Yrittäjän podcast

Kirjoittaja: Alek Korpinen

14 tammikuun, 2021

Lähdeteos: Yrittäjän podcast

Lähdeteoksen kirjoittaja: Pauli Reininikainen ja Harri Kolehmainen

Teoriapisteet: 1

Essee Yrittäjän podcast,

Andrei Koivumäen sometekeminen rauhoittui: ”enää ei ole tarvetta esitellä uutta autoa”

Mikä on Yrittäjä podcast?

Yrittäjä podcast niputtaa asiantutijat ja yrittäjät yhteen yrittäjyyttä käsittelevistä aihealueista.  Podcast haluaa tuoda yrittäjien äänen kuuluviin, podcastin pitäjänä on Pauli Reininikainen ja Harri Kolehmainen

Olen kuunnellut paljon Yrittäjä podcastin jaksoja. Halusin reflektoida yhden niistä esseepankkiin. Jakson nimi on Andrei Koivumäen sometekeminen rauhoittui: ”enää ei ole tarvetta esitellä uutta autoa” ja vieraana odotetusti Andrei KoivumäkiKolehmainen.

Jaksossa Andrei kertoo ikä sai hänet lähtemään palkkatyöstä, miten hän näkee oman tulevaisuutensa ja miten hän on muuttanut omaa sometekemistään.

Mitä jäi käteen?

Yrityksessä on tärkeä huolehtia hyvin työntekijöistä, sillä ne ovat yrityksen voimavara. Andrei sanoi lähteneensä aikaisemmasta työpaikastaan kun siellä ei huolehdittu arvokkaista työntekijöistä hyvin. Oman yrityksen hän halusi perustaa koska hänellä oli hyvä porukka ympärillä ja voi itse kehittää yrityksen arvot. Voimme osuuskunnassamme tehdä asiat juuri niin kuin haluamme. Meidän pitäisi mielestäni asettaa yrityksen arvot ja noudattaa niitä, jotta kaikki ovat tyytyväisiä yhteiseen tekemiseen.

Yritykselle on tärkeä asettaa strategia, jota noudattaa tiukimmissakin tilanteissa.  Kun on asettanut tavoitteet ja strategian sen saavuttamiseen on helpompi tehdä isoja päätöksiä yrityksen sisällä, kun nämä palvelevat strategiaa.

Andrei sanoi ”ei to do listat vaan rutiinit”. Ymmärrän tämän ja olen kamppailut sen kanssa. Laitan asioita itselleni to do listalle ja unohdan ne. Ajattelen useasti , että hoidan sen myöhemmin tai heti kun kerkiän. Tämä ei vie minua eteenpäin. On saatava rutiinit ja elettävä niiden mukaan, niin huomaa myöhemmin todella ison kehityksen. Haluan saada tehtyä tämän muutoksen vuonna 2021.

Alek Korpinen

Sawake.fi

You May Also Like…

Yrityskulttuuri on kuningas

Panu Luukan kirjoittama ”Yrityskulttuuri on kuningas” on ollut lukulistallani ainakin vuoden verran. Tällä hetkellä...

Inspiroitunut

Maailma muuttuu ja pärjätäkseen, sekä menestyäkseen meidänkin on muututtava ja työelämän evoluutio vaatii myös...

Kaikki kuluttamisesta

“Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n tutkimuksen mukaan keskivertosuomalaisen kulutuksen kasvihuonepäästöistä noin puolet...

0 kommenttia

Lähetä kommentti