25 Ways To Win With People

Kirjoittaja: Matias Alsio

15 maaliskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

25 ways to win with people John C. Maxwell

 

 

Kirjasta saat hyvän pohjan sille, miten pienien asioiden lisääminen arkiseen käyttäytymiseesi pystyt saamaan ihmiset ympärilläsi tuntemaan itsensä arvostetuksi ja tärkeäksi. Osa asioista tuntuu olevan ihan päivänselviä asioita, mutta pieni muistutus niistäkään ei ole kenellekkään pahaksi. Kun alat auttamaan muita voittamaan, auttavat hekin sinua. Auttamalla tarpeeksi montaa ihmistä, pääset pitkälle, sillä sinulle kerääntyy ihmisiä ympärillesi ketkä haluavat auttaa sinua takaisin. Keskitytkö voittamaan yksin vai yhdessä? Tekemällä yhdessä, pääsee aina pidemmälle!

 

 

Kehuminen

 

Näinkin simppeli asia, kuin kehuminen tuo ihmisille hyvän mielen. Muille on tärkeää antaa kehuja, se saa heidät tuntemaan itsensä arvostetuksi. Jotta kehulla saa tuotua arvoa toiselle, tulee kehun olla aito ja merkityksellinen kehun saajaa kohtaan. Hyvä esimerkki on se, että kun joku on tehnyt hyvää työtä, tuo se esille sanomalla se ääneen niin että tarkoitat sitä. Kehumalla toista henkilöä asiasta johon hän on nähnyt paljon vaivaa, merkitsee enemmän kuin vaikka se, että kehut hänen paitaansa. Vaikka kehuminen onkin helppoa, saa sillä annettua todella paljon arvoa toiselle.

 

Miten kehusta saa vieläkin tehokkaammaan?

Jos haluat että toiselle tulee kehustasi vielä entistä parempi olo, tee se muiden edessä. Meidän tiimissä onkin tehty sitä jo alusta lähtien. Kun ollaan saatu vaikka projekti, ollaan henkilöä kehuttu ääneen ja osoitettu arvostusta hänen tekemästään työstä muiden edessä. Kehutulle henkilölle tulee siitä aina hyvä ja arvostettu olo. Tämä on yksi helpoimmista tavoista lisätä muiden itsevarmuutta ja saada heidät kokemaan itsensä ja oman tehdyn työn tärkeäksi ja lisää samalla heidän sitoutumista yhteiseen päämäärään.

 

Great leaders don’t set out to be a leaderThey set out to make the differenceIt is never about the role – always about the goal.”​ Lisa Haisha

 

Hyvä johtaminen

Kirjassa Joh puhuu siitä, että johtajasta tulee hyvä vain silloin, kun hän kantaa vastuun asioiden mennessä pieleen ja asioiden mennessä hyvin, kertomalla ääneen esimerkiksi että ”en olisi pystynyt tähän ilman ”henkilö x” apua”. Huonon johtajan piirteitä on se, ettei kanna vastuuta vaan vierittää syyt muiden niskoille asioiden mennessä pieleen. Muista aina antaa palautetta sinua auttaneille henkilöille, se merkitsee heille paljon ja samalla näytät esimerkkiä siitä, miten muidenkin tulisi toimia. Ottamalla edellä mainitut asiat osaksi omaa arkea, luot hyvän pohjan omalle tulevaisuudellesi.

 

 

Hyvän johtajan piirteitä

Intohimo

Jos haluat että sinusta otetaan esimerkkiä, tarvitset intohimoa tekemääsi asiaa kohtaan. Olemalla intohimoinen tekemääsi asiaa kohtaan, ei sinun tarvitse komentaa muita tekemään asioita. Intohimollasi pystyt inspiroida koko tiimiä näkemään asiat näkökulmastasi ja saamaan kaikki työskentelemään kohti yhteistä päämäärää. Ilman intohimoa alaa ja aihetta kohtaan, et pysty inspiroimaan muita.

 

Tiimityöskentely

Hyvä johtaja ei tee kaikkea yksin vaan saa tiimin innostumaan tekemään asiat hänen kanssaan. Jokaisella on omat vahvuudet ja heikkoudet. Johtajalle tärkeä ominaisuus on osata löytää ne ja hyödyntää jokaisen erilaisia vahvuuksia saavuttaakseen päämäärän. Johtajan tehtävä on tuoda jokaisesta henkilöstä parhaat puolet esille. Näin tiimistä saa suurimman hyödyn kaikille.

Kommunikaatio taidot

Hyvä johtaja on osaa motivoida muita. Hyvän johtajan tulee osata lähestyä muita ihmisiä tavalla, jolla hän saa muut tuntemaan itsensä motivoituneiksi ja tärkeiksi. Kommunikaation tulee olla positiivista ja kannustavaa. Hyvän johtajan ei tarvitse olla täydellinen, hänen tulee näyttää esimerkillään mallia siitä, miten olla nöyrä ja kunnioittava, sekä kuinka kehittää itseään jatkuvasti. Haluat että muut näkevät sinut ”roolihahmona”. Ihmisten pitää pystyä luottamaan sinuun. Korjaamalla omat virheensä, viestit vastuullisuutta kaikille. Se on hyvä tapa saada kunnioitusta muilta.

 

 

 

Mitä ottaa käytäntöön?

 

Mielestäni tiimini saisi todella paljon hyötyä siitä, että alkaisimme antamaan entistä enemmän arvoa muille. Itse alan tästä lähtien kehumaan muita ja osoittamaan heille sen, että arvostan sitä mitä he ovat tehneet tiimin eteen. Kannustamista on paljon tiimin WhatsApp ryhmässä, mutta tuomalla sen sieltä vielä akatemialla samalle tasolle, pystymme nostattamaan ryhmähenkeä entistä enemmän. Olenkin  nyt alkanut panostamaan paljon omaan tekemiseeni. Aloin miettimään, onko oma tekemiseni sellaista mistä haluan että muut ottavat mallia… no eihän se vielä ole. On paljon asioita joita kehittää ja nyt alankin panostamaan muiden arvon nostamiseen ja siihen, että huomioin muita enemmän. Näin saan annettua tiimilleni lisäarvoa ja parhaassa tapauksessa muutkin ottavat mallia tästä.

 

“You cannot enjoy others until you
enjoy yourself because you cannot give to others what you do not have.”
― John C. Maxwell

 

 

 

 

Matias Alsio

 

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti