain äänessä vaan suurin osa antavat mielipiteensä asioihin. Tietenkään aina ei välttämättä vahvempaa mielipidettä tiettyyn asiaan ole. Treenien laatu ja yleinen tiimihenki on mennyt mielestäni valtavasti eteenpäin. Voisiko tämä johtua siitä, että tiimin jäsenet alkavat löytämään paikkaansa ja eivät ole joka asiassa puolivillaisena mukana? On ollut suuri ilo nähdä meidän tiimin kehitys alkukankeuksien jälkeen. Nyt kun kaikki pääsevät vielä nauttimaan joululomasta, niin uskon että tammikuussa meillä on erittäin hyvä pöhinä päällä.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti