yrityskulttuuri on kuningas

Kirjoittaja: Oona Manninen

20 maaliskuun, 2024

Lähdeteos: Yrityskultturi on kuningas

Lähdeteoksen kirjoittaja: Panu Luukka

Teoriapisteet: 3

Syksystä asti olen ollut merkittävässä roolissa Tiimiakatemian yrityskulttuurin kehittämisessä. Kirja ”Yrityskulttuuri on kuningas” sai minut arvioimaan omia taitojani kulttuurin ymmärtämisessä ja johtamisessa. Kulttuuri käsitteenä on vaikeasti hahmotettavalta mutta sen merkitys organisaatioissa on kiistaton. Yrityskulttuuri on yrityksen ydin, ja avain menestykseen. Se heijastelee organisaation jäsenten arvoja, uskomuksia, strategioita ja käsityksiä. Kulttuuri on sellainen millaiseksi me sen teemme ja se on jatkuvassa muutoksessa. Pitääkseen vahvaa yrityskulttuuria yllä on siihen panostettava ja siihen on kiinnitettävä huomiota. Siksi sitä tulee aktiivisesti johtaa ja muokata. Valmiita vastauksia siihen, millainen on oikeanlainen tai täydellinen yrityskulttuuri, ei ole. Kulttuuri ei ole kopioitavissa, sillä se juontuu syvälle organisaation jäsenten ydinarvoihin, uskomuksiin ja tavoitteisiin. Kulttuuri on ainutlaatuinen ja erottaa meidät selvästi muista organisaatioista.

Yhteisöpäällikkönä olen saanut syventyä pohtimaan, miten yrityskulttuuri heijastuu yhteisöissämme ja millaisia vaikutuksia sillä on. Ensinnäkin haluan avata Tiimiakatemian kulttuurin merkitystä ja korostaa, että täällä voi saada juuri niin paljon kuin itse on valmis antamaan. Koko aikani Tiimiakatemialla olen ollut mukana Hypessä eli yhteisötiimissä. Olemme painineet toistuvasti samojen ongelmien parissa. 

Miten saisimme tiimiyrittäjät kokemaan tiimiakatemian yhteisön merkityksellisenä?

Miten saisimme tiimirajojen rikkomisen sekä yhteisöllisyyden osaksi arkea? 

Miten kannustaisimme yhteisöä kantamaan oman panoksensa yhteisöllisyyden lisäämiseksi?

Jokainen meistä voi vaikuttaa yrityskulttuuriimme omalla panoksellaan. Toki talonpäälliköt sekä oma roolini on merkittävässä asemassa. Ennen joulua eräs tiimiyrittäjä kysyi herättävän kysymyksen, mihin tämä yhteisö pyrkii? 
Siksi lähdimme rakentamaan parempaa yhteisöä sisältäpäin, jotta syitä toimintaamme olisi parempi ymmärtää. Yhteisötiimin kanssa olemme kirkastaneet toimintaamme ohjaavat ajatukset: 

•Luodaan hyvinvoiva yhteisö, jossa hauskuus on osana oppimisprosessia. 

•luodaan hetkiä, joissa kaikki voivat tuntea yhteenkuuluvuutta

•lisätään yhteistyötä tiimien ja vuosikurssien välille 

•tuodaan keveyttä kiireisten tiimiyrittäjien arkeen

Näiden pohjalta olemme myös määritelleet keväälle 24 kolme keskeisintä tavoitetta, toimenpiteet sekä mittarit. 

Näyttökuva 2024-3-20 kello 21.09.png

Hype on olemassa siksi, että pyrimme tuomaan keveyttä kiireisten tiimiyrittäjien arkeen ja näyttämään esimerkkiä edistääksemme yhteisöllisyyttä. Järjestämme tapahtumia, muistoja sekä kivoja hetkiä arjessa jotta kaikki voivat tuntea yhteenkuuluvuutta.  

Yrityskulttuuri on tärkeä osa tiimiyrittäjien arkielämää. Jos nautimme ja viihdymme tiimiakatemialla, näkyy se myös tuloksissa ja siinä mitä teemme. Haluan vielä muistuttaa, että luomme, Ilmapiirin, tunnelman sekä kulttuurin yhdessä ja se on jaettu. Se yhdistää meidät ja luo Tiimiakatemiasta erityisen paikan. Olen kokemut Tiimiakatemian yhteisön tärkeäksi alusta asti ja pyrkinyt omalta osaltani luomaan edellytyksiä sille, että jokainen tiimiyrittäjä voi ilmaista oman näkemyksensä ja vaikuttaa. Toivottavasti olen onnistunut paremman yrityskulttuurin rakentamisessa, tämän vuoden aikana yhteisöpäällikön roolissa. Haluan myös kiittää jokaista joka on ollut mukana tässä matkassa yhdessä rakentamassa🩷Kulttuurimme on meidän näköisemme!

#Yhteisöllisyys😘

#let’sgofucking

You May Also Like…

Kohderyhmän merkitys

Copywriting oli itselleni ennen tätä hetkeä lähes täysin uusi käsite. Siitä tuli ensimmäisenä mieleen jonkinlainen...

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti