Idiootit ympärilläni

Kirjoittaja: Veeti Rastas

14 joulukuun, 2020

Lähdeteos: Idiootit ympärilläni

Lähdeteoksen kirjoittaja: Thomas Erikson

Teoriapisteet: 2

Idiootit ympärilläni

 

Punainen

Punainen on varmasti helpoiten tunnistettava väri. Punainen on se JOHTAJA. Punainen on tyypillinen johtaja tyyppi joka on aina oikeassa ja hänen mukaan mennään. Valtavalla kilpailuhengellä varustettu kaveri joka ei paljoa kiertele ja kaartele, vaan sanoo asiat niin kuin ne mielestään on. Harvoin pystyy nielemään tappiotaan ja jos epäonnistuu, niin sitä tuskin helposti myöntää.

Keltainen

Keltainen on se ilopilleri, joka haluaa olla keskipisteenä ja pitää hauskaa. Haluaa myös, että muilla on hauskaa ja yleensä saa typerätkin ideat myytyä toisille. Keltaiselta löytyy hirveästi ideoita, mutta toteutus saattaa jäädä sitten vähän puolitiehen, kun niitä ideoita on niin hirveesti.

Vihreä

Vihreä on tyypiltään luotettava ja he haluavat myös itse luottaa. Heidän kanssaan on tästä syystä helppo keskustella. Vihreät saattavat olla helposti arjen ystäviä ja pitävät kiinni rutiineistaan ja eivät tykkää muutoksesta. Vihreät voivat myös olla kovin hiljaisia ja pitää ajatukset sisällään, eivätkä paljoa itsestään numeroa tee. Heitä voisi kutsua täysin keltaisen vastakohdaksi.

Sininen

Kuvailisin sinistä järjenäänenä joka tuo tasapainoa. He ovat järjestelmällisiä ja pyrkivät tuomaan faktat pöytään. He tuovat paljon käytännön kautta testattua teoriaa. Välillä he pyrkivät käymään asioita läpi liikaa, kun tykkäävät siitä teoriasta niin paljon ja torppaavat ideat liiankin helposti koska eivät näe siinä järkeä.

Meidän tiimistä löytyy jokaista näistä väreistä ja mielestäni aika hyvällä tasapainolla. Emme lähde kaikkien tyhmimpiin ideoihin mukaan sillä pystymme punnitsemaan sen tiimin kesken onko siinä mitään järkeä. Jos meillä olisi keltaisista painottunut tiimi niin hommahan ei välttämättä näin olisi… Punainen tulee välillä vahvasti esiin sillä niitä meiltä löytyy muutama. Joskus saatetaan treeneissä olla ihan kirjaimellisesti punaisena melkein nenät vastakkain kun ne mielipiteet tulevat sieltä niin vahvasti esiin. Yleensä silloin sininen tulee ja rauhoittaa tilanteen ja keltainen keveyttää tilanteen. Jokaista väriä tarvitaan tiimin ja onneksi meille niistä on jokaista. Uskon että tämä hyvä värien tasapaino tekee vielä meistä huipputiimin.

You May Also Like…

Digital Garage

Google digital garage on monelle akatemialaiselle tuttu Googlen ilmaiskurssi, joka käsittelee muun muassa...

Uteliaisuuden taito

Hanna Siefenin Uteliaisuuden taito käsittelee uteliaisuutta psykologin näkökulmasta ja sitä, kuinka uteliaisuus on...

Matkan opas

Johdanto Nappasin Tiimiakatemian kirja hyllystä tämän Saku Tuomisen ja Risto Kuulasmaan kirjoittaman kirjan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti