488 Elämän ohjetta

Kirjoittaja: Veeti Rastas

15 lokakuun, 2021

Lähdeteos: 488 Elämän ohjetta

Lähdeteoksen kirjoittaja: Kitty Flanagan

Teoriapisteet: 2

12 elämän ohjetta oli vasta alkua. Tässä kirjassa niitä oli nimensä mukaisesti 488 kappaletta, mutta osaksi hyvin huumorilla tehtynä. Osa ohjeista oli turhia osa taas itsestään selvyyksiä ja osa ihan jopa hauskojakin.

Kirjanalussa sanotaan ”jos olet jostain ohjeesta eri mieltä unohda se ja siirry eteenpäin” ja niinhän minä tein. Kirja on jaettu erilaisiin osiin joiden alle on kirjattu minkäkin teeman elämän ohjeet. Nostin muutaman mielestäni hyvän ohjeen kuitenkin tähän esseeseen.

10. kylpyhuoneessa on oltava ovi

Tämä jos joku asia on itsestään selvä. Ei kukaan halua käydä vessassa saatikaan kotiin vessaa, jossa ei ole ovea vaikka se kuinka hieno trendi muka olisi. Täytyy siis muistaa ettei omasta mukavuudesta tai mielipiteestä pidä luistaa vaikka joku trendi niitä rikkoisikin.

21. Tiskiallas ei ole astianpesukone 

Tämähän on suoraan Äitini suusta. Tämä on asia joka menee akatemialla aivan päin seiniä. Ei kukaan halua täyttää tai varsinkaan tyhjentää astianpesukonetta koulussa, jos kotona jo sen tekeminen ärsyttää. Siksi astioita ei ole koskaan puhtaana tai pelkästään puolitäysiä kahvikuppeja siellä täällä.

28. Älä anna kliseisiä neuvoja ja 29. ”sellaista se on”

Oli tilanne mikä tahansa ei kukaan halua näitä kuulla, koska ne ei oikeesti vaan auta mihinkään. ”ei muuta kun uutta matoa koukkuun…”. ”Sellaista se on” tarkoittaa ole jo hiljaa eli en jaksa enään kuunnella juttujasi. Tämä on yleinen laini jolla yritetään monesti hiljentää tyyppi joka puhuu liikaa. Yleensä juuri ne tyypit eivät vain ymmärrä sitä itse vieläkään siinä vaiheessa. Jos et voi sanoa mitään järkevää älä sano mitään

71. Kun kuulet jonkin ilmaisun mainoksessa, on aika lopettaa sen käyttäminen

Esimerkkinä oli jugurttimainoksessa ollut ”pikku nälkä” lausahdus. Kirjassa sanottiin mainosalan ihmisten olevan tunnetusti jäljessä ja heidän varastavansa ideansa elokuvista sun muualta sekä kirjan kirjoittaja sanoo voivansa sanoa niin onhan hän ollut ennen mainosalalla. Tässä on paljon totta, mutta myös nykypäivänä paljon puppua sillä niin paljon on tyylejä tehdä kun on tekijöitäkin.

325 Älä lähettele sähköposteja, joissa lukee pelkästään: ”Hei! Mitä kuuluu? Kerro kaikki!”

Nykypäivänä kyllä yhä harvempi käyttää sähköpostia kuulumisten vaihtoon, mutta tästä tulee sama fiilis kun siitä kun näät jonkun puolitutun pitkästä aikaa kadulla ja sanot, että pitäis nähä pitkästä aikaa laitellaan viestiä sillä molemmat tietää ettei niin tule tapahtumaan.

447 Älä odota liikoja, niin et pety koskaan

Viimeinen ohje on siis jokaisen itse päätettävissä. Vanha kunnon sanonta ”pessimisti ei pety” toteutuu niin kirjassa kun tässä esseessäkin.

Tätä kirjaa lukiessa saa nauraa, turhautua, hämmästyä ja ennen kaikkea oppia, ettei elämä ole oikeasti niin vakavaa. Tämä kirja on ennen kaikkea hyvän mielen kirja!

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti